Cine sunt tăietorii de visuri?

12 Martie 2021, 08:37    •   
comentarii

Cam câți oameni ați întâlnit în viața voastră care au stat lângă voi cu o foarfecă imaginară și au tăiat visurile voastre, unul câte unul?!

Noi știm că există această ocupație: tăietor de visuri!

Poate părinții noștri nu și-au dat seama de asta. Dar noi suntem mai învățați, mai informați, mai prezenți în viețile emoționale ale copiilor noștri. Noi știm că există această ocupație: tăietor de visuri!

Așa cum există ocupația de dealer, de agresor, de terorist sau asupritor, există și meseria de tăietor de visuri.

Identificați-i pe toți cei care taie aripile și visurile copiilor Poți fi și tu, poate să fie celălalt părinte, pot să fie bunicii, niște profesori, colegii de la școală sau de la muncă, prietenii.

Tăietorii de visuri se ascund peste tot. Încercați să-i descoperiți! Transformați-vă în detectivi! Găsiți cele mai bune „arme” cu care să-i țineți departe de minunile voastre!

Vorbiți-le copiilor despre ei. Ajutați-i să înțeleagă că nu trebuie să asculte și să creadă pe toată lumea și că sunt, există oameni atât de negativi și pesimiști, încât nu vor aplauda nicio intenție.

Ar trebui să intre în obligația oricărui părinte să devină paznic și să își ferească puiul de tăietorii de visuri, așa cum îl ferește de orice răufăcător.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Poți să le ai pe toate. Dar nu în același timp.

În viață ai tot ce îți dorești! Dar nu le ai pe toate în același timp.   Conștientizează ce ai acum! Face parte din ceea ce ți-ai dorit. Ceea ce lipsește probabil a fost sau poate o să vină. Iar ce ai acum o...

citeste mai mult  

Noi alegem unde punem gardul!

Gardul este doar o delimitare a unui spațiu de alt spațiu. Dacă privești ceva ce delimitează ca pe ceva ce limitează, se întâmplă doar în capul tău. Tu alegi dacă te găsești la gard și privești la ceea ce se...

citeste mai mult  

Ce crezi că va spune copilul tău despre tine, când tu o să treci dincolo?

Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mai are cine să mă certe! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai critică nimeni! Ce rău îmi pare că a murit mama și nu mă mai poate pedepsi, jigni, lovi, amenința,...

citeste mai mult  

Dă jos toți bolovanii pe care îi cari în spate!

  Împart cu voi o pildă foarte frumoasă pe care am auzit-o spusă de preotul Nicoară Grec din Borșa. Se spune că, demult, un țăran s-a dus la târg saă cumpere mâncare pentru vite. Nu...

citeste mai mult