#FilmePentruPărinți- „Mincinosul mincinoșilor" („Liar, liar")

03 Iunie 2021, 12:55    •   
comentarii
Galerie

Filmul „Mincinosul mincinoșilor" („Liar, liar") este o comedie delicioasă cu rol educativ, care ne arată ce consecință poate avea minciuna. O comedie pentru părinți, o lecție de viață pentru cei care urcă pe un piedestal cariera și nu familia.

Jim Carrey este Fletcher Reede, un avocat obsedat de munca lui și care folosește o minciună ca răspuns la fiecare discuție pe care o poartă. Chiar dacă situația lui financiară se îmbunătățește, relația familială începe să se degradeze, iar el ajunge în timp să se îndepărteze de soția sa, Audrey, și de fiul lui, Max.

La aniversarea lui de 5 ani, Max își așteaptă tatăl cu nerăbdare, însă acesta nu apare. Pentru orice copil aniversarea este un moment tare important pe care vrea să îl țină minte.

Micuțul îşi pune dorinţa ca tatăl lui să nu mai poată spune nicio minciună pentru o zi întreagă. Dorința i se îndeplinește în mod miraculos, iar avocatul devine incapabil să mintă. Doar atunci își dă seama că fiul său Max este principala lui prioritate.

„Nu sunt un tată bun!"

Protagonistul duce o luptă grea cu el însuși, încercând să se obișnuiască cu faptul că orice cuvânt pe care îl va rosti va fi adevărat, oricât de dureros și de ofensator ar părea. Pe parcursul acestei lupte se produce o regândire a priorităților, iar familia dobândește un rol principal în viața personajului, în locul carierei.

„Nu sunt un tată bun!"- afirmă la un moment dat Fletcher în film. A realizat acest lucru doar atunci când a devenit atent la acțiunile lui și la felul în care îl făcea pe fiul lui să se simtă.

Ce contează însă, este dorința lui de schimbare și o roagă pe Audrey să îi mai ofere o zi:

„Nu vreau sa îl pierd și pe Max, mai dă-mi o șansă. Dă-mi o șansă să fiu tatăl care începusem să fiu!"

Asta ne învață filmul: cum să ne apreciem mai mult copiii, cum să le dăm din timpul nostru și cum să nu promitem ceva, dacă știm că nu putem să oferim.

Așadar, petrece timp cu el, joacă-te, bucură-te că a venit in viața ta și prețuiește fiecare clipă.

Copiii nu uită, iar dacă le-ai pierdut încrederea, ai pierdut totul.

Timpul tău, dragă părinte, poate fi cel mai de preț cadou pentru copilul tău.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Ce secvență v-a rămas în minte?

Pentru cei care nu l-au văzut, poate fi vizionat pe netflix, dar și pe alte platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu căldură.

Dacă aveți și voi recomandări, lăsați-le în comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult