Ce facem în weekend? Recomandări pentru weekend-ul 10-11 aprilie

09 Aprilie 2021, 10:20    •   
comentarii

1. La ce ne uităm?

Recomandarea acestui weekend este „Ratatouille", o animație care devine îndrăgită de toate vârstele, de la cei mai mici până la cei mai mari, de la copii la părinți. Titlul face referire la o mâncare franțuzească ce este servită spre sfârșitul filmului dar este și un joc de cuvinte referitor la specia personajului principal al filmului

Remy, personajul principal al filmului își dorește să devină bucătar, iar faptul ca locuiește în canalizarea unui restaurant foarte bine cotat ii aduce visul extrem de aproape

O poveste despre prietenie și despre ambiție, despre cum nimic nu trebuie să ne stea în cale atunci când avem un vis.

2. Unde putem să ieșim?

Parcul Natural Văcărești este un loc deosebit pentru iubitorii de natură și plimbări în aer liber. Parcul a fost înființat în anul 2016 și se află în cartierul Văcărești din București, sectorul 4, fiind cel mai mare spațiu verde compact din București (183 ha).

Animăluțe de tot felul, arbori diverși și specii de păsări emblematice vă vor da impresia că vă aflați în alt loc, nu în București.

„Delta București", așa cum mai este cunoscut parcul, este locul unde vă puteți plimba pe jos, cu bicicleta și vă invită să observați fauna și flora din jur.

3. Ce putem să vizităm?

În aceste weekend mergem la Muzeul K.H. Zambaccian

Adresa: Str. Muzeul Zambaccian nr. 21A, Telefon: 021 230 1920.

Program de vizitare:

Miercuri - Duminică: 10:00 - 18:00 (ultima oră de intrare 17:00)

Închis: 1, 2, 24 ianuarie, Sărbătorile Pascale, prima şi a doua zi de Rusalii, 1 Mai, 15 august, 30 noiembrie, 1, 25 şi 26 decembrie.

4. Unde putem să mâncăm?

Maison des Crepes este raiul clătitelor. Aici întâlnim o paletă diversă dintre care poți să satisfaci orice poftă. Dacă vrei un mic dejun sau un prânz sățios găsești clătite sărate sau din contră, dacă vrei să te răsfeți cu un desert delicios, poți găsi o varietate de topping-uri și arome.

Este o locație boemă, cu un aer parizian în care vă puteți relaxa alături de o porție de clătite – fie ele sarate sau dulci, crêpes (cele clasice subțiri) sau pancakes (cele americane, pufoase).

Adrese: Aviatorilor: Strada Emanoil Porumbaru 81, Sector 1, cod 011424, Telefon: +40 (770) 443.092.

Piața Romană: Strada Mihai Eminescu 38, Sector 1, cod 030167, Telefon: +40 (770) 802.524

Piața Dorobanților: Intrarea Tudor Ștefan 25, București 011656, Telefon: +40 (749) 166 331

Program: Luni - Joi: 10:00 - 20:00

Vineri - Duminică: 10:00- 18:00

5. Activități de făcut în casă:

- jucați-vă cu copiii, orice!

Recomandarea din acest weekend este „Completează adjectivul".

Cum se joacă? E simplu și distractiv! Ne gândim la substantive accesibile celor mici și încercăm să le completăm cu adjective. Adultul începe jocul și spune substantivul, urmând ca partenerul lui de joc să-l completeze cu adjectivul care să i se potrivească.

Adultul spune: Gustoasă ca o… și copilul completează… savarină. Pufoasă ca o… pernă.

Și tot asa! Exemplele pot fi din ce în ce mai haioase, spre deliciul ambilor parteneri de joacă.

Acum, voi! Încercați!

Pentru mai multă inspirație, accesați:

* articolele de pe blog - https://mirelaretegan.ro/antrenorul-parintilor/jocuri/

* cărțile din colecția Jocurile Mirelei - https://www.magazinulzurli.ro/carti/jocuri-de-jucat

6. Ce citim?

„Cartea junglei” de Rudyard Kipling este recomandarea de carte din acest weekend.

Personajul principal este Mowgli, un băiețel crescut în junglă de o familie de lupi. Acolo însă s-a împrietenit cu Bagheera, pantera cea neagră și Baloo, un urs cafeniu., șarpele Kaa.

Cartea prezintă peripețiile lui Mowgli în junglă și înțelege încet-încet care sunt „regulile junglei".

Povestea reunește natura, în toate fațetele sale, de la lumea umană la cea animală, care trăiesc, într-un mod complet surprinzător împreună, ca și cum nu ar exista cu adevărat nicio diferență.

Puteți găsi Poveștile Zurli în Magazinul Zurli - https://www.magazinulzurli.ro/carti/povestile-zurli

7. De neratat:

a) Emisiunea pentru copii „Casa Zurli, în fiecare duminică, la ora 9:00, pe Antena 1

b) „Antrenorul Părinților", în fiecare duminică, de la ora 11:00, la Europa FM sau pe site-ul www.europafm.ro și canalul de Youtube Mirela Retegan.

Timpul petrecut în familie este cel mai prețios. Adunați toate clipele dragi și transformați orice activitate într-un joc.

Photo by Jehu Christan on Unsplash

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult  

De ce ne e dor de “acasă”

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit. Noi suntem generația care a învățat să meargă pe...

citeste mai mult  

E greu să vorbești cu Dumnezeu. La fel de greu cum e să vorbești cu părinții tăi.

Începe Săptămâna Mare și mi-am propus să fie Săptămâna Cumințirii din toate punctele de vedere. O săptămână în care să vorbesc cu Dumnezeu mai mult decât cu oricine altcineva....

citeste mai mult  

Când oamenii sunt faini și simpli

„Mi-am plâns împreună cu tine toate îmbrățișările pe care nu le-am primit, toate te iubesc-urile pe care nu le-am auzit, toate mângâierile pe care nu le-am simțit!   Mi-am plâns...

citeste mai mult