Sunt Mirela Retegan ...

10 Mai 2013, 08:11    •   
comentarii

"Mirela Retegan este un fenomen, o deschizătoare de drumuri ale încrederii și ale vieții trăite cu seninătate, o făptură specială, care ne reînvață să trăim mai simplu, mai curat, mai vesel!"
Alice Năstase Buciuta, RevistaTango.ro

Cum mă văd eu:

Sunt o femeie norocoasă şi fericită. Am o fiică superbă, Maya Sorian, şi sunt foarte mândră că sunt româncă. Am foarte mulţi SUPERPRIETENI şi, de-a lungul timpului, am avut şansa să întâlnesc oameni deosebiţi. Fac ceea ce îmi place şi mă bucur de fiecare zi. Întotdeauna încerc să fac astfel încât balanţa să cântărească mai mult la capitolul „pentru că vreau”, decât talerul „pentru că trebuie”. Cred în prietenie și loialitate, cred că nimic nu e întâmplător şi mai cred că fiecare dintre noi poate fi foarte bun la “ceva”… Trebuie doar să descoperim ce e acel “ceva”.

Eu sunt născută la Dej, dar Satu Mare e oraşul în care m-am afirmat. Acolo am trăit cele mai importante întâlniri din tinereţe. Am făcut mutarea la Bucureşti, obligată de contextul politic. Eu conduceam o staţie de radio şi plecarea a fost preţul pe care l-am plătit, ca să rămân independentă. A fost greu în primii doi ani, dar am găsit aici prieteni noi şi buni care mi-au fost aproape.

Sunt mereu conectata la media ...

Online, radio, televiziune, presă scrisă... Cel mai bine mă simt la radio şi cea mai frumoasă amintire din perioada petrecută la microfon este, de departe, RADIO TRANSILVANIA - postul pe care l-am şi condus mulţi ani. Am început ca reporter şi am ajuns director regional. Am fost corespondent BBC, PRO TV, Mediafax, am lucrat la Samtel, am trecut şi pe la Informaţia Zilei, dar domnul Sălceanu (pe care îl iubesc) m-a trimis înapoi la radio.

În Bucureşti, am făcut emisiuni la Naţional FM şi la ItsyBitsy. De doi ani m-am întors la radio, la cel mai important radio pentru familie, EUROPA FM. Mă puteți asculta în fiecare duminică dimineață, de la ora 10, cu Antrenorul Părinților. De 13 ani conduc, în calitate de general manager, cel mai frumos vis al meu, Compania de Evenimente pentru Copii ZURLI.

O zi din viața mea:

Mă trezesc la ora 6 şi mă culc aproape de miezul nopții. În ultima vreme, fac eforturi să ajung în așternut la ore decente. Zilele mele sunt foarte diferite, pentru că mă împart între repetiţii, întâlniri cu sponsori şi parteneri, apariţii la tv şi înregistrări la radio, înregistrări în studioul ZURLI, discuţii cu colegii, întâlniri speciale cu fanii mei. Acord mare atenție rețelelor sociale. Recunosc, stau mult pe Facebook și Instagram pentru că acolo relaționez cu cei care mă iubesc și iubesc tot ce fac eu. O întreagă lume! Nici o zi nu seamănă cu alta. Pentru mine, ASTĂZI ESTE DESPRE ASTĂZI!

3 cuvinte ...

Sunt generoasă, muncitoare, inspirată.
Ca mamă, sunt curajoasă, înțeleaptă, empatică.

Hobby-uri:

Excursiile. Am văzut aproape toată Europa: am fost în Laponia, la Disney, la Oceanograful din Valencia, dar am ajuns și în America, și în India, și în Africa. Visez să ajung în Japonia, cât mai curând.

Despre visurile mele ...

Am avut mai multe visuri de-a lungul timpului, visuri ÎMPLINITE: Radio Transilvania, Ziua oraşului Satu Mare, Stigma, ZĂPĂ, ZURLI, Mayateka – prima discotecă pentru copii, „Mami, tati, joacă-te cu mine!”,“Pledoarie pentru MAMI și TATI”, “Astăzi este despre astăzi”, “Fii de partea mea!”, “Jocuri de jucat primăvara”, ZURLANDIA.
De câțiva ani, visul ZURLI a atins cote extraordinare: am întâlnit sute de mii de copii și părinți în turneele naționale, am susținut spectacole extraordinare pentru diaspora și, de 3 ani, organizez ZURLANDIA! Însă, cel mai important și cel mai frumos vis al meu, de necomparat, se numeşte MAYA. E exact aşa cum am visat-o! E specială! Și caldă, şi bună, şi inteligentă, şi frumoasă, şi artistă ca tatăl ei, şi deşteaptă şi pragmatică... aşa ca maică-sa.  Maya este pentru mine aerul, şi apa, şi cerul, şi pământul, şi soarele, şi luna! Iar eu, eu sunt cea mai fericită mamă din lume.
Încă visez la o cabană, în care să fac tabere eco şi mai visez la un proiect cu ajutorul căruia să-i învăţăm pe copii cum să strângă deşeurile separat şi... mai visez la Restaurantul ZURLI – un restaurant de familie și la cel mai mare parc de distracții din Romania, ZURLI!

Tatăl meu avea o vorbă: „Bine că poţi să visezi, dragul tatii!”. Mă bucur că a apucat să vadă că visurile se îndeplinesc, atunci când îţi doreşti asta din tot sufletul.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Fiecare om își duce crucea

Este imaginea care s-a întipărit cel mai puternic în sufletul meu.   FIECARE OM ÎȘI DUCE CRUCEA. Crucea lui, pe drumul lui. Fiecare om are propria Golgotă.   Uneori, ne întâlnim cu oameni...

citeste mai mult  

Nu sta pe loc! Pentru nimeni. Nu murim în același timp

Merită să te oprești din ritmul tău, doar când ceilalți au cu adevărat nevoie. Povesteam zilele astea cu o prietenă, despre relațiile personale. Despre cât sunt de frumoase, provocatoare, enervante, incitante, înălțătoare,...

citeste mai mult  

O balerină și un inventator, doi tineri care la 20 de ani fac România mai frumoasă

  Iubesc viața la nebunie și îmi place să o trăiesc zi de zi la maximum. Alerg între avioane, săli de spectacole, strâng în brațe zeci de mii de copii și de părinți în fiecare an și...

citeste mai mult  

Când doi oameni se îndrăgostesc, ceilalți ar trebui să tacă. Fix ca în biserică

  Magia îndrăgostirii dintre doi oameni e dincolo de tot ce e pământesc. Nu, nu te îndrăgostești nici de ochi, nici de zâmbet. Nici de înălțime, nici de numărul kilogramelor. Nu te îndrăgostești...

citeste mai mult