Ce facem în weekend? Recomandări pentru weekend-ul 10-11 aprilie

09 Aprilie 2021, 10:20    •   
comentarii

1. La ce ne uităm?

Recomandarea acestui weekend este „Ratatouille", o animație care devine îndrăgită de toate vârstele, de la cei mai mici până la cei mai mari, de la copii la părinți. Titlul face referire la o mâncare franțuzească ce este servită spre sfârșitul filmului dar este și un joc de cuvinte referitor la specia personajului principal al filmului

Remy, personajul principal al filmului își dorește să devină bucătar, iar faptul ca locuiește în canalizarea unui restaurant foarte bine cotat ii aduce visul extrem de aproape

O poveste despre prietenie și despre ambiție, despre cum nimic nu trebuie să ne stea în cale atunci când avem un vis.

2. Unde putem să ieșim?

Parcul Natural Văcărești este un loc deosebit pentru iubitorii de natură și plimbări în aer liber. Parcul a fost înființat în anul 2016 și se află în cartierul Văcărești din București, sectorul 4, fiind cel mai mare spațiu verde compact din București (183 ha).

Animăluțe de tot felul, arbori diverși și specii de păsări emblematice vă vor da impresia că vă aflați în alt loc, nu în București.

„Delta București", așa cum mai este cunoscut parcul, este locul unde vă puteți plimba pe jos, cu bicicleta și vă invită să observați fauna și flora din jur.

3. Ce putem să vizităm?

În aceste weekend mergem la Muzeul K.H. Zambaccian. Muzeul este situat în fosta casă a lui Krikor Zambaccian, un om de afaceri român, colecționar de artă.

Acolo poți descoperi piese de colecție ale pictorilor români, francezi, precum și piese ale altor doi pictori care au lucrat în Franța: spaniolul Pablo Picasso și englezul Alfred Sisley. Mai mult decât atât, muzeul găzduiește opere ale sculptorilor Constantin Brâncuși, Cornel Medrea, Milița Petrașcu, Dimitrie Paciurea și Frederic Storck.

Adresa: Str. Muzeul Zambaccian nr. 21A

Telefon: 021 230 1920

Program de vizitare:

Miercuri - Duminică: 10:00 - 18:00 (ultima oră de intrare 17:00)

Închis: 1, 2, 24 ianuarie, Sărbătorile Pascale, prima şi a doua zi de Rusalii, 1 Mai, 15 august, 30 noiembrie, 1, 25 şi 26 decembrie.

4. Unde putem să mâncăm?

Maison des Crepes este raiul clătitelor. Aici întâlnim o paletă diversă dintre care poți să satisfaci orice poftă. Dacă vrei un mic dejun sau un prânz sățios găsești clătite sărate sau din contră, dacă vrei să te răsfeți cu un desert delicios, poți găsi o varietate de topping-uri și arome.

Este o locație boemă, cu un aer parizian în care vă puteți relaxa alături de o porție de clătite – fie ele sarate sau dulci, crêpes (cele clasice subțiri) sau pancakes (cele americane, pufoase).

Adrese: Aviatorilor: Strada Emanoil Porumbaru 81, Sector 1, cod 011424, Telefon: +40 (770) 443.092.

Piața Romană: Strada Mihai Eminescu 38, Sector 1, cod 030167, Telefon: +40 (770) 802.524

Piața Dorobanților: Intrarea Tudor Ștefan 25, București 011656, Telefon: +40 (749) 166 331

Program: Luni - Joi: 10:00 - 20:00

Vineri - Duminică: 10:00- 18:00

5. Activități de făcut în casă:

- jucați-vă cu copiii, orice!

Recomandarea din acest weekend este „Completează adjectivul".

Cum se joacă? E simplu și distractiv! Ne gândim la substantive accesibile celor mici și încercăm să le completăm cu adjective. Adultul începe jocul și spune substantivul, urmând ca partenerul lui de joc să-l completeze cu adjectivul care să i se potrivească.

Adultul spune: Gustoasă ca o… și copilul completează… savarină. Pufoasă ca o… pernă.

Și tot asa! Exemplele pot fi din ce în ce mai haioase, spre deliciul ambilor parteneri de joacă.

Acum, voi! Încercați!

Pentru mai multă inspirație, accesați:

* articolele de pe blog - https://mirelaretegan.ro/antrenorul-parintilor/jocuri/

* cărțile din colecția Jocurile Mirelei - https://www.magazinulzurli.ro/carti/jocuri-de-jucat

6. Ce citim?

„Cartea junglei” de Rudyard Kipling este recomandarea de carte din acest weekend.

Personajul principal este Mowgli, un băiețel crescut în junglă de o familie de lupi. Acolo însă s-a împrietenit cu Bagheera, pantera cea neagră și Baloo, un urs cafeniu., șarpele Kaa.

Cartea prezintă peripețiile lui Mowgli în junglă și înțelege încet-încet care sunt „regulile junglei".

Povestea reunește natura, în toate fațetele sale, de la lumea umană la cea animală, care trăiesc, într-un mod complet surprinzător împreună, ca și cum nu ar exista cu adevărat nicio diferență.

Puteți găsi Poveștile Zurli în Magazinul Zurli - https://www.magazinulzurli.ro/carti/povestile-zurli

7. De neratat:

a) Emisiunea pentru copii „Casa Zurli, în fiecare duminică, la ora 9:00, pe Antena 1

b) „Antrenorul Părinților", în fiecare duminică, de la ora 11:00, la Europa FM sau pe site-ul www.europafm.ro și canalul de Youtube Mirela Retegan.

Timpul petrecut în familie este cel mai prețios. Adunați toate clipele dragi și transformați orice activitate într-un joc.

#AntrenorulPărinților

Photo by Jehu Christan on Unsplash

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult