Mizează totul pe o singură carte | TEDxBaiaMare

01 Decembrie 2022, 11:46    •   
comentarii
Galerie

De câțiva ani încercăm să ne aliniem agendele. De data asta planetele s-au pus în linie și pe 24 Septembrie am urcat pe scena TEDx la Baia Mare.

Îmi place să povestesc despre experiența mea și ce cred eu că m-a ajutat, ca plecând dintr-un cartier de ceferiști, din Dej Triaj, să imi fac stație în inimile a milioane de copii, părinți și bunici - români din toată lumea.

Dacă ar fi să aleg un singur eveniment la care am participat din 2022, aș alege TEDx Baia Mare.
Este acel moment din an în care s-au concentrat în două zile o mulțime de întâmplări, cu urmări pentru muuuuulți ani de acum încolo.


La TEDx Baia Mare am întâlnit și reîntâlnit oameni pe care mă bucur să-i am în viața mea, oameni cu care pot și vreau să construiesc lucruri frumoase, și în viitor.
La TEDx m-am simțit iubită, apreciată, susținută ca nicăieri altundeva - de cei din organizare și de cei ai mei.
La TEDx am trăit una dintre cele mai emoționante dovezi ale faptului că nu e degeaba să te urci pe o scenă și să fii comunicator.
La TEDx Baia Mare s-a născut, din „îngrijorarea” mea, discutând cu Alexandru Florin Alexe, un proiect. O să-i spunem Legea Zurli, pentru că este pentru și despre copiii români și însoțitorii lor.
La TEDx mi-am făcut prieteni noi.


A fost evenimentul în care Maya a fost acolo, mândră de mama ei, colegii mei m-au susținut, mândri de șefa lor, oamenii mei din Satu Mare și Baia Mare au fost acolo, mândri de prietenia care ne leagă.


Vă las în link discursul meu. Finalul lui este ceea ce aș vrea să țineți minte de la mine. Pentru anul care se termină, pentru cel ce vine și pentru toți cei care urmează.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult