Concluzia mea după 4 luni de mâncat la ore fixe

10 Ianuarie 2017, 10:37    •   
comentarii

Toată viața mea a fost o cură de slăbire. Am încercat toate dietele din lume. Am avut și 50 de kilograme și 107. Cel mai mult am stat la 95.

"Tu ești deșteaptă și amuzantă, chiar nu contează cum arăți", "E farmecul tău", "Cine te iubește, te iubește și așa" sunt expresii de care m-am agățat toată viața.

Anul trecut am acționat mai hotărât și mai determinat decât am făcut-o până acum. Nu vreau să ajung la 50 de kilograme.

Am 46 de ani și la cap sunt OK. Vreau să mă simt bine, să urc pe scenă fără să-mi dau sufletul după un spectacol, să-mi placă să pun o rochie pe mine și să nu simt că mor pe tocuri.

Așa că, anul trecut, la începutul lunii septembrie am început să mănânc la ore fixe și să-mi organizez programul de masă.

În primele 2 luni am slăbit 7 kilograme.

În următoarea 2.

În decembrie deloc.

Dar nu am ținut nicio dietă.

Am mâncat de toate: prăjituri, ciocolată, paste, pizza, cartofi, fructe... Am combinat elementele strict cum am avut chef. Nu mănânc nesănătos, nu beau carbogazoase, nu consum chips-uri și nu frecventez fast-food-uri. De vreo 10 ani. Dar până să mănânc la ore fixe aveam mereu fluctuații de greutate.

De 4 luni mănânc orice și nu mă mai simt vinovată.

În 2016 am început. Anul acesta vreau mai mult. Vreau să fiu și mai conștientă că am un corp în care o să-mi plimb visurile, sper, încă mult și bine. Și vreau cea mai bună casă pentru visurile mele. De anul acesta vreau să fac mai mult pentru mine și pentru comunitatea minunată strânsă în jurul acestei idei.

O să mănânc mai departe din 3 în 3 ore (7:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00).

Cel mai bine mănânc dimineața la 7:00. Ora 10:00 e pentru cafea sau fructe. La prânz, la ora 13.00: supă, pește, legume. Ora 16:00: ceva, orice de ciugulit iar cina, la 19:00, să fie un răsfăț fără calorii prea multe. Cafeaua, dacă o beau fără lapte și fără zahăr, poate fi băută oricând. În rest, doar apă. Multă apă. NIMIC după ora 7 seara. Ce am înțeles eu în aceste 4 luni: că dacă deraiezi într-o zi nu trebuie decât să te urci din nou pe linia ferată și să-ți continui drumul.

Anul 2017 o să fie pentru mine anul în care voi ajunge la forma fizică la care visez de vreo 10 ani.

Grupul "Fix la fix" face în curând 100.000 de membri.

Iar eu pregătesc pentru această ocazie cea mai tare petrecere de grăsuțe care vor să fie slăbuțe. Și să trăiască o viață în sănătate, armonie și alegeri bune.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Copiii adoptați sunt speciali, pentru că se nasc de două ori

  Dacă am în față un grup de copii, eu îi recunosc pe cei care sunt adoptați. Au o sclipire aparte în privire. Acești copii sunt speciali, pentru că ei deja s-au născut de două ori. O dată, în pântecele...

citeste mai mult  

Cum faceți cu Lumina de Paști?

Eu am găsit soluția, știu exact cum fac cu Lumina de Paști!   Anul acesta o să fie cu adevărat un Paști diferit. Dacă, până acum, în noaptea de Înviere mă duceam să iau Lumina, anul acesta o voi trimite. E pentru...

citeste mai mult  

Ce am înțeles eu din Teledon

Am petrecut șase ore țintuită pe un scaun și am răspuns la peste 200 de apeluri. O să-mi răsune multă vreme în urechi ecoul soneriei. Am acceptat cu drag invitația celor de la Antena 1. Cred că este vremea să facem tot ce putem...

citeste mai mult  

Orice minune durează trei zile

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și...

citeste mai mult