Dintr-o bucurie, în alta

10 Decembrie 2019, 08:35    •   
comentarii

Oamenii spun mereu “merg... dintr-un necaz, în altul!", dar foarte rar se opresc să conștientizeze când merg dintr-o bucurie, în alta.

Și necazurile, și bucuriile fac parte din viață. Eu le iau ca atare și le consum cu ochii larg deschiși, știind că, din fericire, și unele, și altele trec. Uneori mai încet, alteori mai repede, bucuriile și necazurile se rotesc prin viața noastră. Doar că asupra unora zăbovim, iar pe celelalte le trecem cu vederea.

Fiți atenți la tot ce trăiți și, dacă observați că treceți dintr-o bucurie, în alta, lăsați-vă inima să salte de fericire, să bată mai repede, râdeți și cântați din toată inima! Nu fiți cuminți, nu fiți rezervați!

Dacă sunteți fericiți, fiți generoși, împărtășiți ceea ce trăiți! Lăsați oamenii să fie martorii bucuriei voastre pentru că, așa cum oamenii empatizează la necazuri, și la bucurii ar trebui să vibreze.

Povestea asta, "dintr-o bucurie, în alta", este înlocuită într-o zi, pe neștiute, cu "dintr-un necaz, în altul". Și atunci, trebuie lăsat sufletul să plângă, dacă așa simte, fără să uităm vreo clipă că și asta trece... Și iar ne trezim dintr-o bucurie, în alta.


Ați observat că, de regulă, când vin, necazurile încep cu câte unul mare, care le trage după el pe celelalte? Sunt exact ca replicile unui cutremur. În timp ce bucuriile încep timid... o bucurie mică, apoi una mai măricică, apoi iar una mică și alta mai măricică. La bucurii, suntem ca racii: un pas înainte, doi înapoi, de parcă ne temem de ele... parcă nu ne vine să credem că a trecut perioada de necazuri. Atunci când ai un necaz, nu spui niciodată: "Sigur urmează o bucurie!" Însă, când bucuria e foarte mare, își face loc suspiciunea: “oare ce vine rău, după asta?”


Să tratăm bucuriile întocmai ca pe necazuri! Să ne manifestăm în bucurie, cu același entuziasm cu care ne plângem! Să vorbim despre bucurii, la fel de mult cum ne analizăm nefericirile!

Bucuria merită un loc mai bun, în viața fiecăruia! Stă în puterea noastră să ne plângem doar din motive reale și să râdem cu fiecare motiv de bucurie.

 
Mirela Retegan pe

YouTube

Arhivă

Gandurile Mirelei

Când toate se schimbă în jurul nostru, noi nu putem să rămânem neschimbați.

Ne miră schimbarea oamenilor din viața noastră. Asta, deși privim în oglindă și vedem schimbările de pe chipul nostru. Ne surprind schimbările de situație, deși simțim schimbările corpului nostru în fiecare pas. N-ai nicio...

citeste mai mult  

Ce alegeri ai face dacă n-ar trebui să ții cont de părerea părinților tăi?

– Ai trăi diferit dacă eu aș fi moartă? Ai face alte alegeri dacă nu ai ține cont și de ce crezi tu că eu cred?   E întrebarea cu care am ieșit de la vizionarea filmului Elvis. M-a zdruncinat povestea acestei...

citeste mai mult  

Cereți Fecioarei Maria în rugăciuni, tot ce i-ați cere mamei voastre și chiar mai mult de atât!

Astăzi,  începe postul Sfintei Mării. Cereți Măicuței Sfinte tot ce i-ați cere mamei voastre. O mamă va face tot ce poate ca să-și ajute copilul. Inclusiv va vorbi cu Dumnezeu pentru el. Iar noi toți suntem copiii acestei Mame!...

citeste mai mult  

Pentru tine ce înseamnă MOȘTENIREA?

Am fost invitată la conferința The Woman să vorbesc despre moștenire. Mi-am învârtit discursul de câteva ori, am vorbit printre ultimii speakeri, așa că toți cei de dinaintea mea apucaseră să spună cam tot ce se putea spune...

citeste mai mult