Dintr-o mică interacțiune socială între doi oameni se poate naște o mare prietenie

11 Octombrie 2021, 09:03    •   
comentarii

Dai mâna cu cineva, te uiți în ochii lui și știi că voi o să aveți o poveste împreună. Vă surprindeți râzând la aceleași glume sau vă mirați de aceleași lucruri.

Vă nimeriți la aceeași masă, petreceți câteva ore împreună și apoi îți scrie un mesaj „M-ai lăsat printre oameni”. Și, din ziua aceea, vă conectați pentru Dumnezeu știe cât timp.

Prietenii nu ți se dau, prietenii nu se găsesc. Prieteniile ni se întâmplă. Așa cum ni se întâmplă să fim părinți.

Din interacțiunea intimă dintre doi oameni se poate naște un copil. Din interacțiunea socială dintre doi oameni se poate naște o prietenie.

Pe care o creștem așa cum creștem copilul… cu grijă, cu atenție, tot așa învățăm și prietenia să meargă singură prin lume și să nu se rătăcească, dacă nu o mai ținem de mână.

Cred în prietenie ca într-una dintre cele mai importante valori de pe lumea asta! Un prieten bun te poate crește mai mult decât te-a ținut pe loc un părinte rău.

Un prieten bun poate să fie plasa ta de siguranță.

„Ce sunt eu pentru tine?”, m-a întrebat o prietenă zilele trecute. Și tot ea mi-a zis: „Tu ești pentru mine omul despre care știu că dacă mor va avea grijă de ai mei, fără să scriem asta nicăieri”.

Prietenii nu-și folosesc mâna ca să semneze înțelegeri. Ei te prind de mână și te ridică de jos sau aleargă cu tine, râzând în hohote la apus, pe malul mării.

Am confundat multe relații. Am amestecat de multe ori lucrurile. M-am simțit trădată de câteva ori.

Am luptat pentru relațiile mele de prietenie. Au fost oameni despre care nu am înțeles când rolul lor s-a terminat în viața mea și am tras de ață până s-a rupt. Pe alții i-am lăsat să mi se urce în cârcă.

Târziu am înțeles că nu e despre ei, e despre mine și eu sunt cea care permite tot ceea ce am permis.

Astăzi e curat în ograda mea de prieteni. Au rămas oamenii care mă iubesc așa cum sunt, pentru energia pe câte o avem împreună, pentru ceea ce putem să ne oferim, nu pentru ceea ce am putea schimba unii la ceilalți.

Și, spre marea mea bucurie, intră în continuare în viața mea oameni cu care pot să cresc frumoase relații de prietenie.

Agenda mea are oameni pe care îmi permit să-i sun la orice oră, să le cer ORICE, să le spun tot și să nu mă tem că mă vor privi altfel.

Iar cel mai frumos cadou pe care mi l-au făcut prietenii mei a fost să-mi dea voie să ma răzgândesc.

Eu cred că undeva, în cer, există un rai al prietenilor, pentru că o viață întreagă nu-mi ajunge să mă bucur de toate emoțiile frumoase pe care ți le poate oferi o relație de prietenie!

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Trăiește momentul, nu-l transforma într-o problemă

E clar că nu ținem minte tot ce trăim. Că rămân în memoria noastră doar momentele. În ce moment te afli? Cu cine ești în momentul acesta? Oprește-te o secundă din tot ce faci pe pilot automat și...

citeste mai mult  

Fiți omul potrivit pentru oamenii care vi se potrivesc!

Sunt oameni care nu înțeleg glumele mele. Ok, nici eu nu înțeleg glumele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce spun. Ok, nici mie nu-mi plac vorbele tuturor. Sunt oameni cărora nu le place ce fac. Ok, nici mie nu îmi...

citeste mai mult  

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu

Am avut cel mai greu și cel mai frumos turneu. Greu, pentru că s-a întâmplat în condiții de caniculă, în plină vară, într-o perioadă de vacanță pentru majoritatea oamenilor. Frumos, pentru că ne-am...

citeste mai mult  

Când se închide o ușă, se deschid mai multe alte uși! 

Dacă ți s-a închis o ușă, uită-te în jurul tău și descoperă-le pe cele care sunt dacă nu deschise larg, sunt măcar întredeschise. Întotdeauna, când ni se închide o ușă, ni se deschid mai multe! Dar...

citeste mai mult