Cine sunt tăietorii de visuri?

12 Martie 2021, 08:37    •   
comentarii

Cam câți oameni ați întâlnit în viața voastră care au stat lângă voi cu o foarfecă imaginară și au tăiat visurile voastre, unul câte unul?!

Noi știm că există această ocupație: tăietor de visuri!

Poate părinții noștri nu și-au dat seama de asta. Dar noi suntem mai învățați, mai informați, mai prezenți în viețile emoționale ale copiilor noștri. Noi știm că există această ocupație: tăietor de visuri!

Așa cum există ocupația de dealer, de agresor, de terorist sau asupritor, există și meseria de tăietor de visuri.

Identificați-i pe toți cei care taie aripile și visurile copiilor Poți fi și tu, poate să fie celălalt părinte, pot să fie bunicii, niște profesori, colegii de la școală sau de la muncă, prietenii.

Tăietorii de visuri se ascund peste tot. Încercați să-i descoperiți! Transformați-vă în detectivi! Găsiți cele mai bune „arme” cu care să-i țineți departe de minunile voastre!

Vorbiți-le copiilor despre ei. Ajutați-i să înțeleagă că nu trebuie să asculte și să creadă pe toată lumea și că sunt, există oameni atât de negativi și pesimiști, încât nu vor aplauda nicio intenție.

Ar trebui să intre în obligația oricărui părinte să devină paznic și să își ferească puiul de tăietorii de visuri, așa cum îl ferește de orice răufăcător.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult