Crăciunul merge mai departe

15 Decembrie 2019, 07:35    •   
comentarii

“Sunt mai multe feluri de despărțiri! Din păcate, pentru mine Crăciunul este și ziua în care sufletul meu pereche a ales să plece spre o lume mai bună! Nu pot să mă bucur deplin de nașterea lui Iisus! Încerc...”

Citind acest comentariu la una dintre postările mele, mi-au țâșnit lacrimile instant, cu gândul la tata. E al zecelea Crăciun fără el și, probabil, aș simți la fel și dacă ar fi al 100-lea. Ca răspuns pentru doamna care mi-a scris, vă spun cum am făcut eu. Pentru că eu nu sunt atotștiutoare, dar mi s-au întâmplat multe lucruri în viață, din care am și învățat câte ceva.


În primul an fără tata, de Crăciun, m-au copleșit emoția și dorul. Am mers în primul supermarket și am umplut o sacoșă cu tot ce știam că i-ar fi plăcut lui: mâncare, băutură, lucruri. Am mai pus câte ceva din tot ce e musai să avem pe masa de Crăciun și i le-am dat pe toate unui nene care era portar la o construcție din apropierea casei mele. Omul semăna și fizic cu tata și s-a bucurat enorm de surpriză.

N-am considerat-o o pomană, ci un cadou. Mi l-am imaginat pe tata zâmbind și i-am mulțumit pentru toate bucuriile pe care mi le-a făcut de-a lungul vieții.

Acasă, o lumânare a stat aprinsă toată seara de Crăciun. Am făcut sarmale bune și salată de boeuf și am invitat prieteni la masă. Am povestit, am râs și ne-am bucurat de seara aceea.

Viața merge mai departe și, dacă suntem în viață, trebuie să mergem cu ea. Uneori, cu vântul din spate, alteori, cu vântul din față.

Pe mine, moartea tatălui meu m-a scăpat de frica de moarte. Dacă el a putut să plece, înseamnă că o să pot și eu, atunci când are să-mi vină rândul. Dacă el a plecat, înseamnă că o să plec și eu, într-o zi... Dar, până atunci, o să mă bucur de fiecare zi și, mai ales, de zilele de sărbătoare.

Ceea ce vă doresc și vouă!

O
 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Să muncești, ca să ajungi sus, e mai important decât teama de a cădea

Am auzit toată viața expresia: “Cu cât cazi mai de sus, cu atât te lovești mai rău.” Urmarea? Firește, am urcat cu frâna de mână trasă! Mai mult, m-am asigurat mereu că și plăcuțele de frână sunt...

citeste mai mult  

Cine sunt cele mai importante persoane din viața ta?

E un exercițiu perfect pentru începutul de an. Pune mâna pe o hârtie (ca pe vremuri!) și scrie, cu nume și prenume, cele mai importante persoane din viața ta. Te-ai gândit vreodată câte sunt? Păi, să le luăm...

citeste mai mult  

Dacă tu nu-ți apreciezi locul de muncă, nici angajatorul tău n-o să te aprecieze

De-a lungul timpului, am schimbat puține locuri de muncă. Eu sunt un om de construcție. Îmi plac locurile în care se pleacă de la zero sau poate chiar de la minus, pentru că așa simt că sunt parte din fiecare cărămidă pe care o...

citeste mai mult  

Avem un an întreg să nu ne vedem

Ne vedem în februarie, la o cafea...“ asta mi-a scris un prieten, cu care am băut ultima cafea în luna iulie. I-am răspuns instant: “Avem un an întreg să nu ne vedem.” Am avut destule zile în care să ne...

citeste mai mult