#FilmePentruPărinți - ,,Familia Crood” (,,The Croods”)

23 Martie 2022, 22:21    •   
comentarii
Galerie

,,Familia Crood” este o animație pe care o putem vedea cu toții, de la mic la mare. E despre puterea lui ,,împreună" și despre cum oamenii se pot schimba în varianta lor mai bună.

Familia Crood locuiește de când se știu în același loc, în aceeași peșteră și supraviețuiesc după un set strict de reguli. Într-o zi, casa lor este distrusă în urma unui dezastru iminent cunoscut sub numele de „Sfârșitul”. Atunci sunt forțați să-și părăsească casa și pleacă în sălbăticia necunoscutului pentru a găsi o nouă locuință în care să se adăpostească.

Însă mai mult decât atât, filmul arată evoluția personajelor și felul în care ele acționează în situații extreme. Grug, tatăl autoritar transmite mereu ideea de siguranță și protecție pentru familia lui. Este omul care trăiește după propriile reguli, dar care în final reușește să devină varianta lui mai bună, pentru a face față tuturor schimbărilor.

Treaba mea este să vă știu în siguranță!

Eep este fata curajoasă, hotărâtă, încrezătoare care ar lupta până-n pânzele albe pentru a obține ceea ce își dorește. Ea este dornică să exploreze și „lucrurile noi”, despre care tatăl lor le spune mereu că reprezintă o amenințare pentru supraviețuirea lor. Relația puțin conflictuală și neînțelegerile care apar între ea și tatăl ei găsesc rezolvarea, iar cei doi își dau seama de fapt, cât de mult se iubesc și cât de importanți sunt unii pentru ceilalți. Învață că orice e posibil și chiar afirmă la un moment dat:

,,Am schimbat regulile care ne țineau pe întuneric și tata ne-a învățat ca oricine se poate schimba”

Ugga, mama cu mintea deschisă, încearcă să medieze relațiile din familie, oferindu-le în același timp libertatea pe care și-o doresc. În film o mai întâlnim și pe Sandy - sora mai mică a lui Eep, pe Thunk- băiatul familiei, Gran - bunica familiei și pe Guy - tânărul care va însoți familia Crood pe tot parcursul filmului.

În drumul lor spre satul dintre munți, întâlnesc o mulțime de animale, care devin parte din familia lor. Le salvează, le ajută și nu întorc spatele niciunui suflet.

Într-adevăr, și noi, la fel ca ei, vor trece prin momente grele și provocări, care ne vor face să vrem să renunțăm, dar trebuie să ne atingem obiectivele și să arătăm ce putem face, orice obstacol am întâmpina.

Un film plin de culoare, amuzant, emoționant care nouă ne-a plăcut foooarte mult! Îl recomandăm cu căldură. Îl puteți viziona pe Netflix. Partea a 2-a a filmului se numește ,,The Croods: A New Age" și este acum disponibil pe orice platformă de vizionare online.

Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult