#FilmePentruPărinți- „Copiii de lângă calea ferată" („The Railway Children")

11 Noiembrie 2021, 18:43    •   
comentarii
Galerie

Copiii de lângă calea ferată" este un film extrem de emoționant care surprinde povestea unei familii care chiar și atunci când întâmpină greutăți, continuă să zâmbească.

Roberta (Bobbie), Peter și Phyllis alături de mama și de tatăl lor duc o viață extrem de fericită și liniștită în casa lor din Londra. Doar că, într-o zi totul se schimbă. Chiar în preajma Crăciunului, tatăl lor este arestat pe nedrept. În afară de mama lor, nimeni nu știe, iar copiii ajung să fie tare îngrijorați de dispariția tatălui lor. Nu doar că nu își mai permit servitoare și menajere, dar ei sunt nevoiți să se și mute într-o casă mică, la țară. De la o viață în care nimic nu le lipsea, ajung să trăiască într-o locuință modestă, cu prea puține lucruri. Surprinzător pentru ei este de ajuns să fie cu mama lor.

Mare le-a fost uimirea să afle că în spatele casei este chiar o cale ferată și se împrietenesc pe loc cu portarul Perks. Fascinați fiind de motoare și trenuri, gara ajunge să fie locul lor de refugiu. În fiecare zi fac cu mâna trenului de la 9:15, cel cu destinația Londra, presupunând că tatăl lor este acolo, iar în acest sens vor să îi salute. Cu gândul la tatăl lor, ei ajung să înceapă o relație minunată de prietenie cu domnul Richard. El se dovedește a fi un ajutor de nădejde, o persoană cu extrem de multe relații.

Filmul are în prim-plan relația mamă- copii; relație care este una demnă de apreciat. Atunci când aceasta se îmbolnăvește, cei trei copii reușesc să se descurce uimitor de bine să țină familia unită. Nu doar că ajută oamenii din sat, dar și salvează multe vieți. Cu un respect imens pentru părinții lor, copiii vor să facă numai bine și ajută orice persoană la nevoie. Ba chiar îi organizează portarului cea mai frumoasă aniversare. Ei se bucură de lucrurile mici, trăiesc viața din plin și sunt ancorați foarte bine în prezent.

Bucurându-se de bucuria altora și fiind mereu alături de alți oameni, ei ne arată că situația materială nu îi interesează absolut deloc.

Sfârștiul este unul extrem de emoționant, regăsirea tată- fiică, iar apoi tată-familie e răvășitoare. FilmulCopiii de lângă calea ferată" promovează valori ca bunătatea, credința și dorința de a dărui, fără a cere ceva în schimb. Un film pentru toate vârstele, pe care îl recomandăm cu extrem de mare căldură. Filmul poate fi vizionat pe netflix și pe alte platforme de vizionare online.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: imdb.com & thefilmmagazin.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult