Fiecare om își duce crucea

19 Septembrie 2019, 09:30    •   
comentarii

Este imaginea care s-a întipărit cel mai puternic în sufletul meu.

FIECARE OM ÎȘI DUCE CRUCEA.

Crucea lui, pe drumul lui.

Fiecare om are propria Golgotă.

Uneori, ne întâlnim cu oameni asemenea lui Simeon și, pe o anumită porțiune din calea noastră, putem fi ajutați. În viața fiecăruia dintre noi există unul sau mai mulți Simeoni, dar crucea ajunge, din nou, pe spatele nostru. Vecinii de drum nu sunt niciodată aceiași.

Ați observat că, întotdeauna, te lovesc cei care au stat pe lângă tine?

Imaginea asta este foarte clară. Nu-ți poate pune piedică unul care e cu cinci metri în fața ta. Când cazi, dacă te lovești de astfel de situații, sigur te-a împins cel care ți-a stat în dreapta sau în stânga, în față sau în spate. Poate chiar cel căruia, pe o porțiune de drum, i-ai întins mâna ca să-și ducă mai ușor crucea. Nu te mira dacă o să-ți găsești crucea aruncată în mijlocul drumului. Cel care ți-a spus că te ajută n-a mai putut să o ducă, pur simplu. Ridic-o și mergi mai departe! Nu-ți pierde timpul, cerând explicații. Ridic-o și du-te! Iar când ajuți pe cineva, fă-o din tot sufletul! Fără să aștepți nimic. Și fă doar ceea ce îți stă ție în putere, atunci când e un moment bun, și pentru tine, și pentru el! Doamne, ce mulți suntem... și ce puțini întâlnim, de fapt!

Cu asta plec eu din Ierusalim. A fost locul în care l-am visat pe tata, în fiecare noapte. A fost locul în care, în vis, în timp ce încerca să-mi facă rău cineva, un om din trecutul meu mă convingea că trebuie să-l văd pe tata. El m-a sunat și mi-a spus: “Vezi-ți de treaba ta, mai ai multe de făcut! Încă nu ești pregătită să te întâlnești cu mine”.

Aici mi-am amintit cum bunica mea le-a spus celor apropiați, când eu aveam 20 de ani și am făcut prima alegere controversată: “E crucea ei. Lăsați-o să și-o ducă!”

Doamne, ce mulți suntem!

Uitați-vă în jurul vostru și gândiți-vă că fiecare își duce propria cruce și că toate sunt două lemne grele, puse unul peste altul. Chiar dacă din afară pare că unora le este ușor, și ei își duc propria cruce. Și dacă nu-i puteți ajuta, nu le puneți piedică!

Dați-vă mai încolo, dacă nu vă place ritmul în care merg cei de lângă voi. Calea e largă, însă nu e la fel de lungă pentru toată lumea.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când lumea te recunoaște după fapte

Trebuie să vă spun despre întâmplarea mea specială, din ultimul weekend de vară, din 2020! Vineri am ajuns în Vama Veche destul de târziu. Am ieșit să petrecem la o terasă, de la 21.00 la 23.00. ...

citeste mai mult  

Lăsați copiii în pace

Lăsați în pace copiii și notele obținute la Evaluarea Națională și la Bacalaureat! De 20 de ani, n-am mai văzut atât de mulți copii fericiți când au ieșit din examene și, mai ales, când au aflat rezultatele....

citeste mai mult  

Oficial, îmi merge bine! Mulţumesc de întrebare!

- Ești ok? mă întreabă un prieten, la sfârșitul unei convorbiri telefonice.  - Da, de ce? - Nu te-am văzut niciodată atât de calmă.     - Ești bine? mă întreabă alt amic.  -...

citeste mai mult  

Ce le facem cadou, copiilor, de 1 Iunie?

Vă las aici lista cu lucrurile pe care chiar poate să le facă fiecare dintre voi. Nu este o compunere de idei abstracte și teorii științifice despre ce înseamnă relația părinte - copil. Risc să vă las propuneri concrete, care sper să...

citeste mai mult