#FilmePentruPărinți - Space Jam: A New Legacy (,,Space Jam: O nouă eră")

05 Mai 2022, 20:49    •   
comentarii
Galerie

,,Space Jam: O nouă eră" este un film de acțiune și de animație, gândit ca un remake al filmului Space Jam din 1996, care îl avea protagonist pe Michael Jordan.

Filmul spune povestea lui LeBron James și a fiului său, Dom, extrem de talentat la baschet, dar pasionat mai degrabă de jocurile pe calculator. Cei doi trăiesc într-un conflict permanent pentru că LeBron își dorește din tot sufletul ca fiul lui să îi urmeze pașii pentru a deveni un baschetbalist de succes.

Astfel, în momentul în care atât LeBron cât Dom sunt prinși în spațiul digital al unui joc pe calculator, tatăl face tot posibilul pentru a-și salva fiul.

Inteligența Artificială care i-a tras pe LeBron și pe Dom în joc îi propune starului de baschet un târg. Pentru a ieși din joc și a se întoarce înapoi în lumea reală împreună cu fiul său, trebuie să accepte să câștige un meci de baschet împotriva A.I.-ului și a echipei acestuia. LeBron acceptă, sacrficându-și libertatea pentru a-și salva fiul.

Pentru a lupta cu inteligența artificială, baschetbalistul caută șă își construiască o echipă, moment în care întâlnește personajele din Looney Tunes, în frunte cu Buggs Bunny și Lola Bunny, cărora le explică povestea și le cer ajutorul.

Acceptul acestora pornește un joc de baschet pe care A.I.-ul încearcă să îl câștige trișând, scoțând la iveală slăbiciunea personajului principal, care încearcă să facă tot posibilul pentru a depăși orice obstacol. Reuniunea finală dintre tata și fiu este una extrem de emoționantă, ambii făcând concesii și arătând lumii că împreună sunt mai puternici decât separați.

Filmul ne arată de fapt, cât de important este ca un părinte să creadă în copilul lui și să îl lase să facă ceea ce își dorește în viață.

,,Space Jam: O nouă eră" este un film care va fi savurat cu siguranță de copiii de toate vârstele și va trezi amintiri legate de personajele pe care adulții le cunosc foarte bine. Revederea cu Buggs Bunny și cu gașca Looney Tunes este mereu specială. Condițiile în care apar după 25 de ani pentru a ajuta din nou un star al baschetului sunt doar un alt pretext pentru a se face cunoscuți noii generații de copii care îi vor îndrăgi.

Îl puteți viziona pe HBO Max, dar și pe orice platformă de vizionare online.

Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult