#FilmePentruPărinți- „Waves"

07 Octombrie 2021, 15:32    •   
comentarii
Galerie

„Waves" este un film dur cu și despre adolescenți, dar mai ales despre relațiile pe care aceștia le pot avea cu părinții. Cu multe momente în care ai prefera să pui pauză și să iei o gură de aer.

O familie cu 2 copii - un băiat și o fată. Un tată preot, riguros și foarte exigent cu copiii lui. O mamă vitregă care încearcă să se apropie cât poate de mult de copii și să le fie alături. Un băiat cu mari probleme comportamentale, dar cu toate acestea neînțeles, care își exteriorizează durerea și nesiguranță în relațiile exterioare. O fată care este nevoită să își croiască propriul drum.

Tyler este un sportiv de succes, un adolescent în toată regula, care are parte de niște reguli destul de stricte din partea tatălui. Găsim un băiat plin de incertitudini, ducând o luptă de convigeri acasă și la școală. Atunci când suferă un accident grav la umăr, este anunțat că nu se va mai putea antrena, însă nu ascultă deloc indicațiile primite și se rănește mai rău.

Ronald, tatăl lui nu pierde nicio ocazie din a-i aminti că mereu trebuie să fie cel mai bun și se antrenează umăr la umăr cu el. Continuu supus presiunii să exceleze, dar și vestea că iubita lui este însărcinată îl fac pe băiat să nu se mai recunoască.

O situație care îi scapă de sub control va avea repercursiuni grave și un final dureros atât pentru el, cât și pentru familia lui.

Însă filmul este mai mult decât atât. Pune în lumină relația tată- fiu, tată-fiica, dar și relația mamă-tată. Cum se percep cei doi soți după ce fiul lor este trimis la școala de corecție și cum reușesc cei doi să se reconecteze după o perioadă de criză.

Odată cu plecarea fratelui mai mare de acasă, Emily se confruntă cu nesiguranță și tristețe. Ea simte absența familiei, cu toate că părinții sunt chiar acolo, lângă ea.

Simțind acest lucru, Catherine îl acuză că nu petrece destul timp cu familia, iar Ronald decide să se schimbe și să îi acorde lui Emily mai multă atenție. Așa, încet- încet tatăl se apropie de ea și începe să vorbească deschis cu aceasta. Descoperim un tată îndurerat și sfâșiat de cele întâmplate. Se arată vulnerabil și își dă seamă că și el a greșit, însă voia doar să îi protejeze. Îi spune:

,,Ura stârnește toate certurile, dar dragostea, dragostea îndreaptă toate supărările.“

Cu toate că are un final liber și ne lasă sa ne imaginam noi restul scenariului, filmul este pe departe o poveste plină de lecții de viață.

,,Waves" este un film de-a dreptul emoționant, o meditație plină de compasiune asupra dragostei, pierderii și familiei.

Aveți grija de părinții și copiii din viața voastră orice vârsta ar avea. Fiți alături de ei și iubiți necondiționat.

Creați legături cu copii voștri, vorbiți-le și ascultați-le ideile, gândurile, părerile. Vedeți ce puteți schimba la voi sau la comportamentul pe care îl aveți față de ei. Nu îi pierdeți de lângă voi, deoarece ei vor doar să fie iubiți.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii. Filmul poate fi vizionat pe platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu mare drag!

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult