Băiatul care vinde flori, în Bistrița, de Florii

16 Aprilie 2022, 20:37    •   
comentarii
Galerie

Nu știu dacă ei mă găsesc pe mine sau eu pe ei, dar cu siguranță astăzi, Samir, cu povestea lui, a făcut să lăcrimeze o sală întreagă!

Să-i zicem Băiatul care vinde flori, în Bistrița. Și care astăzi s-a aflat la locul potrivit, în momentul potrivit.

Adică fix când eu cumpăram niște prăjituri de la o căsuță din Parcul Central.

Eu cumpăram prăjituri și el vindea flori aceleiași doamne. Cinci lei buchețelul de narcise. Doamna i-a dat 10 lei și n-a vrut rest, copilul i-a mulțumit și i-a spus că îi pică bine, pentru că e ziua lui. Apoi s-a uitat la mine și m-a recunoscut ca fiind doamna de la Zurli. I-am zis că avem spectacol și că îl invit.

- Nu pot să vin, că trebuie să vând florile.
- Hai, te ajut să le vinzi la spectacol!
- Și dacă nu mă lasă să intru?
- Te lasă, că eu sunt șefa.

Cu greu a crezut promisiunea mea. A venit la sală, l-am prezentat colegilor ca pe invitatul meu special. A intrat în shop și a ales o păpușă Truli, un ghiozdan și o carte de povești.
Apoi l-am așezat în sală, în primul rând, iar florile lui au ajuns pe scenă.

Era foarte emoționat. A cântat și a dansat cu toată sala și, la un moment dat, l-am urcat pe scenă.

L-am prezentat publicului:

- El e prietenul meu, Samir, și astăzi face 12 ani. Vrea să vândă florile astea. Câte buchete sunt?
- 24!
- 24 x 5 lei buchetul, cât e în total, Samir?
- 120, a zis fără să clipească.

A fost momentul în care s-a făcut liniște în sală. Acest copil minunat i-a lăsat muți de uimire pe toți spectatorii.

- Samir, o să cumpăr eu toate florile și te rog, pentru că mâine sunt Floriile, să le împarți doamnelor din sală. Și să nu uiți că în ziua în care ai împlinit 12 ani ai primit și ai dăruit - și o sală întreagă te-a aplaudat!

Samir a coborât de pe scenă vizibil emoționat și le-a oferit flori mămicilor din sală. Iar tăticii i-au oferit copilului daruri, așa că știu sigur că astăzi a fost sărbătoare pentru Samir și cei trei frați care îl așteptau acasă.

La final, m-a rugat să-i dau autograf pe carte și ne-am despărțit cu promisiunea că noi doi rămânem prieteni pe viață!

Sunt sigură că ziua asta va rămâne pentru Samir între cele mai frumoase amintiri. Așa cum știu sigur că povestea, atitudinea, demnitatea și deșteptăciunea lui au impresionat o sală întreagă!

Repet, mie Dumnezeu o să-mi numere copiii pe care i-am făcut fericiți! Și îmi scoate în cale copii pentru care întâlnirile astea sunt memorabile.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult