Ce e campania „Mesaje de Iubire pentru Copiii cu branule”?

07 Mai 2021, 09:04    •   
comentarii
Galerie

Pe coridoarele Secțiilor de Oncopediatrie, viața se numără în zile. În zile mai bune și mai puțin bune. Toate discuțiile se învârt în jurul analizelor, chimioterapiei, citostaticelor.

Există multe campanii care încearcă să le facă zilele mai bune copiilor și familiilor lor, prinși pentru lungi perioade de timp între pereții unui salon de spital. Codin Maticiuc construiește spitale publice din bani privați, Asociația Dăruiește Viață construiește un spital din temelii, Asociația Dăruiește Aripi reabilitează secții, Asociația Pavel le duce școala în spital, la fel si Asociația Little People, se străduiesc să fie alături de ei cât pot de mult.

Noi ne-am propus să le desenăm zâmbete pe chip! Am început timid, cu un spital, acum 10 ani. Am ajuns la 8 spitale și aproape 1000 de copii pentru care pregătim, de câteva ori pe an, suprize Zurli.

În această idee, am inițiat câteva campanii. Una dintre ele se numește Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule.

Cum procedăm în campania „Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule”:

1. Identificăm copiii cu ajutorul partenerilor noștri din fiecare oraș.

2. Facem liste pe orașe (câți baieti, câte fetițe, cum îi cheamă).

3. Primim numele mic al fiecărui copil.

Pregătim mesaje nominale, în funcție de vârsta copilului, de la vedetele pe care le iubesc. Anul trecut ne-au ajutat: Amalia Enache, Pavel Bartoș, Cosmin Seleși, Andreea Bălan, Selly, Antonia, Mihai Morar, Mirela Retegan, Gașca Zurli, Răzvan Fodor, Gina Pistol, Dani Oțil, Alex Velea. Noi sperăm ca anul acesta să ni se alăture și alte persoane publice iubite de cei mici.


Ne gândim ce vrem să punem în pachete și cam cât costă. Vrem să ducem fiecărui copil un cadou (o jucărie, un tricou, o carte, un produs de igienă personală). Ne-am gândit să facem pentru fetițe tricouri cu păpușa Zurli și pentru băieți cu Truli. Pentru copiii mai mari punem pe tricouri Zâmbetul Zurli. Apoi, vrem să ducem puzzle-uri și câte un joc Roata Zurli în fiecare salon. Toate aceste produse sunt deja negociate cu partenerii noștri producători (T-shirt, Noriel, edituri) la prețuri de producător.

În săptămâna de dinainte de 1 Iunie pregătim echipele: una pleacă spre sud, alta în vestul și centrul țării, una în Moldova și alta rămâne pentru București și Constanța. Microbuz, șofer, coordonator pachete, mascota Zurli (sau personaje, în funcție de posibilități).

Vedetele care ne vor ajuta și în acest an vor înregistra mesaje personalizate. Cineva din echipa Zurli va trimite aceste mesaje omului de legătură din fiecare spital. Acesta va merge la copilul căruia îi este adresat mesajul și îi va spune: am o surpriză pentru tine! Și va da drumul mesajului făcut de vedeta lui preferată. Apoi, copilul primește cadoul și noi, toți cei implicați, ne primim răsplata pentru contribuție: zâmbetul lui!

Pe cine ne bazăm? Pe părinții Zurli, în primul rând, și pe bunătatea oamenilor. Avem în jurul nostru o comunitate foarte mare de părinți minunați, care știu cât de mare e diferența între un copil fără probleme speciale și o viață cu sabia deasupra capului. Ne bazăm pe prieteniile personale, pe credibilitatea pe care am strâns-o deja în atâția ani. Eu mă bazez pe echipa Zurli și pe mulți parteneri. Mă bazez pe prietenii mei, pe credința că facem ceea ce trebuie și că Universul o să adune toate energiile care să poată face din acest proiect unul care să-și atingă obiectivul.

Eu am înțeles care e rolul nostru în viața lor: trebuie să-i facem să râdă! Să zâmbească, să trăiască emoții frumoase. Știu sigur că împreună putem face minuni, împreună desenăm zâmbete pe chipuri pe care au curs prea multe lacrimi de durere.

Cu ce poți să ajuți astăzi?

Fii Ajutor Zurli!

Donează o sumă, oricât de mică, pentru cadourile copiilor din Secțiile de Oncopediatrie.

Convinge câțiva prieteni să participe și ei!

Sharuiește campania pe pagina ta!

Fii Ajutor Zurli! Împreună înveselim 1 Iunie în Secțiile de Oncopediatrie din 8 spitale românești!

Ziua Copilului e pentru toți copiii. Doar că, în urma chimioterapiei, primul care dispare e zâmbetul. Abia apoi părul. Împreună putem să punem Zâmbetul înapoi pe chipurile lor! Facem asta de câteva ori pe an - și obligatoriu la fiecare 1 Iunie!

Am început acum mai bine de 10 ani, în București. De 3 ani ajungem și la Craiova, Timișoara, Cluj, Târgu Mureș, Brașov, Constanța, Iași.

CUM POȚI AJUTA?

1. DONEAZĂ direct prin CARD BANCAR de pe telefon sau calculator, în 2 pași, accesând linkul: https://nouageneratie.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=19551

2. DONEAZĂ direct în contul fundației, prin TRANSFER BANCAR, folosind datele de mai jos:

Benficiar: Fundatia Noua Generatie

  • Cont LEI: RO70INGB0000999906701090
  • Cont EURO: RO67INGB0000999910896976


Banca – ING Bank. Detalii tranzacție: Campanie Mesaje de Iubire

3. DONEAZĂ prin PAYPAL la adresa de e-mail fundatia@zurli.ro, detalii tranzacție Campanie Mesaje de Iubire.

4. DONAȚII FIRME Dacă reprezinți o companie și vrei să ajuți în campanie, se încheie contract de sponsorizare. Pentru asta te rugăm scrie-ne pe email la fundatia@zurli.ro datele companiei.

Pentru mai multe detalii și informații vă stăm cu drag la dispoziție pe e-mail fundatia@zurli.ro sau la numărul de telefon 0741530408.

Asta ne-am propus cu această campanie, pentru care avem nevoie de toți oamenii buni, români din toată lumea!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult  

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult