#FilmePentruPărinți - ,,Regele Richard: Crescând campioni” (,,King Richard”)

17 Martie 2022, 20:14    •   
comentarii
Galerie

Filmul ,,Regele Richard: Crescând campioni” spune povestea a două surori, celebrele tenismene Serena și Venus Williams, care devin cele mai cunoscute surori din istoria tenisului datorită tatălui lor.

Bazat pe o poveste adevărată, aprobată de cele două surori, filmul se deschide pe un teren de antrenament dintr-un cartier rău-famat, unde Richard încearcă să își antreneze cele două fete. El trece prin multe greutăți, lucrând la stilul de joc al fiicelor sale pe timp de zi, lucrând ca paznic pe timp de noapte pentru a putea să finanțeze visul fetelor.

Lungmetrajul urmărește nu atât povestea celor două tenismene cât evoluția personajelor, inclusiv evoluția lui Richard și dezvoltarea sa ca om. De asemenea, se prezintă și greutățile prin care trec familiile din suburbii și cum sunt priviți de către cei din jur, părinții care încearcă să le ofere copiilor totul.

Astfel, Richard încearcă, prin fetele sale, să își depășească condiția, să scape din ghetou și să ducă o viață mai bună. Toate astea în timp ce este obligat de statutul său social să suporte umilințele și abuzurile rasiale din societate.

Filmul poate fi privit ca un tribut, Richard fiind pus mereu într-o lumină extrem de pozitivă, chiar dacă de multe ori, pare că face greșeli care pot încheia prematur cariera celor două campioane. Dar povestea deja o știm din viața reală și înțelegem că deciziile lui Richard au dus la un final bun pentru cele două fete, care se transformă de-a lungul vieții din două tinere care se luptă cu condițiile aprige de antrenament de pe terenurile de tenis din Compton, în posibil cele mai mari tenismene din istorie.

Nouă ne-a plăcut filmul și îl recomandăm cu căldură! Îl puteți viziona pe Netflix și pe alte platforme de vizionare online. Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult