Orice minune durează trei zile

21 Februarie 2020, 10:33    •   
comentarii

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și trăiește așa… dacă nu moare între timp.

Când ți se întâmplă o minune și prin asta se înțelege ceva ieșit din comun, adică nu nepărat magic, extraordinar, fantastic, unic, irepetabil, memorabil, ci orice te pune în lumina reflectoarelor, astfel încât toți cei care te cunosc sau nu te cunosc vorbesc despre întâmplarea asta, trăiește-o la maximum! Va trece, până numeri la trei! TREI!

De la măritiș la o medalie, de la pierderea unui job la despărțire, orice “minune” durează trei zile pentru restul lumii. Apoi, oamenii te trag pe linie moartă. Urmează altul sau altă minune!

Facebook-ul, în special, și social media, în general, ne ajută să vedem, dacă vrem, cum și, mai ales, cât de repede se consumă minunile. Nu le mai mâncăm pe pâine, le acoperim de Like-uri, inimi și comentarii.

Dacă ți se întâmplă ceva extraordinar, trei zile ai parte de atenția celorlalți. Apoi, ei își mută tunurile (sub forma reacțiilor) pe următoarea minune.

Dacă trezești un sentiment pozitiv, de împărtășit lumii, bucură-te de fiecare reacție, de fiecare comentariu, de fiecare energie frumoasă care vine spre tine. Profită! Peste trei zile va fi, deja, insignifiant.

Dacă ți se întâmplă ceva neplăcut, despre care află toată lumea și te trezești cu reacții și păreri din partea lui “te miri cine”, nu te mira! Ești subiectul minunii. Și bucură-te! Durează trei zile, apoi devine istorie.

Nici noi, nici ceilalți și nici măcar minunile nu suntem veșnici. Și unii, și alții și toate celelalte sfârșesc într-o arhivă. În funcție de impactul pe care “minunile“ din viață noastră îl au, la un moment dat, își amintește cineva să verifice arhiva. Sau nu.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Orice minune durează trei zile

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și...

citeste mai mult  

Să muncești, ca să ajungi sus, e mai important decât teama de a cădea

Am auzit toată viața expresia: “Cu cât cazi mai de sus, cu atât te lovești mai rău.” Urmarea? Firește, am urcat cu frâna de mână trasă! Mai mult, m-am asigurat mereu că și plăcuțele de frână sunt...

citeste mai mult  

Cine sunt cele mai importante persoane din viața ta?

E un exercițiu perfect pentru începutul de an. Pune mâna pe o hârtie (ca pe vremuri!) și scrie, cu nume și prenume, cele mai importante persoane din viața ta. Te-ai gândit vreodată câte sunt? Păi, să le luăm...

citeste mai mult  

Dacă tu nu-ți apreciezi locul de muncă, nici angajatorul tău n-o să te aprecieze

De-a lungul timpului, am schimbat puține locuri de muncă. Eu sunt un om de construcție. Îmi plac locurile în care se pleacă de la zero sau poate chiar de la minus, pentru că așa simt că sunt parte din fiecare cărămidă pe care o...

citeste mai mult