#FilmePentruPărinți- „Tata mută munții" („The father who moves mountains")

30 Septembrie 2021, 21:22    •   
comentarii
Galerie

„Tata mută munții" este un film bazat pe fapte reale. O poveste de-a dreptul emoționantă, despre un tată care se dovedește că poate face orice sacrificiu pentru a-și găsi copilul dispărut printre munți.

Filmul spune povestea fostului ofițer SRI Mircea Jianu (Adrian Titieni), care primește un telefon în care află că fiul său a dispărut în munții Bucegi. Lăsându-și în urmă soția însărcinată, Mircea pornește în grabă spre Bușteni, în încercarea de a afla cât mai multe despre cele întâmplate și cu speranța de a-și găsi fiul viu și nevătămat.

Grija fără limite și situația incertă care se derulează îl face pe fostul ofițer să fie disperat, luând decizii de moment, fără a se gândi la propria lui persoană.

Ignoră orice sfat din partea salvamontiștilor și încearcă să urce pe potecile pline cu zăpadă pentru a-și găsi fiul.

După zile întregi de căutări zadarnice, Mircea decide să apeleze la un prieten de-al său, Filip, care aduce la baza muntelui o întreagă echipă SRI, pentru a începe noi căutări, mult mai detaliate. În urma acestui demers, intra în conflict cu salvamontiștii, presa și cu alți oameni disperați la rândul lor să își găsească copiii pierduți în munți.

Toți banii din lume și toate relațiile pe care Mircea le are, nu sunt de ajuns, intrând în confict deschis și cu administratorii pârtiei și cu cei de la gondola. Încet, încet, ajungând la concluzia că băiatul va fi găsit cel mai probabil doar după topirea zăpezii, toți cei din jurul lui Mircea încep să plece.

Dar tatăl rămâne ferm pe poziții, refuzând să accepte că fiul său este mort și continuând căutările de unul singur. Astfel, el devine un prizonier al sorții, un părinte disperat să se lupte cu orice forță a naturii pentru a-și revedea fiul.

Al doilea lungmetraj al regizorului Daniel Sandu, ,,Tata Mută Munții" e un spectacol în sine, cu cadre minunate ale munților Bucegi. Actorul Adrian Titieni reușește să transforme personajul dintr-un fost ofițer SRI, care așteaptă încă un copil, într-un personaj influent și puternic care nu poate fi oprit de absolut nimic în lupta de a-și găsi fiul, acest nimic absolut fiind stopat în momentul în care natura decide că lupta trebuie să se oprească. Cu toate acestea, Mircea Jianu nu renunță nici măcar în ultimul ceas la lupta cu natura, convins fiind că trebuie și va reuși să își găsească fiul.

Filmul ne demonstrează că puterea unui părinte chiar poate muta munții din loc și că iubirea paternă este fără doar și poate unul dintre cele mai frumoase sentimente.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Filmul poate fi vizionat pe Netflix, dar și pe alte platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu mare drag!

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult