Ce facem în weekend? Recomandări pentru weekend-ul 17-18 iulie
15 Iulie 2021, 00:55 • comentariiRecomandări pentru weekend-ul 17-18 iulie:
1. La ce ne uităm?
„Paddington" este povestea delicioasă a unui ursuleț nostim și foarte carismatic care aterizează în Londra din jungla peruviană, acolo unde trăia cu mătușa lui. Ajungând în cele din urmă în gara din Paddington, el se simte singur și dintr-o dată ideea de a se muta într-un oraș mare nu îi mai sună atât de bine.
Dar are noroc, iar familia Brown se dovedește a fi amuleta lui salvatoare. Ei îi oferă un acoperiș deasupra capului și ușor-ușor el devine parte din familie.
Dinamica filmului se schimbă, atunci când apare un personaj care dorește să-l răpească pe micul ursuleț și să-l împăieze pentru muzeu.
Un film ideal pentru o seară de weekend în familie.
2. Unde putem să ieșim?
,,Parcul Lumea Copiilor" amplasat în sectorul 4, este unul dintre locurile care îi fac pe cei mici fericiți. Aici copiii găsesc multe locuri de joacă, frumos amplasat și sigure, terenuri de fotbal, de baschet, mese de ping-pong sau mese de șah.
Tot acolo, te poți bucura de o plimbare cu bărcuța și poți vizita Grădina Valorilor Românești, un loc cu cel puțin 76 de busturi ale unor personalități care au marcat istoria țării noastre.
Mai mult decât atât, poți organiza și un picnic, deoarece sunt zone speciale pentru acest lucru. Cum sună sa iei micul dejun în parc?
3. Ce putem să vizităm?
Astăzi, Casa Memorială „Tudor Arghezi” se poate vizita datorită faptului că însuși autorul și-a exprimat dorința în testament ca după moartea sa, casa în care a locuit să devină memorială.
Casa plină de amintiri adăpostește obiecte de mobilier, cărți, obiecte de artă, fotografii și documente originale ale poetului. În curtea casei, poți viziona filmul documentar ,,Prisaca” și te poți bucura de tipografia ,,Biletelor de papagal”, acolo unde descoperi volume, documente, reviste și imagini cu istoria familiei.
Adresa: Strada Mărțișor nr.26, București 041241
Telefon: 021 332 5900
Program:
Luni - închis.
Marți - Duminică: 9:00 - 17:00 (1 noiembrie - 28 februarie)
10:00 - 18:00 (1 martie - 31 octombrie)
Tarif:
Adulți: 10 RON;
Elevi, studenți, militari, pensionari: 5 RON;
Gratuit: copii < 7, persoane cu nevoi speciale.
4. Unde putem să mâncăm?
Designul restaurantului ,,Stadio" este un mixt de influențe- stilul italian se întâlnește cu cel londonez și oferă locului un iz vintage cu o emoție aparte.
Poți servi din preparatele delicoase cu specific tradițional românesc sau poți să alegi ceva dintre preparatele vegane sau vegetariene. Terasa restaurantului este un loc cosy perfect pentru mesele în familie.
Adrese:
1. Strada Ion Câmpineanu 11, București 010031
Telefon: 0731 333 311
2. Strada Unirii 1
Telefon: 0733 22 22 00
3. Strada Nordului 7-9, Parcul Herastrau
Telefon: 0733 444 800
Program:
Luni: 12:00 - 00:00
Marți - Duminică: 10:00 - 00:00
5. Activități de făcut în casă:
- jucați-vă cu copiii, orice!
„Cercul cu prieteni" este jocul propus pentru acest weekend.
Acesta e un joc - metodă de verificare pentru momentele în care vrei să afli cum arată ecuația din inima inimii tale. Cu cine se înțelege, pe cine place pe moment, pe cine iubește și cine a ieșit din schemă.
Între noi fie vorba, ,,Cercul de prieteni” este jocul pe care l-ai putea exersa și tu, din când în când.
Iată instrucțiunile pentru jocul în doi, cu copilul tău. Vă așezați frumos la masă. Pentru plăcerea lui, îl poți invita la masa de oameni mari. Acolo vă așteaptă, deja pregătite, câte o coală de hârtie și creioane colorate. Ascuțite. E bine să ai la îndemână și o cană mare, un borcan sau un capac pentru borcan, care va fi doar un instrument pentru a trasa câte un cerc, pe fiecare foaie.
După ce faceți cercurile, scrii sau scrieți titlul lucrării: “Cercul de prieteni”. În cerc vor intra toți prietenii voștri. Îi desenați unul câte unul. E bine să pui deasupra capetelor, inițiala numelui fiecăruia, ca să-i identifici mai ușor.
Apoi vine partea amuzantă. Îi colorați. Fiecăruia îi puteți aloca una sau mai multe culori, în funcție de modul în care îi percepeți. Știi în ce culori te creioneaza copilul tău? Și, poate mai important, știi în ce culoare își “vede” copilul tău sinele? Cum se reprezintă în lumea culorilor?
Jocul, inventat de dragul Mayei mele, a fost de fapt un bun prilej pentru mine să reflectez asupra oamenilor din viața mea.
Încearcă și tu cu copilul tău! Vei fi foarte surprins de rezultat, iar el va fi foarte fericit că ați petrecut timpul împreună, altfel.
Mai târziu îl va colora drept ,,timp de calitate”.
Pentru mai multă inspirație, accesați:
* articolele de pe blog - https://mirelaretegan.ro/antrenorul-parintilor/jocuri/
* cărțile din colecția Jocurile Mirelei - https://www.magazinulzurli.ro/carti/jocuri-de-jucat
6. Ce citim?
„Doamna și Vagabondul” este o frumoasă poveste de dragoste între doi câini: Doamna și Vagabondul. Doamna locuia alături de o familie cu un statut financiar foarte bun, iar Vagabondul de cealaltă parte era un câine metis, fără locuință.
Atunci când stăpâna ei dă naștere unui copil, cățelușa nu se mai simte deloc iubită și apreciată, așa că pleacă de acasă. Pe drum îl întâlnește pe Vagabondul, care o salvează din ghearele altor câini fioroși, iar astfel începe o adevărată poveste de iubire.
Puteți găsi Poveștile Zurli în Magazinul Zurli - https://www.magazinulzurli.ro/carti/povestile-zurli
Bucură-te de fiecare astăzi! E singura certitudine! Trăiește astăzi, aici, acum!
#AntrenorulPărinților
Photo by Markus Winkler on Unsplash
Mirela Retegan pe
YouTube
Arhivă
Învață-l să piardă ceva mic, ca să nu piardă ceva mare
Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile
Mi-am dat seama de ce ne băteau părinții noștri
Mi-e frică să plece de lângă mine, dar mi-e și mai frică să nu plece
Temperează-ți emoțiile! Transformă-le în lac, nu în cascadă
Toate articolele din Martie 2021Gandurile Mirelei
Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.
Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...
citeste mai multCe alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?
– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred? E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...
citeste mai multCereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!
Astăzi, începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...
citeste mai multPentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?
Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...
citeste mai mult