#FilmePentruPărinți - ,,Encanto"

01 Iulie 2022, 18:26    •   
comentarii
Galerie

,,Encanto" este un film pentru întreaga familie despre speranță, încrederea și cum ne susținem membrii familiei atunci când au cea mai mare nevoie de ajutor.

Acțiunea se petrecere într-un sat magic, din Columbia pe nume Encanto. Un loc magic, acolo unde facem cunoștință cu familia Madrigal. O familie unită, strâns legată de ,,abuela" (bunica). Povestea familiei începe atunci când ,,abuela" își pierde casa în care locuia împreună cu cei 3 copii ai ei, însă găsește lumina care îi va construi noua casă.

Mai mult decât atât, lumina este cea care le dă tuturor câte o calitate: iubire față de animale, generozitatea, iubirea pentru frumos, vindecătorul, etc.

Povestea atinge punctul culminant în momentul în care toată familia crede că Mirabel, una din cele mai mici fete, nu a primit nici o calitate din partea flacării. Puțin știind aceștia că defapt, calitatea ei cea mai mare este cea de a repara și de a ține toată familia unită.

Mesajul filmului este că trebuie să credem în noi înșine, să nu renunțăm niciodată, pentru că până la urmă vei găsi o lumină. Familia ne va ajuta mereu și să nu ezităm niciodată să le cerem ajutorul!

Cel mai important este să nu uiți că darul cel mai important nu sunt cuvintele, ci suntem chiar noi. Cum trăim și cum iubim.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Ce secvență v-a rămas în minte? Noi vi-l recomandăm cu cea mai mare căldură!

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult