#FilmePentruPărinți- „Îmblânzitorul de vânt” („The Boy Who Harnessed the Wind”)

21 Aprilie 2021, 16:23    •   
comentarii
Galerie

Visul lui William Kamkwamba, un tânăr dintr-un sătuc uitat de lume din Malawi, este să-și salveze familia și satul de foamete. În mica lor comunitate apa s-a evaporat, culturile se usucă, foametea face ravagii printre cei vii. Inspirându-se dintr-o carte de știință, acesta construiește o moară de vânt, într-o încercare disperată de a-i salva pe cei dragi din ghearele foametei. Fără ploaie nu există recoltă, fără recoltă oamenii mor de foame.

La început nu îi este ușor, însă tânărul William nu renuță la visul lui. Nici exmatricularea din școală nu-l împiedică pe băiat să studieze despre magneți și electricitate. Cu ajutorul profesorului de științe reușește să pătrundă în lumea cărților, acolo unde descoperă cum poți exploata energia eoliană, transformând vântul în curent electric.

„Îmblânzitorul de vânt” este o poveste care ne arată, dincolo de valorile și determinarea unui tânăr care nu are decât susținerea familiei, cât de important este sprijinul celor dragi în deciziile pe care le luăm. Încrederea și ajutorul părinților sunt pârghii în dezvoltarea și formarea copiilor și adolescenților. Cu cât ei sunt lăsați mai mult să se afirme în societate, cu atât mai mult vor crește încrezători în forțele lor.

Povestea e mai mult decât o lecție de viață. Este o modalitate prin care conștientizăm cât de multe putem realiza dacă avem încredere în noi și în visul nostru, în noi și în puterea care zace în interiorul nostru, dacă ne păstrăm vie dorința și puterea de a schimba ceva.

Curajul fantastic și tehnologia îl ajută pe William să readucă apa în satul lui natal. Scris și regizat de Chiwetel Ejiofor, „Îmblânzitorul de vânt” („The Boy Who Harnessed the Wind”) este bazat pe o poveste reală.

Accentuând importanța educației, pelicula ne demonstrează de fapt, cât de mare e dorința copilului de a reuși și a-și depăși condiția. Ai nevoie de curaj pentru orice, iar dacă nu încerci, nu vei știi care va fi rezultatul final.

Determinarea, voința și perseverența sunt punctele cheie care îl ajută pe băiat să salveze satul de la foamete.

Am descoperit în film o replică pe care o să o las aici: „toți jucăm la noroc”, ceea ce înseamnă că pentru orice facem, un gram de noroc este binevenit oricând. Așa cum a fost și în cazul lui Willliam. Dar să nu jucăm cartea doar pe noroc, căci fără determinare și dorință e aproape imposibil să duci un plan până la capăt.

Atunci când vrei să ajungi cât mai sus, găsești toate mijloacele posibile pentru a face acest lucru.

Acţiunea e primul pas spre schimbare!

Dacă ați văzut filmul, ne-am bucura să ne scrieți cum vi s-a părut?

Pentru cei care nu l-au văzut, poate fi vizionat pe netflix, dar și pe alte platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu cea mai mare încredere. Dacă aveți și voi recomandări, lăsați-le în comentarii.

Tu pentru ce ai luptat, chiar și atunci când nu credeai că vei reuși?

Photo credit: cinemagia.ro & netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult