#FilmePentruPărinți - ,,Caseta cu amintiri” (,,Mixtape”)

03 Martie 2022, 21:24    •   
comentarii
Galerie

,,Caseta cu amintiri” este povestea unei adolescente - Beverly care încearcă să afle cât mai multe lucruri despre părinții ei, decedați.

Fata găsește într-o zi o casetă veche, cu o compilație de melodii alese de părinții ei, în vremea adolescenței lor. Pentru ea este ocazia perfectă de a afla în sfârșit mai multe despre părinții ei, prin muzica lor preferată. Așadar, pornește într-o călătorie pentru a găsi toate melodiile de pe această casetă.

Adolescenta locuiește împreună cu bunica ei din partea mamei- Gail. La început nu este deloc de acord cu planul ei, căci bunica nu era deloc de acord cu stilul muzical pe care îl asculta fiica ei în adolescență. Despre Gail nu aflăm prea multe și nici nu povestește cu nepoata ei despre copilăria mamei ei. Mai mult, este superprotectoare cu ea, temându-se că ar putea să o piardă pe Beverly așa cum a pierdut-o pe Kim.

Pentru ea ascultarea melodiilor o vor face să se simtă conectată cu oamenii care erau cu doar câțiva ani mai mari decât ea acum când s-a născut.

Pe parcurs, fata își poate duce planul la capăt cu ajutorul prietenilor ei: Ellen, Nicky (vecina ei) și Anti, cel care deține un magazin de discuri. Anti va reprezenta cheia pentru găsirea pieselor de pe casetă și pentru apropierea dintre nepoată și bunică.

Filmul are o dublă doză de nostalgie, te duce cu gândul la anii '80, '90, dar te întoarce și în prezent, acolo unde găsești două generații diferite (bunica și nepoata) care găsesc interese comune.

Filmul este călătoria de vindecare a unei mame care și-a pierdut fiica și călătoria muzicală a unei fetițe de a-și cunoaște părinții.

Nouă ne-a plăcut filmul și îl recomandăm cu căldură! Îl puteți viziona pe Netflix și pe alte platforme de vizionare online.

Lasă-ne alte recomandări de filme la comentarii.

Photo credit: cinemagia.ro & netflix.com

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult