#FilmePentruPărinți - „În căutarea fericirii" (The Pursuit of Happyness)

28 Aprilie 2021, 22:36    •   
comentarii
Galerie

Bazat pe o poveste reală, „În căutarea fericirii" (The Pursuit of Happyness), este un film care transmite un mesaj motivațional foarte puternic: oricât de greu ți-ar fi să-ţi urmezi visul, trebuie să ai puterea să treci peste toate momentele grele, iar eforturile şi credinţa îţi vor fi răsplătite.

Cu toate că în drumul tău spre succes vei întâmpina mai multe piedici care probabil te vor face să vrei să te oprești din drum, gândește-te că tot ele te pot întări și te vor face să vrei să lupți mai departe.

Chris Gardner, interpretat de Will Smith, este agent de vânzări și un tată exemplar din toate punctele de vedere. Din cauza datoriilor mari pe care le are, Chris este dat afară din apartamentul său din San Francisco, fără a avea vreun loc în care să meargă împreună cu fiul lui. Chiar dacă se simte descurajat și fără speranță, este nevoit să se îmbărbăteze pentru a nu-l descuraja şi pe fiul său.

Chris refuză să cedeze disperării în timp ce se străduiește să-și creeze o viață mai bună pentru el și fiul său. Din dorința de a avea un trai mai bun, reușește să fie stagiar la o prestigioasă firmă de agenți de bursă și, deși nu este plătit, lucrează totuși în speranța că la sfârșitul stagiului va obține o slujbă și va avea parte de un viitor promițător.

Afecțiunea și încrederea pe care fiul său o are în el este un imbold perfect pentru a depăși obstacolele cu care se confruntă.

Un tată care îi dă cel mai de preț sfat fiului său:

“Dacă ai un vis, ai grijă de el, protejează-l! Când oamenii nu pot face un lucru, vor spune că nici tu nu poți. Dacă vrei ceva, trebuie să-ți iei singur. Punct. Nu lăsă niciodata pe nimeni să-ți spună că nu poți face ceva! Nici măcar pe mine. Ai înțeles?"

Așadar, cele mai importante lecții de viață pe care le putem învăța din acest film sunt:

  1. Luptă! Ai încredere în tine și în ce poți face.
  2. Fii determinat
  3. Nu găsi scuze atunci când vrei să faci ceva

Filmul este o lecție de viață care te încurajează să mergi mai departe, orice s-ar întâmpla. Este o poveste care te ține cu sufletul la gură, care te emoționează până la lacrimi, care îți promite că vei pleca cu multe lecții învățate și mai presus de orice îți reamintește să ai încredere în tine și în forțele proprii.

Cine a văzut filmul? Cum vi s-a părut? Care e visul pentru care ai luptat cel mai mult?

Pentru cei care nu l-au văzut, sigur îl puteți găsi pe una din platformele de vizionare online. Vi-l recomand din inimă. Dacă aveți și voi recomandări, lăsați-le în comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & justwatch.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult  

De ce ne e dor de “acasă”

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit. Noi suntem generația care a învățat să meargă pe...

citeste mai mult  

E greu să vorbești cu Dumnezeu. La fel de greu cum e să vorbești cu părinții tăi.

Începe Săptămâna Mare și mi-am propus să fie Săptămâna Cumințirii din toate punctele de vedere. O săptămână în care să vorbesc cu Dumnezeu mai mult decât cu oricine altcineva....

citeste mai mult  

Când oamenii sunt faini și simpli

„Mi-am plâns împreună cu tine toate îmbrățișările pe care nu le-am primit, toate te iubesc-urile pe care nu le-am auzit, toate mângâierile pe care nu le-am simțit!   Mi-am plâns...

citeste mai mult