Facă-se voia Ta, Doamne, daaar... 

20 Decembrie 2020, 07:07    •   
comentarii

Oare cum sună rugăciunile noastre, în urechile lui Dumnezeu? Ce părere credeți că are El, când ne vede în genunchi, cu capetele acoperite, cu trupurile curățate în post, repetând mecanic: “Facă-se voia Ta, precum în cer, așa și pe pământ”, după care urmează nesfârșita enumerare a nemulțumirilor.

  • Facă-se voia Ta, dar nu-mi place că sunt prea grasă!
  • Facă-se voia Ta, dar eu de ce nu am o viață la fel de frumoasă cum are cealaltă...
  • Facă-se voia Ta, dar mașina mea e mai mică decât a vecinului, casa mea e mai mică, mai sărăcăcioasă, jobul meu e mai prost plătit!
  • Facă-se voia Ta, Doamne, dar eu o să merg să trăiesc în altă țara, pentru că nu îmi place țara în care m-am născut.
  • Facă-se voia Ta, Doamne, dar eu nu vreau să vorbesc cu părinții din care m-ai plămădit.
  • Facă-se voia Ta, Doamne, dar acum nu am timp să fac și să cresc copilul pe care mi-l trimiți.
  • Facă-se voia Ta, Doamne, dar eu nu am chef să iert și să uit!
  • Facă-se voia ta, Doamne, dar de ce mie mi-ai pregătit un drum plin de gropi, iar altora autostrăzi?
  • Facă-se voia Ta, Doamne, dar nu-mi plac deloc copiii și frații pe care mi i-ai dat!

Cei mai mulți dintre noi nici măcar nu încearcă sa învețe cum să Îl roage pe Dumnezeu să le dea. Îi aduc doar reproșuri și se ceartă cu El pentru ceea ce nu au primit, deși Dumnezeu ar fi trebuit să știe exact ce merită ei.

Cred în Tine, Doamne, dar nu cu totul... doar prin părțile care îmi convin.

“Facă-se voia Ta, Doamne!” înseamnă să crezi cu adevărat că tot ceea ce se întâmplă este voia lui Dumnezeu. Că nimic din ce este în jurul nostru, bun sau rău/buni sau răi, nu ar exista dacă El nu ar permite asta.

Să cauți să înțelegi sensul acestor lucruri, să cauți să pricepi unde te afli și care este treaba ta, în fiecare zi sunt activități atât de simple, încât pare imposibil pentru mulți ca ăsta să fie sensul vieții noastre.

Te-ai gândit vreodată la asta, la modul serios? Ce crezi că vrea Dumnezeu de la tine? Eu m-am gândit și știți, deja, ce cred că vrea Dumnezeu de la mine. Să fiu bună în fiecare zi, în fiecare secundă a vieții mele! Cu toți oamenii cu care interacționez, cu toate lucrurile pe care le ating, cu toate ființele ce îmi ies în cale. Să las în urma mea, în fiecare zi, o lume mai bună decât era înainte să trec eu pe acolo. Cam asta cred că vrea Dumnezeu de la mine.

Și pentru mine, voia Lui se transformă în voia mea! Fără să mă îndoiesc, fără să pun întrebări, fără să caut răspunsuri. Doar încerc să simt, să aud, să văd, să îmi folosesc cele mai fine simțuri, în așa fel încât să fiu gata mereu să înțeleg semnele prin care primesc mesaje despre voia Lui.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult