Concentrează-te pe tine!

18 Decembrie 2022, 10:29    •   
comentarii

Cea mai mare parte a vieții mele am fost convinsă că eu trebuie să fiu atentă la ceilalți. Să fac pentru ceilalți, să am grijă de ceilalți, să fiu acolo MEREU pentru ceilalți. Și mi-a ieșit destul de bine. În spatele meu, sunt multe acțiuni și mulți oameni pentru care am fost acolo. Să-i cooptez, să-i susțin, să-i cresc, să-i corectez, să-i aplaud, să-i cert, să îi premiez, să îi iau în brațe sau să le întorc spatele. În funcție de situație, m-am concentrat pe ce am de dat și de făcut pentru alții si pe ce am de primit de la ei.

M-am străduit să fiu o angajată excelentă, o mamă bună, o parteneră implicată, un copil responsabil, o șefă luptătoare, o prietenă prezentă. Mi-a ieșit, de cele mai multe ori. Dar lipsea ceva... care nu mă lăsa să mă simt fericită și împlinită. Am fost mereu o femeie care a știut cum să obțină succesul și să ducă lucrurile la bun sfârșit. Doar că, în toți anii aceia, m-am uitat pe mine. Eu am uitat de mine!


Pe mine nu m-am crescut, nu m-am susținut, nu m-am iubit, nu m-am iertat, nu m-am îngrijit, nu m-am luat în considerare.


Fix pe mine m-am uitat... pe drum!

Am ajuns, pe la 35 de ani, o umbră a ceea ce eram la 25. Chiar dacă făceam ce îmi plăcea și aveam tot ce aveam nevoie, îmi asiguram existența decentă, eu nu mă aveam pe mine.
Și am dus-o așa, dintr-o nefericire personală în alta, deși... din afară, ai fi spus că am TOT! Tot ce îmi doream și, mai mult, chiar tot ce îmi propuneam. Așa și era! Doar că eu nu știam că era necesar să-mi propun să mă transform pe mine, înainte de a încerca să îi transform pe ceilalți.

Eu nu știam că trebuie să aduc în mine schimbarea pe care așteptam să o văd în jurul meu. Nu știam că trebuie să fac pentru mine, mai întâi, ceea ce făceam pentru alții.

Circa 10 ani... am trecut prin viață pe pilot automat. Într-o oarecare adormire a unor simțuri, dar cu efecte teribile în plan fizic. Eram extrem de nefericită, neîmplinită, căram vreo 95 de kilograme și făceam tot ce puteam (și puteaaam!) ca să maschez nefericirea din sufletul meu.
Eram jos și eram fără putere.

Așa că am atras mulți oameni nepotriviți, le-am dat voie să mă umilească, să mă rănească, să mă lovească. Ajungeam... de câteva ori pe an... epuizată. Oboseala și nefericirea mă duceau direct în perfuzii, la Urgență, în București.

Le spun “anii în care am fost pe front“. Am dus, INCONȘTIENT, o luptă de supraviețuire emoțională.

10 ani! Până într-o zi... în care s-a trezit spiritul. Și mi-a amintit de legătura mea cu Dumnezeu.

Și am început să cer și să primesc oameni speciali, oameni curați, frumoși, buni care m-au ajutat să fac SCHIMBAREA. Îmi place să spun despre ei că sunt îngerii pe care Dumnezeu i-a trimis pentru mine.

Astăzi, sunt cea mai bună varianta a mea.

Am regăsit femeia pe care o îngropasem, domol, la 25 de ani. Am învățat să mă concentrez pe mine mai mult decât pe toți ceilalți. Mă trezesc în fiecare dimineață, bucuroasă că am mai primit ÎNCĂ O ZI!

Am învățat în toți acești ani foarte multe lucruri despre mine, cu ajutorul unor oameni foarte pricepuți.


Vreau să dau mai departe tot ceea ce am primit. Îndrăznesc să organizez prima conferință ALTFEL.

04 MARTIE 2022

Pe 04 Martie, voi aduce pe aceeași scenă, oamenii de la care eu am învățat lucrurile care m-au ajutat să fac schimbarea. Sunt mulți! Și VREAU să nu mă opresc aici.

Pentru că știu cât de mult vor avea de câștigat toate femeile care vor ajunge la aceste informații!

Pe 4 Martie, voi organiza o conferință în două runde. Prima va fi pentru publicul larg. În curând, vom pune biletele în vânzare.

A doua, în același format, cu aceiași invitați, va fi pentru mamele din asociații. Fiecare femeie care cumpară un bilet pentru prima întâlnire asigură un loc pentru o mamă aflată într-o situație specială.

Aduc pe scenă oamenii care m-au învățat să-mi folosesc mai bine mintea! Să-mi deschid sufletul, să-mi găsesc curajul de a face lucruri pe care nu credeam vreodată că le voi face, oameni care mi-au dat rețete care să-mi ușureze alegerile și de la care am învățat cum să îmi placă imaginea pe care o văd de fiecare dată când mă uit în oglindă.

L-am invitat pe Gaspar Gyorgy, să ne explice de ce a te concentra pe tine nu e un act de egoism, pe Dr. Q Adrian Avram, care m-a învățat că frumusețea fără susținere de specialitate este greu de obținut de la un anumit punct, pe Traviata Păduraru care mi-a creat un kit cu care eu plec oriunde în lume și pot, eu singură, să creez o imagine pentru întâlniri și filmări. Pe Dr. Cezar, de la care am înțeles cel mai bine cum postul, credința și grija pentru corp te pot face să îți păstrezi greutatea ușor și sănătos, pe Ionuț Stancovici, care a reușit să găsească butonul pe care să apese ca să am curaj să urc munții. Pe Anca Jugănaru și Cristi Lazar, care m-au învățat cum să-mii transform mintea în cel mai bun prieten și să o folosesc unde nici nu mi-am imaginat. Pe Eniko Szanto, briliantul care știe să organizeze o capsulă de haine - pe care trebuie să le ai în dulap și cu care poți să mergi oriunde, fără să dai greș.

Eu lucrez cu acești oameni! Cu unii, de mai mult timp, cu alții de mai puțin timp, dar fiecare în felul lui și-a pus amprenta pe ceea ce sunt eu astăzi.

Am dorit să urce pe aceeași scenă o femeie pe care o admir şi o iubesc! Andreea Raicu este cel mai bun exemplu de femeie care a înțeles că dacă tu nu te vezi frumoasă, degeaba te vede așa tot restul lumii și a făcut niște schimbări fantastice în felul în care se raportează la lume și la viață.

Despre asta este conferința. E o ALTFEL de conferință pentru că:

- aduc pe scenă oamenii care mă antrenează să fiu cea mai bună variantă a mea;

- împărtășesc experiența mea în această transformare;

- plecați acasă cu câteva rețete pe care le veți folosi toată viața, cu aplicare imediată;

- biletul vostru susține și o mamă fără posibilități, care va avea, astfel, acces la toate aceste informații.

Conferința "Concentrează-te pe tine!" este un modul nou în campania “Adoptă o mamă!”
Abia aștept să ne întâlnim!

Biletele se vor pune, în curând, în vânzare. Revin cu detalii!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult