Ce facem în weekend? Recomandări pentru weekend-ul 24-25 iulie

23 Iulie 2021, 15:53    •   
comentarii

Recomandări pentru weekend-ul 24-25 iulie:

1. La ce ne uităm?

„Moana" este o animație - musical din care învățăm că succesul depinde întotdeauna de propriile puteri. Acțiunea se inspiră dintr-un mister al istoriei Oceaniei, iar Moana este cea care luptă pentru a salva soarta insulei Motunui şi a întregului continent.

Aventurile amuzante și captivante reușesc să facă din film o poveste pe placul celor mici dar și a celor mari.

2. Unde putem să ieșim?

La doar 30 de km depărtare de nordul Bucureștiului, în Snagov, poți închiria caiace sau biciclete acvatice de la Artha Park.

O plimbare pe Lacul Snagov poate fi o terapie pentru trup, minte și suflet. Va fi o experiență minunată, de care sigur își va aduce toată familia aminte cu drag.

Adresa: Str. Plopilor nr.1, Snagov 077165

Program: Luni- Duminică: 10:00- 22:00

Telefon: 0735 868 986

3. Ce putem să vizităm?

Weekendul acesta la Muzeul Național al Țăranului Român va fi Târgul „100 de Tradiții Românești”. O oportunitate minunată să descoperi vechi meşteşuguri, pictori, straie populare din zona Clujului și a Maramureșului, brățările lucrate manual și multe alte lucruri.

Adresa: Str. Monetăriei, nr. 3

Program: între 10:00 - 19:00, iar intrarea este gratuită.

4. Unde putem să mâncăm?

,,Beca's Kitchen" este acel loc în care te simți ca acasă. Mâncarea delicioasă este făcută în casă, meniul este scris cu cretă pe o tablă iar atmosfera este într-adevăr relaxantă.

Este un restaurant altfel, mult mai autentic, în care Andreea, proprietara și totodată cea care prepară și bucatele, vine și îți explică cum este preparat fiecare fel de mâncare.

Locul nu este deloc foarte mare, însă este o plăcere să servești masa acolo, în familie într-o după-masă de vară.

Adresa: Strada Mihai Eminescu 80, București 020081

Program: Luni: închis

Marți - Duminică: 12:00 - 22:00

5. Activități de făcut în casă:

- jucați-vă cu copiii, orice!

„Ascultă! Reține! Start!" este jocul recomandat pentru acest weekend.

Adultul stabilește un traseu, cât mai simplu, astfel încât atenția celui mic să fie asupra sarcinilor. Copilul trebuie să rețină drumul și indicațiile: să te duci în camera ta, în mersul piticului sau sari într-un picior (dacă distanța e mică), iei o jucărie de pluș, cu dinții.

Cu plușul în guriță mergi în patru labe până în dormitorul mare. Acolo lași jucăria pe pat și latri de trei ori. Te ridici, te scuturi și mergi normal până la ușa de la baie, numeri până la cinci, faci o piruetă, mă strigi și vii la mine, sărind ca un iepuraș.

La finalul misiunii, e rândul copilului să-și folosească imaginația și să stabilească traseul pentru adult. Partenerul de joacă va accepta, întocmai, traseul și indicațiile anunțate de cel mic.

Pentru mai multă inspirație, accesați:

* articolele de pe blog - https://mirelaretegan.ro/antrenorul-parintilor/jocuri/

* cărțile din colecția Jocurile Mirelei - https://www.magazinulzurli.ro/carti/jocuri-de-jucat

6. Ce citim?

Povestea „Rățușca cea urâtă” este despre un boboc de lebădă clocit de fapt de către o rață. Neacceptat și considerat urât de celelalte rațe, el se simte sigur și decide să plece de lângă ele.

Pe drumul lui, bobocul întâlnește o bătrânică, o găină și un motan, însă nu rămâne alături de ei prea mult timp. Trecând prin mai multe încercări, într-un final, el își găsește adevărata familie și se transformă într-o lebăda frumoasă.

În spatele rândurilor scrise, observăm de fapt adevăratul mesaj, acela că mereu putem face alegeri în viață dacă simțim că nu suntem în locul potrivit. Mai mult decât atât, se vorbește și despre acceptarea diferențelor dintre indivizi și/sau grupuri.

Puteți găsi Poveștile Zurli în Magazinul Zurli - https://www.magazinulzurli.ro/carti/povestile-zurli

Nu lăsați weekend-ul să vă scape printre degete. Prindeți-l și furați de la viață clipe de fericire!

#AntrenorulPărinților

Photo by Vitolda Klein on Unsplash

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult