#FilmePentruPărinți- „Grădina secretă"  („The secret garden")

28 Octombrie 2021, 21:29    •   
comentarii
Galerie

„Grădina secretă" este un film extrem de emoționant despre copilărie, visuri, curaj, regăsire și puterea de a trece peste o tragedie personală.

Rămasă orfană după un cutremur, Mary ajunge sa trăiască în conacul unchiului ei. Acolo, doamna Medlock, menajera, îi impune chiar de cum ajunge câteva reguli stricte și nici măcar nu vrea să îi acorde atenție. Pentru ea, este în plus și își dorește să o vadă cât mai puțin.

Doar că, curioasă din fire Mary vrea să descopere întreg conacul, iar astfel află de fapt că mama ei a avut o soră geamănă, regretata Lilias Craven. Totuşi, nu după mult timp, începe să se apropie de servitoarea Martha Sowerby care îi povestește despre o grădină secretă aflată în apropierea casei, unde mătuşa ei cultiva trandafiri nespus de frumoşi. Mary devine interesată atât de grădină, cât şi de nişte suspine misterioase pe care le aude noaptea în casă.

Așa îl găsește pe Colin, verișorul lui, un băiețel bolnăvicios cu multe temeri. Nu ieșise niciodată din cameră, nu putea să meargă și se temea de moarte. La fel ca și Mary, Colin suferă de singurătate, simțindu-se nedorit de tatăl lui care nu îl mai vizitase de mult timp, cu toate că stăteau sub același acoperiș.

Dar, pentru că magia este prezentă pe tot parcursul filmului, Colin se reface complet, iar lordul decide să se întoarcă la Colin și să petreacă timp cu el.

În concluzie? O fetiță reușește să aducă un strop de culoare într-o casă neospitalieră și plină de restricții. Și cel mai important, pune speranță în sufletul unchiului ei, care dorește după mulți ani să-și vadă propriul copil. Acea scenă de la finalul filmului- regăsirea tată-fiu este una dintre momentele cheie ale filmului. La finalul filmului, Mary se simte în sfârșit acceptată și iubită.

„Grădina secretă" este fără doar și poate unul dintre filmele care îți demostrează că viața merită trăită din plin, iar zâmbetul și sufletul de copil e nevoie să-l păstrăm mereu.

Dacă știi unde să te uiți, vezi că întreaga lume este o grădină.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii. Filmul poate fi vizionat pe netflix și pe alte platforme de vizionare online. Vi-l recomandăm cu mare drag!

Photo credit: cinemagia.ro

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult