#FilmePentruPărinți- „Orice s-ar întâmpla, vă iubesc" („If Anything Happens I Love You")

21 Octombrie 2021, 18:27    •   
comentarii
Galerie

Scurtmetrajul „Orice s-ar întâmpla, vă iubesc" reușește să spună o poveste a durerii în doar 12 minute, prezentând un cuplu îndoliat în urma decesului fiicei lor, într-un atac armat dintr-o școală din Statele Unite.

De la bun început este arătat faptul că acest cuplu a trecut prin multe evenimente nefaste, filmul începând cu cei doi, stând vis-à-vis unul de celălalt, la o masa întinsă, fiind cuprinși de gânduri. Prin câteva elemente de montaj excepțional și prin puterea libertății pe care animația ne-o oferă, suntem purtați prin amintirile familiei de sufletul fetiței. De aici ne putem da seama că singurul lucru care ținea relația părinților închegată era chiar fiica lor.

Printr-un stil minimalist, fără dialog, dar cu o coloană sonoră perfecta, filmul reușește să transmită emoție pură. Narațiunea este mereu structurată în jurul umbrelor celor trei membri ai familiei, făcând o punte reală între trăirile cuplului și spiritul fetei lor. Acest spirit joacă un rol esențial, încercând permanent să își mențină familia unită, în încercarea disperată de a salva ultima fărâmă de speranță rămasă vie.

Cu toate că povestea spune un adevăr crunt, filmul este unul extrem de frumos, de o estetică deosebită, ceea ce te face să îți pui tot sufletul pe tavă la fiecare vizionare. Dacă e să privim retrospectiv, într-un an în care lumea s-a schimbat în mai multe feluri decât ne-am fi imaginat vreodată, ceea ce scurtmetrajul ne arată este faptul că durerea adevărată ajunge să ne definească și să ne construiască felul de a fi.

Nu există durere mai mare pentru un părinte decât pierderea copilului.

Și la fel, nu există o iubire mai puternică și mai sinceră decât iubirea pe care ne-o poartă părinții noștri.

Lansat de Netflix pe 20 noiembrie 2020, scurtmetrajul lui Will McCormack și Michael Govier ”If Anything Happens I Love You” este considerat de numeroși critici ca fiind unul dintre cele mai bune scurtmetraje făcute vreodată. Acest fapt se vede și prin prisma celor 21 de premii câstigate printre care și premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație.

Voi ați văzut scurtmetrajul? Dacă nu, îl puteți viziona pe netflix sau pe alte platforme de vizionare online. Lăsați-ne și alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult