Când o mamă este sănătoasă, ea are putere să aibă grijă de toată familia

24 Martie 2022, 22:19    •   
comentarii

Am declarat Martie luna mamei și a femeii la Zurli. Toată luna. Este foarte important să nu uităm că oricât de multe lucruri avem de facut, trebuie să avem grijă de noi, pentru ca mai departe să avem grijă de familiile noastre.

Dragi mame și dragi femei, sănătatea voastră merită cel mai înalt respect, așa cum bine zic cei de la Boiron. Vă spun asta din toată inima și cu toată credința.

Până nu demult, munceam de dimineață până seara, fără să mă gândesc la cât de importantă este sănătatea mea. Pentru mine, pentru copilul meu, pentru familia mea. Plecam dimineața, devreme, și mai ajungeam acasă noaptea. Obosită, epuizată. Am făcut asta ani la rând.

Nu realizam atunci că toate lucrurile astea or să mă coste scump într-o zi. Am trecut prin perioade în care corpul meu nu a mai funcționat zile la rând, pentru că nu am știut să fac pauze, nu am știut să am grijă de mine, să mănânc la timp, să mă vitaminizez și să fiu atentă la semnalele pe care corpul mi le tot trimitea, disperat după o pauză.

Acum am foarte multă grijă de mine și sunt atentă la tot ce îmi transmite corpul.

Îmi doresc ca din ce în ce mai multe mame și femei să fie mai atente la sănătatea lor, pentru că atunci când o mamă este sănătoasă, ea are putere să aibă grijă de toată familia. Iar când o mamă e fericită, un copil râde din toată inima.

Rezonez cu ideea celor de la Boiron și anume că femeile ocupă un loc specific în ceea ce privește educația și transmiterea cunoștințelor. Deseori ele joacă rolul de « Ministru al sănătății » în propria casă. Mi se pare foarte tare această idee și cred să e în puterea noastră, a mamelor, să îi facem pe ceilalți să fie atenți la sănătatea și bunăstarea lor.

Dragi femei, dragi mame, aveți grijă de voi și de familiile voastre! Pentru că atunci când o mamă este sănătoasă, ea are putere să aibă grijă de toată familia.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult