La 25 de ani mi-am tras pe linie moartă energia feminină.

16 Ianuarie 2023, 08:28    •   
comentarii

La 25 de ani am pus pe pauză femeia Mirela și am activat toate energiile care să facă din mine o luptătoare, o supraviețuitoare, o învingătoare. Am reușit. Cu un preț foarte mare: feminitatea mea.


Am investit timp și energie în ce am de făcut în afara mea. Și am reușit!
Am construit concepte și proiecte, am dezvoltat afacerile altora până la cer, am împins în față și am susținut oamenii care s-au intersectat cu mine.
Dar, toate astea, cu multă energie masculină și fără ca liniștea și iubirea să se așeze cuminți în viața mea.
Am fost o șefă care a știut să se impună, o soție dirijor, o mamă arbitru, o prietenă care trebuia să aibă ultimul cuvânt.
Toate mi-au ieșit. Toți și toate, mai puțin eu. Am încercat să fug de mine mâncând pământul. Am fugit în muncă, în călătorii, în comunicare, în relații.
Am fugit în credite și obiective suprasolicitante. Doar că și dimineața, și seara, în oglindă, eu mă întâlneam cu mine. Și eu, cea din oglindă, trebuia să îi recunosc celei din fața ei că sunt nefericită.


Dar n-am avut putere să ies de acolo mulți ani. Am acumulat frustrări și kilograme, râdeam ziua și plângeam noaptea, una eram dincolo de ușă și alta în spatele ei.
Asta, până într-o zi în care am început să mă trezesc și să mă concentrez pe mine. La început puțin, apoi puțin mai mult… Cu sentimentul de vină, cu frica de a nu fi considerată egoistă, cu teama că pierd din timpul pentru alții și altele…

De câțiva ani, m-am luat de mână și m-am așezat în fața rândului la care diverși oameni așteptau să fac lucruri pentru ei.

Surprinzătoare decizie! Dar și mai surprinzător a fost să descopăr că toți oamenii aceia despre care eu credeam că mă vor urî pentru asta s-au dat la o parte și mi-au făcut loc. Și s-au bucurat că am luat această decizie. Sunt parte din fiecare succes al meu și asta e cel mai mare câștig din toată schimbarea asta de abordare!


Iar eu, noua eu, pot să fac muuult mai mult, mult mai bine, mult mai cu drag o grămadă de lucruri pentru toți oamenii care au nevoie de energia, inspirația, intuiția și dedicarea mea!
Concentrează-te pe tine, ca să poți să oferi celorlalți tot ce ai tu mai bun!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult