O mamă poate să-i ierte ORICE copilului ei.

02 August 2023, 08:26    •   
comentarii

O mamă poate să-i ierte ORICE copilului ei.

O mamă poate să oprească la ea neiubirea, nedorința, neputința femeilor din familia ei, de dragul copiilor.
O mamă poate să se pună de-a curmezișul întregii istorii din arborele ei genealogic și să sădească un vlăstar nou. Și din coasta ei să se nască o nouă schemă de relații în familia ei.
De dragul copiilor ei, o mamă poate găsi puterea să se transforme în cel mai bun om care să fie pentru copiii ei rezolvarea tuturor problemelor.

Când ești om, ai grijă de oamenii din jurul tău, înainte de a avea grijă de ceilalți.
Când ești mamă, ai grijă de copiii tăi, înainte de a avea grijă de toți oamenii.

Când alegi să fii mamă, alegi să rămâi nemuritoare prin cei care vor trăi din tine, după tine.

Pentru toate motivele de mai sus și pentru multe altele pe care nici n-am apucat să le scriu, Fecioara Maria este cea mai importantă figura feminină din istoria îndepărtată și apropiată, din prezentul vieții mele.

Toată construcția mea o are la temelie pe Maica Domnului. Mi-am dorit mereu ca mama mea să mă iubească așa cum și-a iubit Fecioara Maria copilul și mi-am dorit să pot să am grijă de copilul meu și să-l cresc în iubirea și acceptarea pe care am văzut-o doar la Fecioara Maria.

Postul care a început pe 1 august este, pentru mine, cel mai important post din an. E postul în care bunica mea înalța cele mai fierbinți rugăciuni și eu eram martora ritualurilor ei. E postul în care ne pregăteam pentru Adormirea Maicii Domnului - când eram ori la Rohia, ori la Necula. Acolo ne exprimam grija față de oameni, oferindu-le apă pe care o căram în găleți, printre oamenii care stăteau pe pături, sub clar de lună sau în căldura soarelui, și se rugau.

N-am mai făcut asta de multă vreme dar, în acest post îmi doresc să ofer apă oamenilor pe care o să-i întâlnesc, în memoria celor două femei de la care am învățat să fiu om: Fironica și Saveta.

Mame care și-ar fi dat viața pentru copiii lor, care și-au învățat copiii iubirea și iertarea.
Vă iau cu mine în călătoria pe care vreau să o fac în acest post, în care o să vă dezvălui câte ceva din legătura mea specială cu Mama tuturor mamelor.

Doamne ajută!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult