#FilmePentruPărinți- „Waves"

07 Octombrie 2021, 15:32    •   
comentarii
Galerie

„Waves" este un film dur cu și despre adolescenți, dar mai ales despre relațiile pe care aceștia le pot avea cu părinții. Cu multe momente în care ai prefera să pui pauză și să iei o gură de aer.

O familie cu 2 copii - un băiat și o fată. Un tată preot, riguros și foarte exigent cu copiii lui. O mamă vitregă care încearcă să se apropie cât poate de mult de copii și să le fie alături. Un băiat cu mari probleme comportamentale, dar cu toate acestea neînțeles, care își exteriorizează durerea și nesiguranță în relațiile exterioare. O fată care este nevoită să își croiască propriul drum.

Tyler este un sportiv de succes, un adolescent în toată regula, care are parte de niște reguli destul de stricte din partea tatălui. Găsim un băiat plin de incertitudini, ducând o luptă de convigeri acasă și la școală. Atunci când suferă un accident grav la umăr, este anunțat că nu se va mai putea antrena, însă nu ascultă deloc indicațiile primite și se rănește mai rău.

Ronald, tatăl lui nu pierde nicio ocazie din a-i aminti că mereu trebuie să fie cel mai bun și se antrenează umăr la umăr cu el. Continuu supus presiunii să exceleze, dar și vestea că iubita lui este însărcinată îl fac pe băiat să nu se mai recunoască.

O situație care îi scapă de sub control va avea repercursiuni grave și un final dureros atât pentru el, cât și pentru familia lui.

Însă filmul este mai mult decât atât. Pune în lumină relația tată- fiu, tată-fiica, dar și relația mamă-tată. Cum se percep cei doi soți după ce fiul lor este trimis la școala de corecție și cum reușesc cei doi să se reconecteze după o perioadă de criză.

Odată cu plecarea fratelui mai mare de acasă, Emily se confruntă cu nesiguranță și tristețe. Ea simte absența familiei, cu toate că părinții sunt chiar acolo, lângă ea.

Simțind acest lucru, Catherine îl acuză că nu petrece destul timp cu familia, iar Ronald decide să se schimbe și să îi acorde lui Emily mai multă atenție. Așa, încet- încet tatăl se apropie de ea și începe să vorbească deschis cu aceasta. Descoperim un tată îndurerat și sfâșiat de cele întâmplate. Se arată vulnerabil și își dă seamă că și el a greșit, însă voia doar să îi protejeze. Îi spune:

,,Ura stârnește toate certurile, dar dragostea, dragostea îndreaptă toate supărările.“

Cu toate că are un final liber și ne lasă sa ne imaginam noi restul scenariului, filmul este pe departe o poveste plină de lecții de viață.

,,Waves" este un film de-a dreptul emoționant, o meditație plină de compasiune asupra dragostei, pierderii și familiei.

Aveți grija de părinții și copiii din viața voastră orice vârsta ar avea. Fiți alături de ei și iubiți necondiționat.

Creați legături cu copii voștri, vorbiți-le și ascultați-le ideile, gândurile, părerile. Vedeți ce puteți schimba la voi sau la comportamentul pe care îl aveți față de ei. Nu îi pierdeți de lângă voi, deoarece ei vor doar să fie iubiți.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii. Filmul poate fi vizionat pe platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu mare drag!

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult