Fiecare om își duce crucea

19 Septembrie 2019, 09:30    •   
comentarii

Este imaginea care s-a întipărit cel mai puternic în sufletul meu.

FIECARE OM ÎȘI DUCE CRUCEA.

Crucea lui, pe drumul lui.

Fiecare om are propria Golgotă.

Uneori, ne întâlnim cu oameni asemenea lui Simeon și, pe o anumită porțiune din calea noastră, putem fi ajutați. În viața fiecăruia dintre noi există unul sau mai mulți Simeoni, dar crucea ajunge, din nou, pe spatele nostru. Vecinii de drum nu sunt niciodată aceiași.

Ați observat că, întotdeauna, te lovesc cei care au stat pe lângă tine?

Imaginea asta este foarte clară. Nu-ți poate pune piedică unul care e cu cinci metri în fața ta. Când cazi, dacă te lovești de astfel de situații, sigur te-a împins cel care ți-a stat în dreapta sau în stânga, în față sau în spate. Poate chiar cel căruia, pe o porțiune de drum, i-ai întins mâna ca să-și ducă mai ușor crucea. Nu te mira dacă o să-ți găsești crucea aruncată în mijlocul drumului. Cel care ți-a spus că te ajută n-a mai putut să o ducă, pur simplu. Ridic-o și mergi mai departe! Nu-ți pierde timpul, cerând explicații. Ridic-o și du-te! Iar când ajuți pe cineva, fă-o din tot sufletul! Fără să aștepți nimic. Și fă doar ceea ce îți stă ție în putere, atunci când e un moment bun, și pentru tine, și pentru el! Doamne, ce mulți suntem... și ce puțini întâlnim, de fapt!

Cu asta plec eu din Ierusalim. A fost locul în care l-am visat pe tata, în fiecare noapte. A fost locul în care, în vis, în timp ce încerca să-mi facă rău cineva, un om din trecutul meu mă convingea că trebuie să-l văd pe tata. El m-a sunat și mi-a spus: “Vezi-ți de treaba ta, mai ai multe de făcut! Încă nu ești pregătită să te întâlnești cu mine”.

Aici mi-am amintit cum bunica mea le-a spus celor apropiați, când eu aveam 20 de ani și am făcut prima alegere controversată: “E crucea ei. Lăsați-o să și-o ducă!”

Doamne, ce mulți suntem!

Uitați-vă în jurul vostru și gândiți-vă că fiecare își duce propria cruce și că toate sunt două lemne grele, puse unul peste altul. Chiar dacă din afară pare că unora le este ușor, și ei își duc propria cruce. Și dacă nu-i puteți ajuta, nu le puneți piedică!

Dați-vă mai încolo, dacă nu vă place ritmul în care merg cei de lângă voi. Calea e largă, însă nu e la fel de lungă pentru toată lumea.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Ce am înțeles eu din Teledon

Am petrecut șase ore țintuită pe un scaun și am răspuns la peste 200 de apeluri. O să-mi răsune multă vreme în urechi ecoul soneriei. Am acceptat cu drag invitația celor de la Antena 1. Cred că este vremea să facem tot ce putem...

citeste mai mult  

Orice minune durează trei zile

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și...

citeste mai mult  

Să muncești, ca să ajungi sus, e mai important decât teama de a cădea

Am auzit toată viața expresia: “Cu cât cazi mai de sus, cu atât te lovești mai rău.” Urmarea? Firește, am urcat cu frâna de mână trasă! Mai mult, m-am asigurat mereu că și plăcuțele de frână sunt...

citeste mai mult  

Cine sunt cele mai importante persoane din viața ta?

E un exercițiu perfect pentru începutul de an. Pune mâna pe o hârtie (ca pe vremuri!) și scrie, cu nume și prenume, cele mai importante persoane din viața ta. Te-ai gândit vreodată câte sunt? Păi, să le luăm...

citeste mai mult