#FilmePentruPărinți - ,,Vioara tatălui meu” (,,My Father's Violin”)

27 Ianuarie 2022, 21:10    •   
comentarii
Galerie

,,Vioara tatălui meu” este o poveste emoționantă, în care descoperim o relație extrem de frumoasă între relația tată-fiică, dintre unchi și nepoată, dar și o relație spirituală între frați.

Atunci când tatăl ei moare, Ozlem rămâne doar cu vioara acestuia. O ia peste tot cu ea și devine legătura permanentă pe care o poate avea cu tatăl ei. Atunci când cântă, știe sigur că tatăl ei o aude, oriunde s-ar afla. A învățat de la tatăl ei că:

,,Fiecare om este o melodie. Trebuie doar să știi să o asculți.“

După pierderea lui, fetița rămâne în grija unchiului ei - Mahir, un violonist celebru, dar care nu știe deloc cum să se poarte cu copiii. Mai mult, înțelege importanța familiei și semnificația ei, doar atunci când a primit-o în viața lui pe Ozlem.

Tot micuța, îl ajută să găsească răspunsuri despre familie și prin ea înțelege ce înseamnă încrederea, joaca și copilăria. Se simte din nou plin de viață, vesel și ajunge să se bucure mai mult de ce îi oferă viața. Iar Ozlem pare a fi cea mai fericită și iubită fetiță din Univers.


Pentru o familie e nevoie de iubire, grijă, angajament și sacrificiu.


Rămânem cu ideea principală că familia este cel mai de important lucru, care trebuie prețuit. Un film plin de emoții care îți invadează sufletul și care cu greu te fac să îți stăpânești lacrimile.

Familia e cea mai frumoasă compoziție și conțin multe note diferite.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii. Filmul poate fi vizionat pe Netflix și pe alte platforme de vizionare online. Vi-l recomandăm cu mare drag!

Photo credit: netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult