#FilmePentruPărinți - „Matilda"

05 Mai 2021, 17:28    •   
comentarii
Galerie

„Matilda" este povestea unei fetițe extraordinar de inteligentă, care nu are parte de iubirea și aprecierea familiei. Un film extraordinar despre curajul și puterea unei copile de a-și face loc în lume prin forța caracterului.

Strălucirea, farmecul și puterile speciale ale Matildei o ajută să treacă cu bine peste toate experiențele mai puțin fericite.

Inspirat din romanul clasic pentru copii al lui Roald Dahl, filmul sensibilizează spectatorul de la început şi îi menţine atenţia până la sfârşit. Îl trece printr-un mix de emoții pe care le trăiește alături de Matilda, simte ce simte și ea, dar ştie în adâncul sufletului că totul se va termina cu bine. Puterile supranaturale ale fetiţei fac din ea un personaj cu atât mai deosebit şi îndrăgit.

Cu toate că micuța nu îi are de partea ei pe părinți, găsește sprijin în domnișoara Honey, învățătoarea sa. Ea vede potențialul în Matilda și începe să îi ofere tot sprijinul de care are nevoie.

Tânăra învățătoare le face o vizită părinților Matildei pentru a-i sfătui să o mute într-o clasă avansată, convinsă fiind că aceștia sunt foarte mândri de fiica lor și că o susțin. Însă toate astea sunt departe de realitatea în care părinții fetiței nu au nicio treabă cu capacitățile și aptitudinile ei, fiindcă nu o înțeleg.

Filmul te face să te gândești cât de mult contează să fie omul potrivit la locul potrivit, să existe cineva acolo care te face să dai tot ce ai mai bun, să evoluezi și să crești.

Un film extraordinar despre curajul și puterea unei fetițe de a-și face loc în lume prin forța caracterului.

Pentru Matilda, învățătoarea sa e portița de scăpare dintr-o lume în care educația și dezvoltarea nu contează.

„Matilda" este o comedie captivantă pentru întreaga familie, din care cei mici pot trage multe învățături. Are o dinamică aparte, magie și idei educative.

Pelicula comunică un mesaj foarte important și puternic, acela că „undeva în interiorul nostru, cu toții avem puterea de a schimba lumea." Fii bun, oferă o mână de ajutor și nu te da bătut; cineva cu siguranță te va observa.

Nimeni nu îți poate lua bucățica de bine din lume pe care doar tu ești capabil să o aduci la lumină!

Cum vi s-a părut filmul? Ce secvență din film v-a rămas întipărită în minte?

Pentru cei care nu l-au văzut, poate fi vizionat pe netflix, dar și pe alte platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu căldură.

Dacă aveți și voi recomandări, lăsați-le în comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & intofilm.org

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult