#FilmePentruPărinți- „Orice s-ar întâmpla, vă iubesc" („If Anything Happens I Love You")

21 Octombrie 2021, 18:27    •   
comentarii
Galerie

Scurtmetrajul „Orice s-ar întâmpla, vă iubesc" reușește să spună o poveste a durerii în doar 12 minute, prezentând un cuplu îndoliat în urma decesului fiicei lor, într-un atac armat dintr-o școală din Statele Unite.

De la bun început este arătat faptul că acest cuplu a trecut prin multe evenimente nefaste, filmul începând cu cei doi, stând vis-à-vis unul de celălalt, la o masa întinsă, fiind cuprinși de gânduri. Prin câteva elemente de montaj excepțional și prin puterea libertății pe care animația ne-o oferă, suntem purtați prin amintirile familiei de sufletul fetiței. De aici ne putem da seama că singurul lucru care ținea relația părinților închegată era chiar fiica lor.

Printr-un stil minimalist, fără dialog, dar cu o coloană sonoră perfecta, filmul reușește să transmită emoție pură. Narațiunea este mereu structurată în jurul umbrelor celor trei membri ai familiei, făcând o punte reală între trăirile cuplului și spiritul fetei lor. Acest spirit joacă un rol esențial, încercând permanent să își mențină familia unită, în încercarea disperată de a salva ultima fărâmă de speranță rămasă vie.

Cu toate că povestea spune un adevăr crunt, filmul este unul extrem de frumos, de o estetică deosebită, ceea ce te face să îți pui tot sufletul pe tavă la fiecare vizionare. Dacă e să privim retrospectiv, într-un an în care lumea s-a schimbat în mai multe feluri decât ne-am fi imaginat vreodată, ceea ce scurtmetrajul ne arată este faptul că durerea adevărată ajunge să ne definească și să ne construiască felul de a fi.

Nu există durere mai mare pentru un părinte decât pierderea copilului.

Și la fel, nu există o iubire mai puternică și mai sinceră decât iubirea pe care ne-o poartă părinții noștri.

Lansat de Netflix pe 20 noiembrie 2020, scurtmetrajul lui Will McCormack și Michael Govier ”If Anything Happens I Love You” este considerat de numeroși critici ca fiind unul dintre cele mai bune scurtmetraje făcute vreodată. Acest fapt se vede și prin prisma celor 21 de premii câstigate printre care și premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație.

Voi ați văzut scurtmetrajul? Dacă nu, îl puteți viziona pe netflix sau pe alte platforme de vizionare online. Lăsați-ne și alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult