Nu mai avem timp de pierdut cu alții. Mai avem doar timp de recuperat, cu noi

21 Martie 2020, 15:19    •   
comentarii

În vremuri de coronavirus nu putem să primim musafiri. Nici invitați, nici neinvitați. UȘA casei noastre rămâne închisă. Dar UȘA minții? Pentru cine o deschidem? Cui dăm voie să pătrundă în gândurile noastre?

Nu deschideți oricui UȘA minții! Acolo se dă lupta.

Ne umplem mâinile de răni de la atâta dezinfectant și nu facem puțină curățenie în gânduri. Dăm voie minții să se întâlnească și cu cine trebuie, și cu cine nu trebuie. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să alegem la ce și la cine ne gândim. Trimiteți la plimbare orice persoană care vă vine în minte și care nu vă face bine! Rugați-o să stea în casa ei și să nu se mai preocupe de persoana voastră.

Nu mai avem timp de pierdut cu alții. Mai avem doar timp de recuperat, cu noi.

Nu mai gândiți urât nimic, despre nimeni! Nu mai spuneți cuvinte care vă scad vibrația! Râdeți și faceți glume pe seama unor situații haioase, dar aveți grijă ce energie imprimați gândurilor voastre. Sănătatea emoțională este la fel de importantă ca sănătatea corpului! Așa cum ne izolăm trupul de interacțiuni nepotrivite, așa trebuie să ne protejăm și sufletul.

Nu mai avem de împărțit nimic, cu nimeni. Oricare dintre noi poate fi următorul. Așa cum s-a întâmplat în cazul cancerului, realizăm pericolul, gravitatea unei situații, doar atunci când cineva apropiat nouă ajunge acolo și câștigă sau pierde bătălia.

Începeți de acum, fiți buni! Vorbiți frumos despre toată lumea! Încercați să-i înțelegeți chiar și pe cei de neînțeles!

Oferiți necondiționat tot ce puteți: participați la campanii, ajutați oamenii de lângă voi, în măsura în care au nevoie, susțineți moralul celor care cad mai ușor.

Rugați-vă din toată inima!

Amintiți-vă ce frumoasă e viața, în cea mai pură simplitate! Nu vă temeți să îi descoperiți pe cei de lângă voi, aveți încredere că o să-i puteți cunoaște și mai bine.

Unii sunt mai puternici, alții, mai slabi. Unii văd partea plină a paharului, alții, partea goală. Unii se tem că-și pierd banii și casele, alții se tem că nu o să mai apuce să trăiască zilele în care să se bucure de viață.

Nu ne mai putem ascunde în spatele masei, nu mai putem spune că am făcut ce au făcut și alții. Acum, suntem pe cont propriu. Facem ce știm cel mai bine. Este un moment foarte bun pentru a descoperi la ce ne pricepem cel mai bine.

Vă amintiți că tot spun despre “picătura de Dumnezeire”? Acum ne putem da seama dacă ceea ce făceam avea și picătura de Dumnezeire sau era doar o activitate care ne plătea facturile.

Job-urile pe care le facem utilizând cel mai important talent al nostru nu o să dispară. Se vor transforma!

Lupta se dă în noi: de ce să acceptăm schimbarea? Pentru că ea se va întâmpla oricum! Pentru că se vor schimba multe lucruri, în perioada următoare. Nu vă temeți de schimbare! Temeți-vă că nu o veți accepta, că nu o veți recunoaște sau că veți îngădui să vă afecteze.

Schimbarea nu trebuie să ne facă nefericiți. Ea e singura invariabilă din viața noastră. Cum să te întristeze ceva ce e în ființa ta?

Este momentul să acceptăm că trebuie să ne adaptăm schimbării, dacă vrem să fim fericiți! Că astăzi nu mai seamănă cu ieri și mâine nu o să mai semene cu astăzi.

Acceptați schimbarea voastră, a regulilor, a lumii! Niciodată nu a mai trebuit omenirea să facă față unei schimbări atât de evidente. Din povestea asta, scapă cu mintea și sufletul întreg doar cei care vor învăța să accepte schimbarea.

Toate lucrurile, pentru care am consumat o grămadă de bani din munca noastră, nu ne mai fac fericiți. Sunt doar niște obiecte care ocupă dulapuri.

Toate relațiile din interes, pe care ne-am chinuit să le construim, nu mai contează. Astăzi mai vorbim doar cu cei care ne iubesc.

Astăzi este despre astăzi! Și așa ar trebui să rămână și de acum încolo. Să folosim ocazia asta ca să descoperim BUCURIILE care nu depind de lumea exterioară. Să descoperim activități care să ne facă fericiți, din mijlocul casei. Să contabilizăm fiecare conversație, fiecare gând.

După povestea asta, vom rămâne cu oamenii cu care ne dorim să vorbim în perioada asta.

Sunați-i doar pe oamenii cu care aveți discuții sincere 100%. Nu vă mai prefaceți! Nu mai fiți politicoși și prefăcuți! Nu spuneți lucruri drăguțe, doar ca să mențineți niște legături mincinoase. Nu consumați energie pe păcăleli!

Gândiți-vă la cei care vă caută, de ce vă caută: pentru că sunteți o găleată bună, în care să-și arunce ei fricile și gândurile urâte, spaimele și răutățile... sau interesele? Sau pentru că își doresc să vă trimită o stare bună, să râdeți împreună, amintindu-vă lucruri frumoase care vă leagă?

Vorbiți cu oamenii care vă plac și, mai ales, aveți grijă de cei pe care îi iubiți: nu îi expuneți și nu îi încărcați cu nimic din ceea ce ar putea să le facă rău! Nu le băgați boala în casă!

Fiți bucurie, nu motiv de îngrijorare!

Fiți liniștea, nu problema!

Fiți iubire, mai frumoși și mai buni ca oricând!

Pământul respiră. Prețul este mare, oamenii mor sufocați de boala asta.

Fă tot ce ține de tine, păstrează o distanță cât mai mare, pentru ca tu sau cei pe care îi iubești să nu fie parte din preț!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult