Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc?

15 Martie 2021, 08:11    •   
comentarii

Sănătatea sau fericirea? Ce ai pune pe primul loc?

Spun de multe ori:

– Să fii fericit!

Și mi se raspunde: “ Sănătos să fiu, că fericirea mi-o fac eu”.

Am simțit mereu că nu cred asta. Că, pentru mine, fericirea e prima urare pe care vreau să o formulez. Cred că un om fericit poate să-și cultive sănătatea și poate să și-o mențină mai bine decât unul nefericit.

Să fii fericit înseamnă, în viziunea mea, implicit să fii sănătos. Emoțional, psihic. Oamenii fericiți au o sănătate a sufletului care se simte dincolo de orice suferință fizică.

Nu cred că oamenii sănătoși sunt neapărat fericiți. Ba chiar am întâlnit foarte mulți oameni sănătoși și complet nefericiți. Fericirea nu e condiționată de sănătate, dar sănătatea are nevoie de fericire ca să se susțină.

Ce e sănătatea?

Un pod care te trece peste lume, peste diversele probleme, sau un stâlp care sprijină podul? Eu cred că sănătatea este un pilon al fericirii, în timp ce fericirea e podul acela pe care poți merge zâmbind, bucurându-te de un răsărit și dacă ești într-un scaun cu rotile, și dacă nu mai ai păr, și dacă te doare.

Eu am grijă de fericirea mea. Pentru că atunci când sunt fericită, sănătatea mea poate fi menținută mult mai ușor. Mă fac bine mult mai repede și depășesc cu nerăbdare orice problemă de sănătate.

Când te prinde boala nefericit, parcă nici n-ai chef să ieși de acolo. Nu-ți vine să te ridici din pat, pentru că simți că nu ai pentru ce și pentru cine.

Mă uit mai atentă la nivelul de fericire. Și atunci când acesta scade, cu siguranță că-mi vor scădea valorile și în termometrul sănătății.

Pentru toate motivele de mai sus, eu pun pe primul loc Fericirea care mă menține sănătoasă psihic, emoțional și fizic.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Cubul, un test de personalitate

V-am pregătit un joc tare drag mie. Se numește CUBUL. Este un exercițiu de imaginație, un test de personalitate.   Mi l-a facut cineva în urmă cu 15 ani și de atunci folosesc orice ocazie să-l dau mai departe. Îi rog...

citeste mai mult  

De ce ne e dor de “acasă”

Noi suntem generația care suferă de dor de “acasă”. Și acasă înseamnă locurile în care ne-am născut, în care am copilărit. Noi suntem generația care a învățat să meargă pe...

citeste mai mult  

E greu să vorbești cu Dumnezeu. La fel de greu cum e să vorbești cu părinții tăi.

Începe Săptămâna Mare și mi-am propus să fie Săptămâna Cumințirii din toate punctele de vedere. O săptămână în care să vorbesc cu Dumnezeu mai mult decât cu oricine altcineva....

citeste mai mult  

Când oamenii sunt faini și simpli

„Mi-am plâns împreună cu tine toate îmbrățișările pe care nu le-am primit, toate te iubesc-urile pe care nu le-am auzit, toate mângâierile pe care nu le-am simțit!   Mi-am plâns...

citeste mai mult