#FilmePentruPărinți- „Ea e mama mea" („Annem ")

14 Iulie 2021, 13:21    •   
comentarii
Galerie

„Ea e mama mea" este un film care te emoționează până la lacrimi. O poveste minunată care surprinde viața de familie dar, care se focusează pe relația mamă-fiică.

Pentru mama lui Nazli imposibilul nu există și este dispusă să facă orice pentru copilul ei. Cu toate acestea, devine mult prea protectoare și grijulie, iar Nazil se simte sufocată și rușinată de prezența mamei ei.

Existența unui tată care nu știe să își împărtășească emoțiile, afecțiunea și iubirea o fac să se înstrăineze mai tare de familie.

Din dorința de a pleca de lângă părinți, dar totodată pentru a reuși să atingă pragul independenței, Nazli își dorește să plece la studii în Istanbul. Reușește acest lucru, dar în același timp se îndepărtează de familie și de satul natal.

Cu toate că ea a pierdut legătura cu mama ei, aceasta încearcă să îi fie alături de la distanță, dar ea nu acceptă deloc acest lucru.

Pe parcursul filmului Nazli se confruntă cu o luptă interioară puternică și realizează că are nevoie de sprijinul mamei ei.

Întoarcerea la origini, în satul ei natal după mulți ani de zile o fac pe Nazli să realizeze cât de mult i-a lipsit mama ei, vrând astfel să redevină apropiată de ea.

Filmul este o lecție de viață, care te învață că atunci când este vorba de copilul tău, nimic nu e imposibil. Pentru copilul tău faci orice sacrificiu și accepți multe lucruri, pentru a fi el fericit.

Părinții sunt mereu acolo pentru noi, cu rele, cu bune ne susțin și ne asigură tot ce au ei mai bun.

Am extras pentru voi o întrebare regăsită în film și care ne-a rămas și nouă în minte.

Cum poate să se învârtă întreaga lume în jurul unui copil? Poți înțelege asta doar dacă ești mamă.

Mergeți, îmbrățișați-vă părinții, acceptații așa cum sunt. Sunt ai voștri, cu bune, cu rele!

Oamenii buni sunt minunați, iar părinții buni sunt fantastici.

Nu trebuie să ne fie rușine cu părinții noștri, ei ne cresc cum știu ei mai bine și ne oferă iubire necondiționată.

O poveste profundă, tristă pe alocuri, dar care îți aduce zâmbetul pe buze în unele momente. Cu un final deschis, filmul te invită să îți imaginezi tu singur, din propria perspectivă finalul filmului.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Ce emoție v-a transmis?

Filmul poate fi vizionat pe Netflix, dar și pe alte platformele de vizionare online. Vi-l recomandăm cu căldură!

Lăsați-ne în comentarii un film, pe care merită să-l recomandăm și noi!

Photo credit: cinemagia.ro & netflix

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult