Spune-i copilului: "Te iubesc!"

13 August 2018, 20:34    •   
comentarii
Galerie

Învață-ți copilul să se iubească, așa cum l-ai iubit tu, din prima clipă!

Mai știi cât de important este pentru tine să ți se spună “te iubesc”? Fă-i toate declarațiile, spune-i lui fiecare "te iubesc" pe care tu încă nu l-ai auzit!

Spune-i cât îți este de drag, spune-i că e Soarele tau, care-ți luminează chipul, viața, când îți apare în față. Spune-i că-ți face zilele mai frumoase și că îl iubești, așa cum nu credeai că o să iubești vreodată. Spune-i lui toate cuvintele de iubire pe care ai fi vrut să ți le spună părinții tăi, jumătățile tale, oamenii la care ții. Dimineața, la prânz și seara, spune-i că îl iubești!

Scrie-i mesaje în care să-i amintești că iubirea ta e un foc ce arde mereu și cu fiecare gând îndreptat spre el, mai pui un lemn care ține focul treaz!

Spune-i "te iubesc" în toate felurile: desenează-i, roagă-i pe alții să-i spună din partea ta, surprinde-l cum te pricepi tu mai bine! Dacă ești prieten cu cerul, scrie-i pe cer "te iubesc". Să vadă și să fie sigur că nu te temi să știe toată lumea că e iubirea vieții tale!

Nu, nu e prea mult! Iubirea ta o să-l ajute să aleagă corect, în viață. O să știe că e de iubit, că merită oameni care nu se tem să simtă, să-i spună și să-i arate că îl iubesc. O să ai un copil care nu va suspina la toate cântecele și la toate filmele, de dorul de a auzi "te iubesc"! O să ai un copil care, știind că este "de iubit", o să se iubească! Pe el, în primul rând, și, apoi, pe toți ceilalți.

Folosește-l pe "te iubesc", în loc de "mulțumesc, te rog frumos și iartă-mă"! Va face minuni în sufletul lui și în inima ta, deopotrivă!

Exersează asta cu copilul tău. Și apoi, după ce n-o să te mai temi să te auzi spunând aceste cuvinte, spune-le "te iubesc" tuturor oamenilor pentru care simți asta. Cu toată încrederea și din toată inima!

"Te iubesc" îi face pe ceilalți să înflorească! Lipsa lui ofilește și florile, darămite oamenii...

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult