#FilmePentruPărinți- „Ea e mama mea" („Annem ")

14 Iulie 2021, 13:21    •   
comentarii
Galerie

„Ea e mama mea" este un film care te emoționează până la lacrimi. O poveste minunată care surprinde viața de familie dar, care se focusează pe relația mamă-fiică.

Pentru mama lui Nazli imposibilul nu există și este dispusă să facă orice pentru copilul ei. Cu toate acestea, devine mult prea protectoare și grijulie, iar Nazil se simte sufocată și rușinată de prezența mamei ei.

Existența unui tată care nu știe să își împărtășească emoțiile, afecțiunea și iubirea o fac să se înstrăineze mai tare de familie.

Din dorința de a pleca de lângă părinți, dar totodată pentru a reuși să atingă pragul independenței, Nazli își dorește să plece la studii în Istanbul. Reușește acest lucru, dar în același timp se îndepărtează de familie și de satul natal.

Cu toate că ea a pierdut legătura cu mama ei, aceasta încearcă să îi fie alături de la distanță, dar ea nu acceptă deloc acest lucru.

Pe parcursul filmului Nazli se confruntă cu o luptă interioară puternică și realizează că are nevoie de sprijinul mamei ei.

Întoarcerea la origini, în satul ei natal după mulți ani de zile o fac pe Nazli să realizeze cât de mult i-a lipsit mama ei, vrând astfel să redevină apropiată de ea.

Filmul este o lecție de viață, care te învață că atunci când este vorba de copilul tău, nimic nu e imposibil. Pentru copilul tău faci orice sacrificiu și accepți multe lucruri, pentru a fi el fericit.

Părinții sunt mereu acolo pentru noi, cu rele, cu bune ne susțin și ne asigură tot ce au ei mai bun.

Am extras pentru voi o întrebare regăsită în film și care ne-a rămas și nouă în minte.

Cum poate să se învârtă întreaga lume în jurul unui copil? Poți înțelege asta doar dacă ești mamă.

Mergeți, îmbrățișați-vă părinții, acceptații așa cum sunt. Sunt ai voștri, cu bune, cu rele!

Oamenii buni sunt minunați, iar părinții buni sunt fantastici.

Nu trebuie să ne fie rușine cu părinții noștri, ei ne cresc cum știu ei mai bine și ne oferă iubire necondiționată.

O poveste profundă, tristă pe alocuri, dar care îți aduce zâmbetul pe buze în unele momente. Cu un final deschis, filmul te invită să îți imaginezi tu singur, din propria perspectivă finalul filmului.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Ce emoție v-a transmis?

Filmul poate fi vizionat pe Netflix, dar și pe alte platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu căldură!

Lăsați-ne în comentarii un film, pe care merită să-l recomandăm și noi!

Photo credit: cinemagia.ro & netflix

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Poți să le ai pe toate. Dar nu în același timp.

În viață ai tot ce îți dorești! Dar nu le ai pe toate în același timp.   Conștientizează ce ai acum! Face parte din ceea ce ți-ai dorit. Ceea ce lipsește probabil a fost sau poate o să vină. Iar ce ai acum o...

citeste mai mult  

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult