Păstrez în viața mea doar oamenii și proiectele care îmi aduc sănătate și bucurie

10 Aprilie 2023, 09:11    •   
comentarii

Sănătatea se întreține. În multe feluri. Unul din ele e să stai cât mai departe de oamenii și proiectele care îți fac rău. Bucuria se întreține. În multe feluri. O condiție e să stai cât mai departe de oamenii și proiectele care îți fac rău.


Lipsa de bucurie duce la îmbolnăvire. Oamenii nefericiți se îmbolnăvesc primii.
Așa că fac socoteala simplu: ce intră în viața mea (oameni, proiecte, invitații, discuții) îmi fac viața mai bună chiar dacă mai grea sau îmi fac viața mai grea și mai rea?!


Am început să fac un calcul care poate să fie considerat egoist: Faci parte din ceea ce îmi aduce sănătate și bucurie în orice fac? Vino spre mine. Te voi primi cu brațele deschise.
Indiferent dacă îți place la mine omul, femeia, constructorul de proiecte, dacă îmi aduci sănătate și bucurie în oricare domeniu din existența mea, vino!

Îți voi permite să intri în sufletul meu, în casa mea, în viața mea. Îți voi arată lumea mea și te voi prezenta tuturor celor care fac parte din ea. Vei putea să te bucuri de tot ceea ce mă bucură pe mine, vei cunoaște trăiri și vei trăi experiențe de cunoaștere așa cum știu eu să le creez.
Dacă nu ești parte din sănătatea și bucuria mea, stai departe!


Ce îmi aduci intrând în viața mea? Iubire, pace, creștere, recunoaștere, prietenie, necondiționare, răbdare, iertare, acceptare, înțelegere, hohote de râs, lacrimi de emoție, vindecătoare,surprize frumoase, cunoaștere, învățare, susținere? Minunat! Te vreau în echipa mea!


Dacă îmi aduci probleme, nervi, bătăi de cap, stres, scădere de stimă de sine, nopți nedormite, dureri de cap, pumni în stomac, lacrimi de disperare, tristețe, furie, indispozitie, negativism, pesimism, critică, etichete, descurajare, te rog, nici nu te apropia.
Stai cât poți de departe!


Poate au fost vremuri în care aș fi trecut cu vederea. Nu ai prins acele vremuri. Ai ajuns prea târziu pentru asta. Astăzi, aici, acum, în viața mea nu mai e loc de oameni care vin la pachet cu o grămadă de stări negative. Te rog, omule, nu mă obliga să te refuz, să te dau afară, să fac tot ce pot ca să scap de tine, nici nu veni spre mine! Sau, dacă ai apucat să faci pași, pleacă!
Am atât de multe lucruri de făcut pentru mine și pentru alții și nu am timp să fac curat în urma celor care lasă mizerie pe unde trec.


Sunt prea mulți copii, părinți , bunici, animale, plante, munti, ape, proiecte care au nevoie de energia mea. Pentru ei o păstrez. Și pentru mine și pentru toți și tot ce iubesc.


Astăzi, aici, acum în viața mea e loc doar pentru sănătate și bucurie!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult