#FilmePentruPărinți - Space Jam: A New Legacy (,,Space Jam: O nouă eră")

05 Mai 2022, 20:49    •   
comentarii
Galerie

,,Space Jam: O nouă eră" este un film de acțiune și de animație, gândit ca un remake al filmului Space Jam din 1996, care îl avea protagonist pe Michael Jordan.

Filmul spune povestea lui LeBron James și a fiului său, Dom, extrem de talentat la baschet, dar pasionat mai degrabă de jocurile pe calculator. Cei doi trăiesc într-un conflict permanent pentru că LeBron își dorește din tot sufletul ca fiul lui să îi urmeze pașii pentru a deveni un baschetbalist de succes.

Astfel, în momentul în care atât LeBron cât Dom sunt prinși în spațiul digital al unui joc pe calculator, tatăl face tot posibilul pentru a-și salva fiul.

Inteligența Artificială care i-a tras pe LeBron și pe Dom în joc îi propune starului de baschet un târg. Pentru a ieși din joc și a se întoarce înapoi în lumea reală împreună cu fiul său, trebuie să accepte să câștige un meci de baschet împotriva A.I.-ului și a echipei acestuia. LeBron acceptă, sacrficându-și libertatea pentru a-și salva fiul.

Pentru a lupta cu inteligența artificială, baschetbalistul caută șă își construiască o echipă, moment în care întâlnește personajele din Looney Tunes, în frunte cu Buggs Bunny și Lola Bunny, cărora le explică povestea și le cer ajutorul.

Acceptul acestora pornește un joc de baschet pe care A.I.-ul încearcă să îl câștige trișând, scoțând la iveală slăbiciunea personajului principal, care încearcă să facă tot posibilul pentru a depăși orice obstacol. Reuniunea finală dintre tata și fiu este una extrem de emoționantă, ambii făcând concesii și arătând lumii că împreună sunt mai puternici decât separați.

Filmul ne arată de fapt, cât de important este ca un părinte să creadă în copilul lui și să îl lase să facă ceea ce își dorește în viață.

,,Space Jam: O nouă eră" este un film care va fi savurat cu siguranță de copiii de toate vârstele și va trezi amintiri legate de personajele pe care adulții le cunosc foarte bine. Revederea cu Buggs Bunny și cu gașca Looney Tunes este mereu specială. Condițiile în care apar după 25 de ani pentru a ajuta din nou un star al baschetului sunt doar un alt pretext pentru a se face cunoscuți noii generații de copii care îi vor îndrăgi.

Îl puteți viziona pe HBO Max, dar și pe orice platformă de vizionare online.

Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult