Orice minune durează trei zile

21 Februarie 2020, 10:33    •   
comentarii

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și trăiește așa… dacă nu moare între timp.

Când ți se întâmplă o minune și prin asta se înțelege ceva ieșit din comun, adică nu nepărat magic, extraordinar, fantastic, unic, irepetabil, memorabil, ci orice te pune în lumina reflectoarelor, astfel încât toți cei care te cunosc sau nu te cunosc vorbesc despre întâmplarea asta, trăiește-o la maximum! Va trece, până numeri la trei! TREI!

De la măritiș la o medalie, de la pierderea unui job la despărțire, orice “minune” durează trei zile pentru restul lumii. Apoi, oamenii te trag pe linie moartă. Urmează altul sau altă minune!

Facebook-ul, în special, și social media, în general, ne ajută să vedem, dacă vrem, cum și, mai ales, cât de repede se consumă minunile. Nu le mai mâncăm pe pâine, le acoperim de Like-uri, inimi și comentarii.

Dacă ți se întâmplă ceva extraordinar, trei zile ai parte de atenția celorlalți. Apoi, ei își mută tunurile (sub forma reacțiilor) pe următoarea minune.

Dacă trezești un sentiment pozitiv, de împărtășit lumii, bucură-te de fiecare reacție, de fiecare comentariu, de fiecare energie frumoasă care vine spre tine. Profită! Peste trei zile va fi, deja, insignifiant.

Dacă ți se întâmplă ceva neplăcut, despre care află toată lumea și te trezești cu reacții și păreri din partea lui “te miri cine”, nu te mira! Ești subiectul minunii. Și bucură-te! Durează trei zile, apoi devine istorie.

Nici noi, nici ceilalți și nici măcar minunile nu suntem veșnici. Și unii, și alții și toate celelalte sfârșesc într-o arhivă. În funcție de impactul pe care “minunile“ din viață noastră îl au, la un moment dat, își amintește cineva să verifice arhiva. Sau nu.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Lăsați copiii în pace

Lăsați în pace copiii și notele obținute la Evaluarea Națională și la Bacalaureat! De 20 de ani, n-am mai văzut atât de mulți copii fericiți când au ieșit din examene și, mai ales, când au aflat rezultatele....

citeste mai mult  

Oficial, îmi merge bine! Mulţumesc de întrebare!

- Ești ok? mă întreabă un prieten, la sfârșitul unei convorbiri telefonice.  - Da, de ce? - Nu te-am văzut niciodată atât de calmă.     - Ești bine? mă întreabă alt amic.  -...

citeste mai mult  

Ce le facem cadou, copiilor, de 1 Iunie?

Vă las aici lista cu lucrurile pe care chiar poate să le facă fiecare dintre voi. Nu este o compunere de idei abstracte și teorii științifice despre ce înseamnă relația părinte - copil. Risc să vă las propuneri concrete, care sper să...

citeste mai mult  

Îmi împlinesc visul, în fiecare zi

Am început să trăiesc marele vis, chiar înainte de a-l conștientiza. Marele vis m-a găsit, înainte ca eu să mi-l propun, să-l simt. E ca atunci când îți dai seama, într-o zi, că omul de lângă tine,...

citeste mai mult