Gata! Am reușit să finalizăm Campania Ziua Eșarfelor Colorate. Acum putem să vă spunem cum a ieșit

22 Octombrie 2020, 09:51    •   
comentarii
Galerie

Atunci când eu îmi propun o campanie, mă bazez pe ceea ce pot să fac, cu resurse proprii, ca să-mi duc la îndeplinire intenția. Până în pandemie mă bazam exclusiv pe resurse proprii. Am reușit să fac multe campanii, împreună cu colegii mei, susținând din veniturile Zurli și acțiunile de caritate. Acum, din cauza scăderii activității de spectacole (cu 99%), am căutat alte surse de finanțare pentru a nu opri campaniile. Din fericire, în toată pandemia am reușit să duc la bun sfârșit 5 campanii mari și diverse.

Pentru Ziua Eșarfelor Colorate mi-am propus să facem 1000 de pachete ( personalizate, potrivite pentru nevoile copilului care primește cadoul).

Am început să adunăm date de la spitalele din țară (câți copii, ce vârste, ce măsuri, sex, detalii care contează enorm).

Am deschis pagina de donații pe Galantom și am rugat oamenii să doneze. Colega mea, Ana Brezeanu, a început să prezinte proiectul companiilor care ne-ar fi putut ajuta. Eu am vorbit cu 55 de persoane publice care mi-au donat eșarfe.

Mi s-au alăturat personalități recunoscute pe scena publică din România, modele pentru români, oameni precum Andreea Răducanu, Mihaela Geoană , Andreea Esca, Diana Cosmin, Ana Morodan, Otilia Ostrovsky, Anna Lesko, Petronela Rotar, Ioana Ginghină, Camelia Șucu, Irina Spîrlea, Alina Popa, Narcisa Suciu, Lorena Buhnici, Raluca Moianu, Irina Binder, Prințesa Urbană – Ioana Chicet Macoveiciuc, Paula Chirilă, Cătălina Porumbel, Delia Matache, Olga Gudyyn, Mihaela Călin, Anamaria Ionescu, Oana Roman, Simona Gherghe, Andreea Bălan, Gina Pistol, Lora, Sorina Dumitrescu, Mirela Bucovicean, Monica Cadogan, Oana Moraru, Raluca Michailov, Elvira Deatcu, Andreea Paul, Maria Obretin, Anca Sigartău, Sore, Paula Seling, Andreea Berecleanu, Ioana Maria Moldovan, Andreea Remetan, Daciana Sârbu, Ileana Badiu, Atena Boca, Stephan Pelger, Nadine, Laura Olaru, Irinia Fodor, Ionela Năstase, Amalia Năstase, Alina Sorescu, Cristina Ghivnici, Cristina Stănciulescu.

Am avut nevoie de ajutor în spitalele din țară si ne-am bucurat de susținerea Asociației Little People, Asociația Dăruiește Aripi și Asociația Magic (MagiCAMP). Sunt asociații cu care Mirela Retegan și Gașca Zurli au mai colaborat cu success și în trecut.

Mi-am mai propus, împreună cu colegii mei, ca în ziua de 12 octombrie, când brandul Zurli a sărbătorit 14 ani de existență, pe lângă cele 1000 de kituri de toamnă pentru pentru copii, românii să poarte și o eșarfă colorată în semn de solidaritate cu ei. Și am reușit.

Pot să spun că ne-am atins obiectivul, iar finalul campaniei m-a prins în curtea spitalelor din capitală, cu pachete pentru micii pacienți de la Institutul Oncologic București, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Marie Curie și centrul Robănescu.

Pe 12 Octombrie licitația încă era în desfășurare și donațiile pe pagina Galantom nu erau închise. Dar pachetele erau deja ajunse la copii.

Am pus în fiecare pachet produsele pe care ni le-am propus. O parte din pijamale le-am primit de la Sofiaman și Liloo.ro, papucii, șosetele, prosoapele de baie, sticlele pentru ceai, șervețele, le-am cumpărat din supermarketuri (colegii mei au alergat vreo 3 zile sa găsească mărimile potrivite fiecărui copil). Produsele de igienă dentară au venit de la Zdrovit și Lacalut, bandanele roșii au venit de la Vaxicuum și Worwag Pharma. Fiecare punguță a avut apă de la Aqua Carpatica Kids. Am completat pachetele cu câte o jucărie, un halat de baie și o carte de povești luate de la Magazinul Zurli, la preț de producător. Elena Pavel de la Sweeteria ne-a ajutat cu câte o gustare dulce, fără zahăr.

Ne-au ajutat cu bani CEC Bank și DS Market, astfel încât să putem susține și cheltuielile logistice de deplasare, cazări, transport, pachete.

La sfârșitul licitației am avut o surpriză imensă. Pe cele 55 de eșarfe s-au strâns 10.000 de euro, bani care au fost achitați integral de către cei care au licitat.

Acești bani au rămas în contul Fundației și vor fi folosiți tot pentru acești copii, la cadoul de Crăciun.

Zilele acestea vom deschide o pagină dedicată pe platforma Galantom, de donații permanente, pentru această cauză. O să se numească Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule. Intenția mea este să ajungem la ei în fiecare lună cu pachete care să le aducă părinților un strop de liniște. La început reușeam de Crăciun și de Paște. Apoi și de 1 Iunie. Apoi am mai adăugat 2 vizite primăvara și toamna. Iar din 2021 sperăm să reușim să mergem la ei lunar.

Vă mulțumim din toată inima tuturor celor care sunteți alături de noi.

Mesajele pe care le-am primit de la părinții lor și de la cadrele medicale ne dau putere să mergem mai departe. Pentru noi toți e un efort mic. Pentru ei înseamnă o zi cu soare între atâtea zile pline de nori. Iar noi prețuim fiecare zi din viața noastră și a semenilor noștri.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult