Cine sunt tăietorii de visuri?

12 Martie 2021, 08:37    •   
comentarii

Cam câți oameni ați întâlnit în viața voastră care au stat lângă voi cu o foarfecă imaginară și au tăiat visurile voastre, unul câte unul?!

Noi știm că există această ocupație: tăietor de visuri!

Poate părinții noștri nu și-au dat seama de asta. Dar noi suntem mai învățați, mai informați, mai prezenți în viețile emoționale ale copiilor noștri. Noi știm că există această ocupație: tăietor de visuri!

Așa cum există ocupația de dealer, de agresor, de terorist sau asupritor, există și meseria de tăietor de visuri.

Identificați-i pe toți cei care taie aripile și visurile copiilor Poți fi și tu, poate să fie celălalt părinte, pot să fie bunicii, niște profesori, colegii de la școală sau de la muncă, prietenii.

Tăietorii de visuri se ascund peste tot. Încercați să-i descoperiți! Transformați-vă în detectivi! Găsiți cele mai bune „arme” cu care să-i țineți departe de minunile voastre!

Vorbiți-le copiilor despre ei. Ajutați-i să înțeleagă că nu trebuie să asculte și să creadă pe toată lumea și că sunt, există oameni atât de negativi și pesimiști, încât nu vor aplauda nicio intenție.

Ar trebui să intre în obligația oricărui părinte să devină paznic și să își ferească puiul de tăietorii de visuri, așa cum îl ferește de orice răufăcător.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult