Ce facem în weekend? Recomandări pentru weekend-ul 22-23 mai

21 Mai 2021, 11:20    •   
comentarii

Recomandări pentru weekend-ul 22-23 mai:

1. La ce ne uităm?

„Shrek" este un film de animație, tare amuzant și captivant. Dacă te întrebi cine e Shrek îți spunem noi: este un căpcăun modern și verde care trăiește într-o mlaștină.

Filmul ne mai aduce în prim plan câteva creaturi de basm, care găsesc drept refugiu mlaștina căpcăunului. Pentru a-și recăpăta liniștea, Shrek pornește însoțit de Măgăruș, în căutarea lordului Farquaad, pentru a-i cere acestuia să îl scape de musafirii nepoftiți.

Însă, pentru ca acest pact să fie acceptat, lordul are o rugăminte. Care e aceea și cum v-a face Shrek să o îndeplinească, puteți descoperi vizionând animația.

La sfârșit veți vedea că, toată această călătorie i-a arătat de fapt căpcăunului ce înseamnă iubirea.

2. Unde putem să ieșim?

Bucureștiul are multe, multe locuri și clădiri frumoase. O plimbare la pas dinspre Piața Unirii până în Piața Victoriei poate fi foarte relaxantă. La sfârșitul promenadei o oprire în centrul vechi credem că ar fi minunată pentru tine și familia ta. Centrul Vechi găzduiește o multitudine de străduțe care mai de care cu arhitectură interesantă.

Oricât de mult explorezi Bucureștiul, el va rămâne în continuare o ecuație cu multe necunoscute, un oraș misterios care te poate surprinzător la tot pasul.

3. Ce putem să vizităm?

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" este un loc minunat, în natură, plin de istorie. O modalitate perfectă de a petrece o după-amiază de weekend.

Expoziția permanentă acoperă o suprafață de 14 ha având 380 de monumente, 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu și peste 250.000 de documente de arhivă referitoare la sat și viața sa tradițională.

E un loc plăcut, în care poți descoperi case din diferite zone ale României. Se poate intra aproape în fiecare căsuță și vei putea găsii asemănări și deosebiri între ele.

Într-o singură zi poți călători în toată țara, făcându-ți astfel o idee despre anumite obiceiuri și tradiții din România.

Adresă: Şoseaua Pavel D. Kiseleff 28-30, București 011347

Telefon: 021 317 9103

Email: relatii.publice@muzeul-satului.ro

Program de vizitare:

Luni: 9:00- 17:00

Marți– Duminica: 9:00 – 18:00

Tarif:

Adulți: 20 RON;

Elevi, studenţi (cu documente vizate pe anul în curs, care să probeze încadrarea în această categorie): 5 RON;

Pensionari (cu documente care să probeze încadrarea în această categorie):10 RON;

4. Unde putem să mâncăm?

Un răsfăț este întotdeauna binevenit, așadar pentru acest weekend îți recomandăm „French Revolution". Aici vei întâlni cea mai variată gamă de ecleruri și îți vei bucura papilele gustative cu un desert delicios.

Adrese: Piaţa Victoriei: Bulevardul Aviatorilor 8A, Bucuresti, România

Program zilnic: Luni – Duminica: 09:00 – 21:00

Ateneul Român: Strada Constantin Esarcu 1, Bucuresti, România

Program zilnic: Luni – Duminică: 09:00 – 21:00

Floreasca Business Park: Calea Floreasca 169A, București, România

Program: Luni – Vineri: 09:00 – 20:00

The Bridge 3: Strada Constantin Ghercu 1B, Bucuresti, România

Program: Luni – Vineri: 09:00 – 20:00

5. Activități de făcut în casă:

- jucați-vă cu copiii, orice!

Pentru weekendul acesta vă propunem jocul „Da, să trăiți!" Împărțiți ziua în câteva momente, ore, intervale de timp. Alegeți pentru fiecare moment un căpitan. Puteți face asta prin tragere la sorți sau prin numărătoare.

Căpitanul se va adresa celorlalți cu formula: soldat! Când căpitanul se adresează cuiva, acea persoana ia poziția de drepți, cu mâinile pe lângă corp. Duce o mână la „chipiu“ și spune: să trăiți, căpitane!

Acum, soldatul e pregătit să îndeplinească un ordin:

- Soldat, spală-te pe dinți!

După ce aude comanda, soldatul răspunde: „Să trăiți, am înțeles!”. Apoi comandantul dă comanda: pe loc repaus! Soldatul relaxează poziția corpului și se apucă de treabă.

Căpitanul poate să dea ce comenzi dorește:

- Soldat, fă-ți patul!

- Soldat, vino la masă!

- Soldat, spune-mi că mă iubești.

Voi stabiliți la începutul jocului cât durează funcția, într-o anumită ordine. Apoi ordinea se schimbă și altcineva este căpitanul. Pregătiți-vă! Copiii pot să vină cu tot felul de idei. E un joc prin care copilul face diferența între ordin și rugăminte. Și părintele devine mult mai conștient de felul în care transmite comenzi, câte comenzi și ce impact au ele asupra celorlalți.

O să vă amuzați și între voi, adulții, pentru că în joc poate să existe un singur căpitan. Toți ceilalți sunt soldații.

Ce nu trebuie să uitați: să fiți simpatici indiferent de comenzile pe care le dați. Ajutați-vă de joc ca să exersați felul în care formulați cereri, timpul în care ele se întâmplă și impactul pe care îl au asupra celorlalți. Dar mai ales, DISTRAȚI-VĂ!

Spor la JOACĂ!

Pentru mai multă inspirație, accesați:

* articolele de pe blog - https://mirelaretegan.ro/antrenorul-parintilor/jocuri/

* cărțile din colecția Jocurile Mirelei - https://www.magazinulzurli.ro/carti/jocuri-de-jucat

6. Ce citim?

Din cauza singurătății, Gepetto, un tâmplar se hotărăște să facă o păpușă dintr-un trunchi de lemn. Pentru că a fost plăcut surprins de cum a ieșit, și-a dorit mult de tot ca băiețelul să prindă viață.

Într-o zi, visul lui s-a împlinit și a devenit tatăl lui Pinocchio. Însă, nu a fost totul așa simplu cum credea e. Pinocchio a avut parte de foarte multe peripeții, însă la final a învățat importanța adevărului.

Povestea „Aventurile lui Pinocchio" de Carlo Collodi are un rol educativ care ne arată ce consecință poate avea minciuna și neascultarea de părinți. O carte tare dragă pe care vi-o recomandăm cu mare, mare plăcere.

Puteți găsi Poveștile Zurli în Magazinul Zurli - https://www.magazinulzurli.ro/carti/povestile-zurli

7. De neratat

„Antrenorul Părinților", în fiecare duminică, de la ora 11:00, la Europa FM, pe site-ul www.europafm.ro și canalul de Youtube Mirela Retegan.

Nu uitați că distracția este la tot pasul și nu vă fie frică să vă jucați, să râdeți și să vă bucurați de lucrurile care vă înconjoară.


#AntrenorulPărinților

Photo by Kylo on Unsplash

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult