#FilmePentruPărinți - ,,Familia Crood” (,,The Croods”)

23 Martie 2022, 22:21    •   
comentarii
Galerie

,,Familia Crood” este o animație pe care o putem vedea cu toții, de la mic la mare. E despre puterea lui ,,împreună" și despre cum oamenii se pot schimba în varianta lor mai bună.

Familia Crood locuiește de când se știu în același loc, în aceeași peșteră și supraviețuiesc după un set strict de reguli. Într-o zi, casa lor este distrusă în urma unui dezastru iminent cunoscut sub numele de „Sfârșitul”. Atunci sunt forțați să-și părăsească casa și pleacă în sălbăticia necunoscutului pentru a găsi o nouă locuință în care să se adăpostească.

Însă mai mult decât atât, filmul arată evoluția personajelor și felul în care ele acționează în situații extreme. Grug, tatăl autoritar transmite mereu ideea de siguranță și protecție pentru familia lui. Este omul care trăiește după propriile reguli, dar care în final reușește să devină varianta lui mai bună, pentru a face față tuturor schimbărilor.

Treaba mea este să vă știu în siguranță!

Eep este fata curajoasă, hotărâtă, încrezătoare care ar lupta până-n pânzele albe pentru a obține ceea ce își dorește. Ea este dornică să exploreze și „lucrurile noi”, despre care tatăl lor le spune mereu că reprezintă o amenințare pentru supraviețuirea lor. Relația puțin conflictuală și neînțelegerile care apar între ea și tatăl ei găsesc rezolvarea, iar cei doi își dau seama de fapt, cât de mult se iubesc și cât de importanți sunt unii pentru ceilalți. Învață că orice e posibil și chiar afirmă la un moment dat:

,,Am schimbat regulile care ne țineau pe întuneric și tata ne-a învățat ca oricine se poate schimba”

Ugga, mama cu mintea deschisă, încearcă să medieze relațiile din familie, oferindu-le în același timp libertatea pe care și-o doresc. În film o mai întâlnim și pe Sandy - sora mai mică a lui Eep, pe Thunk- băiatul familiei, Gran - bunica familiei și pe Guy - tânărul care va însoți familia Crood pe tot parcursul filmului.

În drumul lor spre satul dintre munți, întâlnesc o mulțime de animale, care devin parte din familia lor. Le salvează, le ajută și nu întorc spatele niciunui suflet.

Într-adevăr, și noi, la fel ca ei, vor trece prin momente grele și provocări, care ne vor face să vrem să renunțăm, dar trebuie să ne atingem obiectivele și să arătăm ce putem face, orice obstacol am întâmpina.

Un film plin de culoare, amuzant, emoționant care nouă ne-a plăcut foooarte mult! Îl recomandăm cu căldură. Îl puteți viziona pe Netflix. Partea a 2-a a filmului se numește ,,The Croods: A New Age" și este acum disponibil pe orice platformă de vizionare online.

Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Prinde-L de mână pe Dumnezeu. El n-o să te tragă niciodată în jos!

Zilele trecute, cineva punea succesul meu pe seama faptului că sunt cunoscută. Prima emoție pe care am simțit-o a fost furia: cum poate să spună așa ceva?! Oamenilor le vine mai ușor să creadă în reușite, dacă le asociază cu sprijin...

citeste mai mult  

Nu sunt un om fericit

Nu sunt un om fericit. Mă conectez cu lumea din afara mea. Sunt în acord cu tot ce se întâmplă. Empatizez cu fiecare poveste, plâng pentru fiecare femeie care își îmbrățișează bărbatul care pleacă...

citeste mai mult  

Am nevoie de ceea ce am nevoie când am o nevoie

Nu trebuie să-mi spună nimeni ce am și ce nu am nevoie. Nimeni nu știe mai bine nevoile mele. Nici măcar eu nu le știu așa cum trebuie.   „Avem nevoie de puțin ca să fim fericiți.”   Uneori, da....

citeste mai mult  

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea?

De ce e nevoie de o zi în care să sărbătorești iubirea? Nu e nevoie. Dar, dacă tot există, de ce să nu te folosești de ea? Indiferent cum se numește sărbătoarea aceea în care majoritatea oamenilor se gândesc la iubire,...

citeste mai mult