Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc?

15 Martie 2021, 08:11    •   
comentarii

Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc?

Spun de multe ori:

– Să fii fericit!

Și mi se raspunde: “ Sănătos să fiu, că fericirea mi-o fac eu”.

Am simțit mereu că nu cred asta. Că, pentru mine, fericirea e prima urare pe care vreau să o formulez. Cred că un om fericit poate să-și cultive sănătatea și poate să și-o mențină mai bine decât unul nefericit.

Să fii fericit înseamnă, în viziunea mea, implicit să fii sănătos. Emoțional, psihic. Oamenii fericiți au o sănătate a sufletului care se simte dincolo de orice suferință fizică.

Nu cred că oamenii sănătoși sunt neapărat fericiți. Ba chiar am întâlnit foarte mulți oameni sănătoși și complet nefericiți. Fericirea nu e condiționată de sănătate, dar sănătatea are nevoie de fericire ca să se susțină.

Ce e sănătatea?

Un pod care te trece peste lume, peste diversele probleme, sau un stâlp care sprijină podul? Eu cred că sănătatea este un pilon al fericirii, în timp ce fericirea e podul acela pe care poți merge zâmbind, bucurându-te de un răsărit și dacă ești într-un scaun cu rotile, și dacă nu mai ai păr, și dacă te doare.

Eu am grijă de fericirea mea. Pentru că atunci când sunt fericită, sănătatea mea poate fi menținută mult mai ușor. Mă fac bine mult mai repede și depășesc cu nerăbdare orice problemă de sănătate.

Când te prinde boala nefericit, parcă nici n-ai chef să ieși de acolo. Nu-ți vine să te ridici din pat, pentru că simți că nu ai pentru ce și pentru cine.

Mă uit mai atentă la nivelul de fericire. Și atunci când acesta scade, cu siguranță că-mi vor scădea valorile și în termometrul sănătății.

Pentru toate motivele de mai sus, eu pun pe primul loc Fericirea care mă menține sănătoasă psihic, emoțional și fizic.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile

Caută oamenii care, atunci când se uită la tine, îți văd calitățile. Caută oamenii care încearcă să te așeze acolo unde cade lumina, nu se pun în calea ei să-ți umbrească fața....

citeste mai mult  

Aceeași mână se poate face pumn!

Când te îndrăgostești, privește cu mare atenție mâinile celui care îți face inima să tresară. Brațele lui îți încolăcesc talia și te țin captivă într-o iubire în care tu ești prizonieră....

citeste mai mult  

Temperează-ți emoțiile! Transformă-le în lac, nu în cascadă

Tu, când explici ceva, cum o faci? Eu mi-am dat seama, într-o situație cu Maya, că sunt foarte precipitată. Că vorbesc foarte, foarte… convingător.  Zic eu. Impunător, zic alții. Maya era acasă și...

citeste mai mult  

Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc?

Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc? Spun de multe ori:  – Să fii fericit!  Și mi se raspunde: “ Sănătos să fiu, că fericirea mi-o fac eu”. Am simțit mereu că nu cred asta. Că,...

citeste mai mult