Avion cu motor, Ia-mă și pe mine în zbor...

24 Mai 2019, 17:52    •   
comentarii

Călătoresc mult. Știe toată lumea că bat România, în lung și în lat, cu Gașca Zurli. De ani buni, și Europa, cu gândul la românii din străinătate. Plecările mele doar cu Maya sunt și ele "sfinte", an de an. Îmi plac și vacanțele cu grupuri organizate și mă bucur că am ajuns astfel în Africa și în America de Sud, tocmai până în Patagonia.

Astăzi, la invitația Lufthansa, vreau să vă vorbesc despre bucuria de a merge undeva, departe, singură. Am prins gustul acestor deplasări, de curând. Am fost la într-o vacanță singură în urmă cu doi ani și a fost formidabil. Inițial, recunosc, m-am gândit că va fi foarte ciudat să fiu singură, singură, singură, fără să cunosc pe nimeni… A fost senzațional! Și mi-am promis că o să fac asta, în fiecare lună. Nu mi-a ieșit, bineînțeles, pentru că muncesc foarte mult... ca fiecare dintre voi. Dar, totuși (!), am reușit să ajung singură în Islanda și apoi într-o croazieră de trei săptămâni! Trei! Record personal de vacanță, fără pic de muncă!

Știu că sunt mulți bărbați care îmi citesc blogul, dar eu, astăzi, vorbesc cu voi, doamnelor! E momentul să luați o pauză și să vă gândiți doar la voi. Să respirați adânc şi să recunoașteți că aveți nevoie de time-out. Nu trebuie să plecați o săptămână sau trei. Nu! Câteva zile sunt suficiente. Lăsați copiii acasă, cu tații sau cu bunicii sau cu o mătușă. Sigur, trebuie să fie o persoană de încredere, care vă poate prelua sarcinile pentru scurt timp. Deja aveți câteva variante, nu?

Invariabil, atunci cand am plecat prima data fara Maya intr-o vacanta, cea mai des primita intrebare era: De cate ori sunam acasa? De cate ori ma gandeam la ce face ea? Realitatea este ca ma gandesc non stop la ea dar nu am privit niciodata asta ca pe o greutate care imi atarna de picior.

Vreau să vă amintesc, ușor - ușor, care e avantajul de a fugi puțin în lume, doar tu cu tine...

E simplu! Ca în vremurile bune! Faci ce vrei, când vrei, dormi cât vrei (da, conceptul ăsta continuă să existe, în afara vieții de mamă sau de angajat model), poți să bei un cocktail fin, la 11 dimineața sau să mănânci înghețată, la 11 noaptea. Poți să citești tot ce ai amânat în ultimii doi - trei ani, poți răsfoi, fără grabă, revistele preferate, te poți transforma în ceea ce erai odată sau în ceea ce ai visat întotdeauna. Nu dai socoteală nimănui! Ești tu, cu tine!

Şi dacă vă întrebați ce destinație vă recomand, mai ales că vine vara... Ei bine, aflați că e un loc unde vara e vară! Barcelona! Vă recomand din tot sufletul: Croația! Dubrovnik și toate orașele de coastă sunt absolut superbe. Parcă mi s-a făcut poftă... mai am în plan Praga, unde nu am fost niciodată și Germania!

Vă recomand să călătoriți cu Lufthansa! E o companie extrem de serioasă, în 2018 a devenit cea mai mare companie aeriană din Europa, cu peste 140 de milioane de pasageri la bordul aeronavelor sale. Îmi place, motivat. Este definită de consistență, simplitate, ador abordarea umană, stilul personalizat, bucuria!

Pentru că tot vorbim de bucurie, vă recomand să intrați pe site-ul Lufthansa și să faceți o rezervare! Și mai e ceva, dacă v-am inspirat, doamnelor, să faceți o mică nebunie și să vă dedicați câteva zile de exclusivitate, vă ofer un voucher de 20 euro reducere, pe care il puteti descarca de aici. Este valabil pentru calatorii pana pe 30 octombrie 2019 cu plecare din România. (AD)

La final, în prag de week-end vă întreb direct:

Fetelor, care este orașul în care visați să ajungeți?

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Nu le permite oamenilor să-ți transforme calitățile în defecte

  Mă gândeam zilele trecute la faptul că eu, cu energia mea, sunt greu de dus. Sunt foarte puțini oameni care fac față ritmului meu, dinamicii din viața mea, numărului mare de idei și volumului de acțiuni.   Toți cei...

citeste mai mult  

Fiecare om își duce crucea

Este imaginea care s-a întipărit cel mai puternic în sufletul meu.   FIECARE OM ÎȘI DUCE CRUCEA. Crucea lui, pe drumul lui. Fiecare om are propria Golgotă.   Uneori, ne întâlnim cu oameni...

citeste mai mult  

Nu sta pe loc! Pentru nimeni. Nu murim în același timp

Merită să te oprești din ritmul tău, doar când ceilalți au cu adevărat nevoie. Povesteam zilele astea cu o prietenă, despre relațiile personale. Despre cât sunt de frumoase, provocatoare, enervante, incitante, înălțătoare,...

citeste mai mult  

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult