#FilmePentruPărinți- „Miracolul albastru" („Blue Miracle")

10 Iunie 2021, 19:15    •   
comentarii
Galerie

„Miracolul albastru" este un film despre speranță, dorințe împlinite și credința în forțele proprii.

Acțiunea se desfășoară în anul 2014, în Cabo San Lucas, în Mexic, acolo unde Omar împreună cu soția sa, Becca, au grijă de Casa Hogar, un orfelinat pentru băieți.

Din păcate însă, situația lor financiară nu este una foarte bună, iar banca le mai oferă doar 2 săptămâni pentru a achita datoria destul de mare pe care o au.

Cu o dorință mare de a-i salva pe copii și de a salva de fapt tot orfelinatul, Omar decide să participe alături de căpitanul Wade Malloy la cel mai mare campionat de pescuit. Câștigarea concursului poate fi miracolul de care au ei nevoie.

Omar face tot ce îi stă în putiință să câștige concursul. Pentru el, oferirea unor condiții cât mai bune de viață și un trai decent pentru copii însemna totul.

„Miracolul albastru" spune o poveste emoționantă despre puterea de a crede și de a rămâne fidel visului pe care îl ai, indiferent de circumstanțe.

Oricine are în el o chemare să facă lucruri mărețe, să facă ceva mai bine decât oricine altcineva. În fiecare dintre noi se ascunde o persoană curajoasă, care poate să realizeze ce își propune.

„Dacă vrei să-ți faci viața mai bună, trebuie să faci zi după zi ceea ce știi că e corect. Și s-o faci indiferent ce crede lumea, chiar dacă este greu. Când viața te doboară, trebuie să înveți să o înfrunți cu caracter."

Discuția pe care o are căpitanul Wade cu Omar despre familie este cu totul emoționantă. Omar, strigat de copii „tata Omar", îi reamintește căpitanului Malloy că atenția pe care i-o acorzi copilului contează.

Nu premiile, banii, trofeele obținute, ci iubirea și prezența fizică te apropie de copil.

Copiii au nevoie de un tată care să fie cu ei în fiecare zi. Indiferent ce s-ar întâmpla. Ca o ancoră.

Bazat pe o poveste reală, filmul te face să nu uiți că minunile există, trebuie doar să credem.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Pentru ce anume ai luptat cu adevărat?

Pentru cei care nu l-au văzut, poate fi vizionat pe netflix, dar și pe alte platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu căldură.

Dacă aveți și voi recomandări, lăsați-le în comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & netflix

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult