Cum putem să ajutăm?

26 Noiembrie 2018, 23:00    •   
comentarii

Cum putem să ajutăm?

Primesc foarte des această întrebare. Mulți oameni ar vrea să dăruiască din binele și plusul care există în viața lor și nu știu cum să procedeze.


Eu, sinceră să fiu, inventez tot felul de ocazii. Găsesc un om flămând - îi dau mâncare, întâlnesc pe cineva care vrea să muncească - îi dau de lucru, aflu că un copil nu are hăinuțe - îl îmbrac, povestesc întâmplător cu o mamă necajită - îi înveselesc ziua, primesc scrisori de la părinți cu copii bolnavi - mă duc la ei... Dacă sunt mai mulți și nu fac față singură, strig după ajutor.
Inventez campanii, fac evenimente, rog prietenii, vorbesc cu partenerii...

Acum, spre exemplu, strângem cutii cu cadouri pe care le vom duce, în luna decembrie, mai multor copii. Eu mi-am propus să strângem cam 1000. Să vedem dacă găsim 1000 de oameni, care vor să facă acest efort.

Cum puteți voi să dați o mână de ajutor?

Cel mai simplu mod de a face ceva pentru alții este să căutați asociații care fac asta, deja. Pe site-urile lor sau pe pagina de facebook găsiți campaniile pe care le derulează.

Ca idee, vă spun pe cine am ajutat eu până acum:

Asociatia "Touched" - susține mamele agresate
Asociația "Pavel" - susține copiii bolnavi de cancer
Asociația "Edulier" - susține copiii săraci, din satele din sudul României
Asociația "Copii, în dificultate"
Asociația “Șansa TA” - susține copiii din centrele de plasament
"SOS Satele Copiilor
"Salvați Copiii"

...


Și lista este deschisă, pentru că sunt foarte multe asociații și fundații, care chiar fac lucruri pentru copii.

Fiecare dintre aceste Asociații are în spate un sulfet mare sau câteva inimi, pline de iubire, care au pornit povestea. Toate, absolut toate, au nevoie de ajutor. De la voluntari care să facă diverse lucruri, până la donații și sponsorizări... Practic, e nevoie de orice!

Dacă nu vreți să ajutați prin intermediul unei organizații, uitați-vă în jurul vostru! Sigur există copii pentru care viața în familiile lor nu e cea mai ușoară. Sigur există bătrâni, care nu au de la cine să primească un pahar cu apă. E adevărat că nu e simplu să faci asta, că “te legi la cap”, că te implici emoțional... că e muuult mai ușor să întorci privirea, în partea cealaltă.

Dar, credeți-mă, e mult mai frumos să alegi bunătatea! Eu vă invit cu mine, în decembrie. Vom face fericite câteva suflete, copilași care n-au avut parte de o masă caldă, de o familie bună, de sănătate sau, pur și simplu, de șansă. Voi veți simți, cu certitudine, că vă meritați cadoul de la Moșu', masa de Crăciun, leneveala specifică zilelor libere, aerul de vacanță... și căldura din casa voastră, datorată iubirii celor dragi.


Vreau să-l ajut pe Moș Crăciun. Tu? Vrei?!

foto: Florin Ghioca

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Copiii adoptați sunt speciali, pentru că se nasc de două ori

  Dacă am în față un grup de copii, eu îi recunosc pe cei care sunt adoptați. Au o sclipire aparte în privire. Acești copii sunt speciali, pentru că ei deja s-au născut de două ori. O dată, în pântecele...

citeste mai mult  

Cum faceți cu Lumina de Paști?

Eu am găsit soluția, știu exact cum fac cu Lumina de Paști!   Anul acesta o să fie cu adevărat un Paști diferit. Dacă, până acum, în noaptea de Înviere mă duceam să iau Lumina, anul acesta o voi trimite. E pentru...

citeste mai mult  

Ce am înțeles eu din Teledon

Am petrecut șase ore țintuită pe un scaun și am răspuns la peste 200 de apeluri. O să-mi răsune multă vreme în urechi ecoul soneriei. Am acceptat cu drag invitația celor de la Antena 1. Cred că este vremea să facem tot ce putem...

citeste mai mult  

Orice minune durează trei zile

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și...

citeste mai mult