Bucuroși sau bosumflați? În ce categorie vrei să fii?

19 Ianuarie 2021, 08:36    •   
comentarii

Isa, manichiurista mea, mi-a spus ieri că nu m-a văzut niciodată supărată, indispună, nefericită.

Cu Isa mă văd de câțiva ani, uneori și de 2 ori pe lună. M-am bucurat să aud asta. Discuția cu ea m-a făcut să-mi dau seama că felul în care eu privesc viața e alegerea pe care eu am făcut-o într-o zi. Multă vreme nu am fost conștientă. Credeam că așa sunt eu. Apoi mi-am amintit cum, copil fiind și suferind respingerea în diverse forme (cam ca noi toți), am început să construiesc propria mea relație cu lumea.

Eu cred că oamenii se împart în 2 categorii și amândouă încep cu B: bucuroși și bosumflați. Și cred că acestea sunt stări pe care le alegem.

Noi hotărâm dacă vrem să fim bucuroși sau bosumflați. Fiecare gest pe care îl facem ne pune un punct într-o categorie sau în alta.

Imaginați-vă că dimineața, pe un perete invizibil, o mână invizibilă desenează un tabel. Deasupra scrie două categorii: bucuros și bosumflat.

Pentru fiecare zâmbet pe care îl trezești la viață, ție sau altora, trece un punct în dreptul Bucuriei. Pentru fiecare monstruleț pe care îl naști în jurul tău, ca răspuns la imaginea bosumflată, pune un punct în această categorie...

Când naștem bucurie o facem pentru noi și pentru cei care interacțiunează cu noi, într-o zi.

Când alegem să fim apatici, nesuferiți, morocănoși, oamenii din jurul nostru se bosumflă la rândul lor. Se retrag, se închid și suntem înconjurați de fețe întunecate. Nicio inspirație cu idei bune nu vine spre astfel de oameni. Doar gânduri neconstructive. Cele optimiste fug mâncând pământul.

Tot ce gândim, spunem sau facem, primește puncte.

Felul în care răspundem la o întrebare primește puncte în tabelul invizibil, la bucuroși sau bosumflați. Felul în care comunicăm la telefon se punctează. Gesturile pe care le facem în fiecare zi, înjurăturile din trafic sau acordarea de prioritate, cum reacționăm la atitudinea unui șofer de taxi sau a unui vânzător...

Tot ceea ce facem noi în fiecare zi se contabilizează. Eu vreau să fiu în Gașca oamenilor bucuroși. Cred că lor li se întâmplă mai repede și mai simplu lucrurile. Am sentimentul că bucuroșii au linie directă cu Doamne-Doamne și prioritate la cererile pe care le trimit în Univers.

În fiecare dimineață putem alege dacă vrem să fim bucuroși (generoși, zâmbitori, amabili, atenți, politicoși, iubitori, amuzante, interesanți, veseli) sau preferăm categoria bosumflat (îmbufnat, botos, supărat, iritat, mânios, ursuz, posomorât, încruntat, mofluz).

Tot ce ni se întâmplă sunt replici la ce gândim și cum acționăm. Eu aleg Bucuria! Să fiu și să descopar bucurie în tot ce trăiesc.

Și prima bucurie cu care pot să mă întâlnesc, în fiecare zi, sunt chiar eu. De-aceea, Isa nu m-a văzut niciodată bosumflată. Nu pentru că nu aș putea să fiu. Pentru că nu vreau să fiu așa.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult