Dintr-o bucurie, în alta

10 Decembrie 2019, 08:35    •   
comentarii

Oamenii spun mereu “merg... dintr-un necaz, în altul!", dar foarte rar se opresc să conștientizeze când merg dintr-o bucurie, în alta.

Și necazurile, și bucuriile fac parte din viață. Eu le iau ca atare și le consum cu ochii larg deschiși, știind că, din fericire, și unele, și altele trec. Uneori mai încet, alteori mai repede, bucuriile și necazurile se rotesc prin viața noastră. Doar că asupra unora zăbovim, iar pe celelalte le trecem cu vederea.

Fiți atenți la tot ce trăiți și, dacă observați că treceți dintr-o bucurie, în alta, lăsați-vă inima să salte de fericire, să bată mai repede, râdeți și cântați din toată inima! Nu fiți cuminți, nu fiți rezervați!

Dacă sunteți fericiți, fiți generoși, împărtășiți ceea ce trăiți! Lăsați oamenii să fie martorii bucuriei voastre pentru că, așa cum oamenii empatizează la necazuri, și la bucurii ar trebui să vibreze.

Povestea asta, "dintr-o bucurie, în alta", este înlocuită într-o zi, pe neștiute, cu "dintr-un necaz, în altul". Și atunci, trebuie lăsat sufletul să plângă, dacă așa simte, fără să uităm vreo clipă că și asta trece... Și iar ne trezim dintr-o bucurie, în alta.


Ați observat că, de regulă, când vin, necazurile încep cu câte unul mare, care le trage după el pe celelalte? Sunt exact ca replicile unui cutremur. În timp ce bucuriile încep timid... o bucurie mică, apoi una mai măricică, apoi iar una mică și alta mai măricică. La bucurii, suntem ca racii: un pas înainte, doi înapoi, de parcă ne temem de ele... parcă nu ne vine să credem că a trecut perioada de necazuri. Atunci când ai un necaz, nu spui niciodată: "Sigur urmează o bucurie!" Însă, când bucuria e foarte mare, își face loc suspiciunea: “oare ce vine rău, după asta?”


Să tratăm bucuriile întocmai ca pe necazuri! Să ne manifestăm în bucurie, cu același entuziasm cu care ne plângem! Să vorbim despre bucurii, la fel de mult cum ne analizăm nefericirile!

Bucuria merită un loc mai bun, în viața fiecăruia! Stă în puterea noastră să ne plângem doar din motive reale și să râdem cu fiecare motiv de bucurie.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Copiii adoptați sunt speciali, pentru că se nasc de două ori

  Dacă am în față un grup de copii, eu îi recunosc pe cei care sunt adoptați. Au o sclipire aparte în privire. Acești copii sunt speciali, pentru că ei deja s-au născut de două ori. O dată, în pântecele...

citeste mai mult  

Cum faceți cu Lumina de Paști?

Eu am găsit soluția, știu exact cum fac cu Lumina de Paști!   Anul acesta o să fie cu adevărat un Paști diferit. Dacă, până acum, în noaptea de Înviere mă duceam să iau Lumina, anul acesta o voi trimite. E pentru...

citeste mai mult  

Ce am înțeles eu din Teledon

Am petrecut șase ore țintuită pe un scaun și am răspuns la peste 200 de apeluri. O să-mi răsune multă vreme în urechi ecoul soneriei. Am acceptat cu drag invitația celor de la Antena 1. Cred că este vremea să facem tot ce putem...

citeste mai mult  

Orice minune durează trei zile

Cum știau bătrânii noștri să definească lucrurile, să le simplifice și să le vadă realist, cu ochii larg deschiși... Aveau dreptate: orice minune durează trei zile! TREI! Apoi, intră în fluxul cotidian și devine banalitate. Și...

citeste mai mult