Cum putem să ajutăm?

26 Noiembrie 2018, 23:00    •   
comentarii

Cum putem să ajutăm?

Primesc foarte des această întrebare. Mulți oameni ar vrea să dăruiască din binele și plusul care există în viața lor și nu știu cum să procedeze.


Eu, sinceră să fiu, inventez tot felul de ocazii. Găsesc un om flămând - îi dau mâncare, întâlnesc pe cineva care vrea să muncească - îi dau de lucru, aflu că un copil nu are hăinuțe - îl îmbrac, povestesc întâmplător cu o mamă necajită - îi înveselesc ziua, primesc scrisori de la părinți cu copii bolnavi - mă duc la ei... Dacă sunt mai mulți și nu fac față singură, strig după ajutor.
Inventez campanii, fac evenimente, rog prietenii, vorbesc cu partenerii...

Acum, spre exemplu, strângem cutii cu cadouri pe care le vom duce, în luna decembrie, mai multor copii. Eu mi-am propus să strângem cam 1000. Să vedem dacă găsim 1000 de oameni, care vor să facă acest efort.

Cum puteți voi să dați o mână de ajutor?

Cel mai simplu mod de a face ceva pentru alții este să căutați asociații care fac asta, deja. Pe site-urile lor sau pe pagina de facebook găsiți campaniile pe care le derulează.

Ca idee, vă spun pe cine am ajutat eu până acum:

Asociatia "Touched" - susține mamele agresate
Asociația "Pavel" - susține copiii bolnavi de cancer
Asociația "Edulier" - susține copiii săraci, din satele din sudul României
Asociația "Copii, în dificultate"
Asociația “Șansa TA” - susține copiii din centrele de plasament
"SOS Satele Copiilor
"Salvați Copiii"

...


Și lista este deschisă, pentru că sunt foarte multe asociații și fundații, care chiar fac lucruri pentru copii.

Fiecare dintre aceste Asociații are în spate un sulfet mare sau câteva inimi, pline de iubire, care au pornit povestea. Toate, absolut toate, au nevoie de ajutor. De la voluntari care să facă diverse lucruri, până la donații și sponsorizări... Practic, e nevoie de orice!

Dacă nu vreți să ajutați prin intermediul unei organizații, uitați-vă în jurul vostru! Sigur există copii pentru care viața în familiile lor nu e cea mai ușoară. Sigur există bătrâni, care nu au de la cine să primească un pahar cu apă. E adevărat că nu e simplu să faci asta, că “te legi la cap”, că te implici emoțional... că e muuult mai ușor să întorci privirea, în partea cealaltă.

Dar, credeți-mă, e mult mai frumos să alegi bunătatea! Eu vă invit cu mine, în decembrie. Vom face fericite câteva suflete, copilași care n-au avut parte de o masă caldă, de o familie bună, de sănătate sau, pur și simplu, de șansă. Voi veți simți, cu certitudine, că vă meritați cadoul de la Moșu', masa de Crăciun, leneveala specifică zilelor libere, aerul de vacanță... și căldura din casa voastră, datorată iubirii celor dragi.


Vreau să-l ajut pe Moș Crăciun. Tu? Vrei?!

foto: Florin Ghioca

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când lumea te recunoaște după fapte

Trebuie să vă spun despre întâmplarea mea specială, din ultimul weekend de vară, din 2020! Vineri am ajuns în Vama Veche destul de târziu. Am ieșit să petrecem la o terasă, de la 21.00 la 23.00. ...

citeste mai mult  

Lăsați copiii în pace

Lăsați în pace copiii și notele obținute la Evaluarea Națională și la Bacalaureat! De 20 de ani, n-am mai văzut atât de mulți copii fericiți când au ieșit din examene și, mai ales, când au aflat rezultatele....

citeste mai mult  

Oficial, îmi merge bine! Mulţumesc de întrebare!

- Ești ok? mă întreabă un prieten, la sfârșitul unei convorbiri telefonice.  - Da, de ce? - Nu te-am văzut niciodată atât de calmă.     - Ești bine? mă întreabă alt amic.  -...

citeste mai mult  

Ce le facem cadou, copiilor, de 1 Iunie?

Vă las aici lista cu lucrurile pe care chiar poate să le facă fiecare dintre voi. Nu este o compunere de idei abstracte și teorii științifice despre ce înseamnă relația părinte - copil. Risc să vă las propuneri concrete, care sper să...

citeste mai mult