#FilmePentruPărinți- „Ce-i cu familia asta?"  („We Are Family")

04 Noiembrie 2021, 19:12    •   
comentarii
Galerie

„Ce-i cu familia asta?" este o comedie pentru toate vârstele care te face să te întrebi tu ce ai face într-o astfel de situație?

Cu mai multe căsătorii și divorțuri ale ambilor părinți, Bastien s-a trezit prins în mijlocul familiei având dintr-odată mai mulți părinți și frați vitregi: mai exact 6 frați și 8 părinți.

Sătul să fie mutat în fiecare săptămâna într-o altă casă, Bastien decide să ia atitudine și să ia propriile decizii. Așadar, el vine cu o idee inovatoare în care copiii vor locui împreună într-un singur, iar adulții vor fi cei care vor face rotațiile săptămânale. Unde? În casa nelocuită a tatălui vitreg. Părinții acceptă cu greu propunerea, însă până la urmă se vede a fi cel mai bun plan. Cu toate că părinții se așteptau la altfeva, copiii dau de fapt dovadă de responsabilitate, înțelegere și ajutor. Își împart sarcinile și lucrează în echipă, lucru care îi uimește pe părinții care nu se așteptau la asta.

Rivalitățile se evaporă, iar ei ajung cu toții să se înțeleagă minunat, să lege prietenii și să devină cu adevărat o familie.

Se crează relații noi, altele înfloresc iar copiii simt ca au o casă pe care să o numească cu toții ,,acasă".

,,Ca să ne simțim o familie trebuie să fim împreună"

În final, casa va fi locul în care unii se regăsesc, alții se reîntâlnesc, părinții stabilesc conexiuni mai mari cu copiii lor, iar alții află secrete de familie.

Filmul este o portretizare realistă a mai multor generații care interacționează fiecare așa cum crede și cum simte. Copiii mici își trăiesc copilăria, iar adolescenții fac pași spre maturitate. Un film în care copiii își susțin punctul de vedere și nu se lasă până când rezultatul nu e pe placul lor.

Regizat de Gabriel Julien-Laferrière și apărut în 2016, filmul are o idee nouă, creativă, plină de umor și incluzând totodată și începutul unei povești de dragoste între doi adolescenți.

Ați văzut filmul? Dacă da, cum vi s-a părut? Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii. Filmul poate fi vizionat pe netflix și pe alte platforme de vizionare online. Vi-l recomandăm cu mare drag!

Photo credit: imdb.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult