#FilmePentruPărinți - „Viața e frumoasă” („La Vita e Bella”)

08 Mai 2021, 09:47    •   
comentarii
Galerie

„Viața e frumoasă” („La Vita e Bella”) este filmul de astăzi - o tragicomedie italiană din 1997 regizată de Roberto Benigni, acțiunea având loc în jurul anului 1940, în plin război.

Filmul este despre cum un tată, care din dragoste pentru copilul lui, îi construiește din povești, un joc prin care îi distrage atenția de la ororile din jurul lor. Deși se aflau într-un lagăr de concentrare, au putut să se bucure că sunt împreună și tatăl a reușit să îmbrace inima copilului în iubire și lumină. A semănat în el bucurie, nu frică!

Te emoționează fiecare secvență, pentru că observi cum dragostea părinților este cel mai important sentiment din lume. Tatăl este capabil să facă orice pentru a-și proteja copilul de orice rău și încearcă să-și mascheze durerea cu zâmbete.

Filmul a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în 1999 – Roberto beningni, pentru „Cea mai bună coloană sonoră” și „Cel mai bun film străin”.

Am extras pentru voi câteva citate preferate, regăsite în film, pentru a vă transpune în capodopera cinematografică a lui Roberto Benigni:

„Aceasta este o poveste simplă, dar nu este una ușor de spus. Ca într-o fabulă, există durere și ca o fabulă, este plină de uimire și fericire."

„Nimic nu este mai necesar decât inutilul."

„Nu știi că este nevoie de atât de puțin pentru a mă face fericită?

„Tăcerea este cel mai puternic strigăt."

Cine a văzut filmul? Cum vi s-a părut? Ce scene v-au rămas în minte?

Pentru cei care nu l-au văzut, sigur îl puteți găsi pe una din platformele de vizionare online. Vi-l recomand cu dragă inimă. Dacă aveți și voi recomandări, lăsați-le în comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & bizbrasov.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult