Fii de partea mea!

Fii de partea mea!

Un proiect prin care Mirela Retegan – Antrenorul Părinților și-a propus să atragă atenția asupra unui aspect care tinde să ia amploare: copiii adolescenți sunt abandonați emoțional de părinții care nu le fac față.

În lipsa mijloacelor care să-i reducă la tăcere agresiv, în imposibilitatea de a-i mai controla fizic și de a-i condiționa, foarte mulți părinți abandonează lupta cu nevoia de a-și înțelege, susține și accepta copiii.

Adolescența copiilor este perioada de exorcizare a adulților: un asolescent va scoate din părintele lui dracii despre care nici nu știa ca îi are.

Mirela Retegan a descoperit rețeta prin care relația dintre părinți și copiii lor adolescenți poate fi salvată: cei 3A:

Atenția, Afecțiunea, Acceptarea

Manifestarea celor 3A le dă adolescenților sentimentul de încredere și siguranță. E primul pas în rezolvarea acestui conflict.

Mirela Retegan

Mirela a ales să folosească experiența de mamă de adolescent și să împărtășească lucrurile înțelese de ea și altor părinți.
Mijloacele alese de ea sunt o carte, un cântec și un spectacol de teatru. Toate în jurul aceleiași idei: adolescentul vrea de la părintele lui un singur lucru: să-i sufle în aripi.


“Fii de partea mea!” este strigătul unei generații de adolescenți care caută să-și desfacă aripile și să zboare spre visele lor, știind că dacă îi au ca susținători pe parinți, jumătate din succes este asigurat.

Mobirise

Piesa de teatru

Invitat: Marian Râlea

Mai mult...

Fii de partea mea!

Voce: Maya Sorian / Cornel Sorian
Text: Mirela Retegan
Compozitor: Cornel Sorian