Ce sunt pentru mine oamenii cu care lucrez - angajați sau familie? | Podcast #Teascult cu Ilinca Vandici

02 Decembrie 2022, 14:38    •   
comentarii
Galerie

- Ce sunt, pentru tine, oamenii cu care lucrezi? Angajații tăi sau familia ta?, m-a întrebat Ilinca în podcast-ul #teascult.

- Nu mi-a plăcut niciodată să consider angajații - familie. Cred în diferența dintre cele două categorii: familia ți se dă și e a ta până la sfârșitul vieții. În familia ta sunt oameni cu care poate nu ai nimic în comun, oameni care nu rezonează cu valorile tale. Unele familii sunt armonioase, altele nu. Dar acolo te-ai născut, acel grup format la un moment dat alcătuiește ceea ce societatea numește Familia.

Angajații îi alegi. Ei trebuie să se potrivească valorilor și credințelor tale. Ei vin lângă tine să te susțină în misiunea, în demersul tău. Sunt oameni care rămân lângă tine lungi perioade de timp, alții care pleacă și poate niciodată nu mai auzi nimic de ei.

Angajații mei nu sunt familia mea.

Ei sunt Lumea Mea!

Eu cu ei trăiesc. Cu ei petrec cea mai mare parte a timpului. Pentru ei eu reprezint și șefa, și prietena, și siguranța, și susținerea. Sunt coach, trainer, psihoterapeut, partener de distracție și umăr de plâns. Eu cu mama și cu fiica mea mă văd de câteva ori pe an. Cu angajații mei mă văd câteva ore bune, în fiecare zi. Cu ei plâng, râd, mi-e frig, mi-e greu.

Nici dacă ne punea cineva să juram că o să fim la bine și la greu împreună n-am fi fost așa uniți!

Dar rămâne acea înțelegere nevorbită - că omenia, respectul și susținerea sunt cele mai importante atribute ale grupului.

Mulțumesc, Ilinca Vandici pentru că, adresându-mi această întrebare, ai făcut atât de simplu lumină în acest gând pe care îl aveam de multă vreme.

Angajații mei nu sunt familia mea, dar sunt sigur lumea mea cea mai frumoasă!

Am atins multe aspecte în discuția cu Ilinca, iar tema familiilor monoparentale a lăsat cu ochii în lacrimi toată lumea din încăpere. E multă durere acolo unde părinții se despart și nu au grijă de sufletele copiilor.

Aici găsiți toată discuția. Nouă ne-a plăcut mult. Sper să va tină cu zâmbetul pe buze și din când incand să Spuneti “a-ha!”

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult