Avion cu motor, Ia-mă și pe mine în zbor...

24 Mai 2019, 17:52    •   
comentarii

Călătoresc mult. Știe toată lumea că bat România, în lung și în lat, cu Gașca Zurli. De ani buni, și Europa, cu gândul la românii din străinătate. Plecările mele doar cu Maya sunt și ele "sfinte", an de an. Îmi plac și vacanțele cu grupuri organizate și mă bucur că am ajuns astfel în Africa și în America de Sud, tocmai până în Patagonia.

Astăzi, la invitația Lufthansa, vreau să vă vorbesc despre bucuria de a merge undeva, departe, singură. Am prins gustul acestor deplasări, de curând. Am fost la într-o vacanță singură în urmă cu doi ani și a fost formidabil. Inițial, recunosc, m-am gândit că va fi foarte ciudat să fiu singură, singură, singură, fără să cunosc pe nimeni… A fost senzațional! Și mi-am promis că o să fac asta, în fiecare lună. Nu mi-a ieșit, bineînțeles, pentru că muncesc foarte mult... ca fiecare dintre voi. Dar, totuși (!), am reușit să ajung singură în Islanda și apoi într-o croazieră de trei săptămâni! Trei! Record personal de vacanță, fără pic de muncă!

Știu că sunt mulți bărbați care îmi citesc blogul, dar eu, astăzi, vorbesc cu voi, doamnelor! E momentul să luați o pauză și să vă gândiți doar la voi. Să respirați adânc şi să recunoașteți că aveți nevoie de time-out. Nu trebuie să plecați o săptămână sau trei. Nu! Câteva zile sunt suficiente. Lăsați copiii acasă, cu tații sau cu bunicii sau cu o mătușă. Sigur, trebuie să fie o persoană de încredere, care vă poate prelua sarcinile pentru scurt timp. Deja aveți câteva variante, nu?

Invariabil, atunci cand am plecat prima data fara Maya intr-o vacanta, cea mai des primita intrebare era: De cate ori sunam acasa? De cate ori ma gandeam la ce face ea? Realitatea este ca ma gandesc non stop la ea dar nu am privit niciodata asta ca pe o greutate care imi atarna de picior.

Vreau să vă amintesc, ușor - ușor, care e avantajul de a fugi puțin în lume, doar tu cu tine...

E simplu! Ca în vremurile bune! Faci ce vrei, când vrei, dormi cât vrei (da, conceptul ăsta continuă să existe, în afara vieții de mamă sau de angajat model), poți să bei un cocktail fin, la 11 dimineața sau să mănânci înghețată, la 11 noaptea. Poți să citești tot ce ai amânat în ultimii doi - trei ani, poți răsfoi, fără grabă, revistele preferate, te poți transforma în ceea ce erai odată sau în ceea ce ai visat întotdeauna. Nu dai socoteală nimănui! Ești tu, cu tine!

Şi dacă vă întrebați ce destinație vă recomand, mai ales că vine vara... Ei bine, aflați că e un loc unde vara e vară! Barcelona! Vă recomand din tot sufletul: Croația! Dubrovnik și toate orașele de coastă sunt absolut superbe. Parcă mi s-a făcut poftă... mai am în plan Praga, unde nu am fost niciodată și Germania!

Vă recomand să călătoriți cu Lufthansa! E o companie extrem de serioasă, în 2018 a devenit cea mai mare companie aeriană din Europa, cu peste 140 de milioane de pasageri la bordul aeronavelor sale. Îmi place, motivat. Este definită de consistență, simplitate, ador abordarea umană, stilul personalizat, bucuria!

Pentru că tot vorbim de bucurie, vă recomand să intrați pe site-ul Lufthansa și să faceți o rezervare! Și mai e ceva, dacă v-am inspirat, doamnelor, să faceți o mică nebunie și să vă dedicați câteva zile de exclusivitate, vă ofer un voucher de 20 euro reducere, pe care il puteti descarca de aici. Este valabil pentru calatorii pana pe 30 octombrie 2019 cu plecare din România. (AD)

La final, în prag de week-end vă întreb direct:

Fetelor, care este orașul în care visați să ajungeți?

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult