Când îl intrebi pe Dumnezeu unde se găsesc iubirile și el îți răspunde

29 Ianuarie 2022, 09:21    •   
comentarii

Zilele trecute Îl întrebam dacă îndrăgosteala are legătură cu vârsta. Dacă mai putem, odată ce anii se înghesuie în buletinul nostru, să ne mai îndrăgostim de-adevăratelea.

Îl întrebam pe Dumnezeu dacă oamenii sunt la fel de frumoși îndrăgostiți și la vârsta a doua, a treia, așa cum sunt tinerii.

Mă gândeam dacă mai poți trăi îndrăgosteala în forma cea mai pură, după o anumită vârstă.
Starea de iubire este cea mai frumoasă stare din lume! Sa fii îndrăgostit, să aduni tot universul în doi ochi în care să simți că te scufunzi atunci când îi privești, să pui capul pe pieptul cuiva și să știi că e locul cel mai sigur în care să te abandonezi, să te ții de mână cu cineva și să ai senzația că ai putea merge cu omul acela până la capătul pământului.

Am primit răspunsul la Vatra Dornei.

În cabana schiorilor am întâlnit, câteva zile la rând, un cuplu. Doamna mi-a atras atenția pentru că era extrem de cochetă. Eu nu știam cine e ea, ea știa cine sunt eu, așa că nu i-a fost greu deloc să-mi înțeleagă abordarea. Mi-a povestit că a fost profesoară, că e pensionară, dar că mereu i-a plăcut să fie aranjată. Îmbrăcată în culori vii și haine curajoase, doamna mea de poveste era o apariție care contrasta cu decorul din cabana schiorilor. În prima zi am văzut-o doar pe ea.

A doua zi, lângă doamna cochetă și elegantă, un domn. Înalt, frumos, cămașă, pombar, cușmă, cojoc, ținută, atitudine. Mi l-a prezentat:

- El e Mihai, prietenul meu!

Cei doi formau un cuplu în jurul căruia puteai să vezi inimioare și steluțe invizibile. Și el o sorbea din priviri, și ea îl tachina și se alinta, și eu mă uitam la ei și nu îmi venea să cred cât sunt de frumoși!

Am înțeles atunci mesajul pe care mi l-a trimis Prietenul meu, Dumnezeu: dragostea poate să vina oricând, oriunde, de la cine nici nu te aștepți.

Amândoi au peste 70 de ani, rămași singuri după relații de o viață, s-au întâlnit într-un pelerinaj și, de atunci, se văd frecvent. El din Rădăuți, ea din Vatra Dornei. Mi-au povestit primele întâlniri, fricile și emoțiile de la început, cum el s-a dus la început la hotel, cum ea, musafir fiind, l-a lăsat pe el să facă tot…

Mă uitam la ei și nu mă mai săturăm să mă bucur de fericirea lor!

M-am gândit la toți oamenii pe care îi cunosc și care aleg să rămână singuri când ar putea să mai trăiască puțin din toate bucuriile unor povești noi.

Dragostea te poate surprinde când te aștepți mai puțin.

Pentru mine, mesajul a fost clar. Dragostea te poate surprinde când te aștepți mai puțin. Iar atunci când te îndrăgostești, limbajul iubirii e același. Indiferent dacă ai 15, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 de ani. La fel râzi la toate glumițele, la fel își dau femeile capul pe spate și bărbații se înfoaie când sunt recunoscuți.

Programul de îndrăgostire e același. De fapt, e ca un soft pe care îl apdatăm. Dar el funcționează pe același computer, susține aceleași nevoi și răspunde la aceleași comenzi.

Mi-a dat Dumnezeu răspunsul: „Vezi-ți de treaba ta și bucură-te de tot ce trăiești! Ți se întâmplă ceea ce trebuie să ți se întâmple. Trăiești viața pe care ești pregătită să o trăiești, întâlnești oamenii de care tu ai nevoie ca să crești și primești provocări din care, dacă le descifrezi corect, o să fii mai bună, mai frumoasă, mai înaltă și, într-o zi, o să te îndrăgostești din nou. Dar, poate, de data asta, cu tot ce înveți între timp, gestionezi mai bine povestea”.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult