#FilmePentruPărinți- „Copiii de lângă calea ferată" („The Railway Children")

11 Noiembrie 2021, 18:43    •   
comentarii
Galerie

Copiii de lângă calea ferată" este un film extrem de emoționant care surprinde povestea unei familii care chiar și atunci când întâmpină greutăți, continuă să zâmbească.

Roberta (Bobbie), Peter și Phyllis alături de mama și de tatăl lor duc o viață extrem de fericită și liniștită în casa lor din Londra. Doar că, într-o zi totul se schimbă. Chiar în preajma Crăciunului, tatăl lor este arestat pe nedrept. În afară de mama lor, nimeni nu știe, iar copiii ajung să fie tare îngrijorați de dispariția tatălui lor. Nu doar că nu își mai permit servitoare și menajere, dar ei sunt nevoiți să se și mute într-o casă mică, la țară. De la o viață în care nimic nu le lipsea, ajung să trăiască într-o locuință modestă, cu prea puține lucruri. Surprinzător pentru ei este de ajuns să fie cu mama lor.

Mare le-a fost uimirea să afle că în spatele casei este chiar o cale ferată și se împrietenesc pe loc cu portarul Perks. Fascinați fiind de motoare și trenuri, gara ajunge să fie locul lor de refugiu. În fiecare zi fac cu mâna trenului de la 9:15, cel cu destinația Londra, presupunând că tatăl lor este acolo, iar în acest sens vor să îi salute. Cu gândul la tatăl lor, ei ajung să înceapă o relație minunată de prietenie cu domnul Richard. El se dovedește a fi un ajutor de nădejde, o persoană cu extrem de multe relații.

Filmul are în prim-plan relația mamă- copii; relație care este una demnă de apreciat. Atunci când aceasta se îmbolnăvește, cei trei copii reușesc să se descurce uimitor de bine să țină familia unită. Nu doar că ajută oamenii din sat, dar și salvează multe vieți. Cu un respect imens pentru părinții lor, copiii vor să facă numai bine și ajută orice persoană la nevoie. Ba chiar îi organizează portarului cea mai frumoasă aniversare. Ei se bucură de lucrurile mici, trăiesc viața din plin și sunt ancorați foarte bine în prezent.

Bucurându-se de bucuria altora și fiind mereu alături de alți oameni, ei ne arată că situația materială nu îi interesează absolut deloc.

Sfârștiul este unul extrem de emoționant, regăsirea tată- fiică, iar apoi tată-familie e răvășitoare. FilmulCopiii de lângă calea ferată" promovează valori ca bunătatea, credința și dorința de a dărui, fără a cere ceva în schimb. Un film pentru toate vârstele, pe care îl recomandăm cu extrem de mare căldură. Filmul poate fi vizionat pe netflix și pe alte platforme de vizionare online.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: imdb.com & thefilmmagazin.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult