Dintr-o bucurie, în alta

10 Decembrie 2019, 08:35    •   
comentarii

Oamenii spun mereu “merg... dintr-un necaz, în altul!", dar foarte rar se opresc să conștientizeze când merg dintr-o bucurie, în alta.

Și necazurile, și bucuriile fac parte din viață. Eu le iau ca atare și le consum cu ochii larg deschiși, știind că, din fericire, și unele, și altele trec. Uneori mai încet, alteori mai repede, bucuriile și necazurile se rotesc prin viața noastră. Doar că asupra unora zăbovim, iar pe celelalte le trecem cu vederea.

Fiți atenți la tot ce trăiți și, dacă observați că treceți dintr-o bucurie, în alta, lăsați-vă inima să salte de fericire, să bată mai repede, râdeți și cântați din toată inima! Nu fiți cuminți, nu fiți rezervați!

Dacă sunteți fericiți, fiți generoși, împărtășiți ceea ce trăiți! Lăsați oamenii să fie martorii bucuriei voastre pentru că, așa cum oamenii empatizează la necazuri, și la bucurii ar trebui să vibreze.

Povestea asta, "dintr-o bucurie, în alta", este înlocuită într-o zi, pe neștiute, cu "dintr-un necaz, în altul". Și atunci, trebuie lăsat sufletul să plângă, dacă așa simte, fără să uităm vreo clipă că și asta trece... Și iar ne trezim dintr-o bucurie, în alta.


Ați observat că, de regulă, când vin, necazurile încep cu câte unul mare, care le trage după el pe celelalte? Sunt exact ca replicile unui cutremur. În timp ce bucuriile încep timid... o bucurie mică, apoi una mai măricică, apoi iar una mică și alta mai măricică. La bucurii, suntem ca racii: un pas înainte, doi înapoi, de parcă ne temem de ele... parcă nu ne vine să credem că a trecut perioada de necazuri. Atunci când ai un necaz, nu spui niciodată: "Sigur urmează o bucurie!" Însă, când bucuria e foarte mare, își face loc suspiciunea: “oare ce vine rău, după asta?”


Să tratăm bucuriile întocmai ca pe necazuri! Să ne manifestăm în bucurie, cu același entuziasm cu care ne plângem! Să vorbim despre bucurii, la fel de mult cum ne analizăm nefericirile!

Bucuria merită un loc mai bun, în viața fiecăruia! Stă în puterea noastră să ne plângem doar din motive reale și să râdem cu fiecare motiv de bucurie.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Să muncești, ca să ajungi sus, e mai important decât teama de a cădea

Am auzit toată viața expresia: “Cu cât cazi mai de sus, cu atât te lovești mai rău.” Urmarea? Firește, am urcat cu frâna de mână trasă! Mai mult, m-am asigurat mereu că și plăcuțele de frână sunt...

citeste mai mult  

Cine sunt cele mai importante persoane din viața ta?

E un exercițiu perfect pentru începutul de an. Pune mâna pe o hârtie (ca pe vremuri!) și scrie, cu nume și prenume, cele mai importante persoane din viața ta. Te-ai gândit vreodată câte sunt? Păi, să le luăm...

citeste mai mult  

Dacă tu nu-ți apreciezi locul de muncă, nici angajatorul tău n-o să te aprecieze

De-a lungul timpului, am schimbat puține locuri de muncă. Eu sunt un om de construcție. Îmi plac locurile în care se pleacă de la zero sau poate chiar de la minus, pentru că așa simt că sunt parte din fiecare cărămidă pe care o...

citeste mai mult  

Avem un an întreg să nu ne vedem

Ne vedem în februarie, la o cafea...“ asta mi-a scris un prieten, cu care am băut ultima cafea în luna iulie. I-am răspuns instant: “Avem un an întreg să nu ne vedem.” Am avut destule zile în care să ne...

citeste mai mult